FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 13 mei werden in Lochem de Afdelingskampioenschappen voor jeugdspelers gehouden. Namens Kampenion deden daar twee spelers aan mee: Anja Ringenier en Jordy ten Have. Beide spelers wisten beslag te leggen op een fraaie tweede plaats.

Om aan de Afdelingskampioenschappen (AK) te kunnen meedoen, moet een speler op de Regiokampioenschappen (RK) als eerste of tweede zijn geëindigd. Zij plaatsen zich rechtstreeks. De (overige) halve finalisten stonden reserve, maar de ervaring leert dat er zich nogal wat spelers afmelden in de aanloop naar de AK. Zo lieten bijvoorbeeld ook Ton Ringenier en Daan Slot het AK aan zich voorbijgaan. En dan heb ik het nog niet eens over de spelers die niet komen zonder zich af te melden. Dat maakt het voor een organisatie natuurlijk heel lastig.

Anja en Jordy waren op de RK in januari in Dalfsen in hun klasse als eerste geëindigd; Anja bij meisjes 5e klas en Jordy bij jongens 1e klas. Inmiddels spelen beiden in hogere klassen. Sterker nog, Anja is met haar team al weer kampioen geworden in de 4e klasse. Jordy speelde dit seizoen Hoofdklasse.

Anja moest s morgens al bijtijds aantreden in Lochem. Helaas heeft zij voor haar eerste partij nauwelijks kunnen inspelen en dit brak haar -achteraf gezien- op. Zij moest namelijk in haar eerste partij tegen een speelster van gastvereniging De Toekomst, naar later bleek DE concurrent. Deze partij verloor ze. En aangezien zij de andere partijen overtuigend won, bleek de eerste partij van de dag doorslaggevend. Haar concurrent liep namelijk ook tegen één verliespartij aan. Al met al een fraaie tweede plaats voor Anja.

Jordy speelde s middags in een pittige poule. Jordy verloor alleen van W. Zegers van Trias uit Twello. Deze speler speelt met anti op de backhand en daar had Jordy nog onvoldoende ervaring mee. Deze Zegers verloor echter weer van Edwin van de Elsen van Leogang. En om het verhaal compleet te maken, Jordy versloeg Van den Elsen met liefst 3 0. En dus moesten games worden geteld. Uiteindelijk bleek het saldo van Zegers net een game beter te zijn dan dat van Jordy. Zegers werd dus eerste, Jordy tweede en Van den Elsen derde. Ook een mooie prestatie van Jordy.

Op zaterdag 20 mei worden in Lochem de AK voor de senioren gehouden. Ook daarover hoop ik je te kunnen berichten.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion