FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 17 januari jl. werden in Zwolle in een sporthal van het Deltion College aan de Mozartlaan de Regiokampioenschappen Zwolle gehouden. Kampenion nam hieraan met negentien spelers deel. Daarvan wisten er drie in de prijzen te vallen.

 

De negentien deelnemers waren de jeugdleden Matthieu van den Berg, Danny Bruins, Pascal Bruins, Cristian van Eeden, Gert-Jan de Lange, Mark Steenstra en Guido Wessels. En verder de seniorleden Marijke Kramer, (de jarige) Alice Ringenier, Jentine Ringenier, Dick Hoekman, Ivan Hollander, Paul Kamstra, Marcel Makkink, Jan Ringenier, Ton Ringenier, Ralph Trip, Gerard Wessels en Gertjan Wessels.

Het toernooi begon zowel voor de jeugd (9.30 uur) als de senioren (10.30 uur) met het dubbelspel. Gert-Jan de Lange en Guido Wessels legden bij jongens pupillen BC beslag op de eerste prijs. Zij hoefden daarvoor slechts twee partijen te spelen, maar wonnen die beide. Bij jongens pupillen D wist Mark Steenstra met partner Eljakim Doorneweerd (Bosman Wezep) ook een eerste prijs te behalen. In de finale versloegen zij een duo van TT Zwolle.
Alle overige dubbels vielen niet in de prijzen. Vermeldenswaard is nog de halve finaleplaats van het dubbel Ton Ringenier en Arnaud van der Sluis (Smash-In). Zij moesten zich echter gewonnen geven tegen (de latere winnaars) Barteld van Oenen (DTV 84) en Jan Jaap Schipper (Bultman/Smash 70). Verder eindigden Pascal Bruins en Cristian van Eeden knap als derde in een sterk deelnemersveld.

In het enkelspel wist er geen enkele Kampenionner in de prijzen te vallen. Niemand kwam zelfs in de buurt. Of nee, eigenlijk is het niet helemaal waar wat ik schrijf. Er is namelijk een Kampenionner die in de prijzen viel, maar hij kwam niet voor Kampenion uit. Ik heb het dan over Robin Lieftink speler van jeugdteam 1 die tweede werd achter Wouter Beuzenberg. Een knappe prestatie van Robin die voor Emmeloord uitkwam.

Ik bedank de chauffeurs pa De Lange, Pa Bruins, Dick Hoekman, Marcel Makkink en Gerard Wessels dat zij ons allen in Zwolle hebben gebracht en / of weer terug.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion