FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 5 februari kwamen twee jeugdteams van Kampenion in actie: team 2 en team 9. Team 2 speelde thuis tegen DTTC 78 1 en team 9 ging in Ens op bezoek bij Smash-In 2. Team 9 stelde zijn kandidatuur voor de titel en team 2 hield DTTC op een gelijkspel.

Team 2 (Arnaud, Paul en Erwin Landman) ontving in landelijk C DTTC 78 1 uit Appingedam. Dit team was in de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen de tegenstander van team 1; het werd toen 5 5. Maar het team van DTTC is uitgebreid met R. Zonneveld, afkomstig uit de 1ste klasse. DTTC speelde in Kampen in de volgende opstelling: M. Scheeres, R. Zonneveld en E. van der Wal.
Arnaud opende namens team 2 de wedstrijd en hij mocht direct aantreden tegen de sterke M. Scheeres. In de eerste game kwam Arnaud er niet aan te pas, maar daarna kwam hij aardig in zijn spel. Helaas kon hij Scheeres niet van de winst afhouden: 1 3.
Paul trok daarna de stand gelijk door Zonneveld na onnodig verlies in de eerste game met 3 1 te verslaan. Erwin speelde in zijn eerste wedstrijd wat ongelukkig. Er was nauwelijks krachtsverschil, maar hij verloor wel in drieën.
Arnaud en Paul leken in het dubbel op een kansloze nederlaag af te stevenen, maar zij bleven positief en wisten een 0 2 achterstand nog om te buigen tot een 3 2 overwinning op Scheeres en van der Wal. Met de sfeer zit het wel goed in team 2 en dat is positief. Dat is wel eens anders geweest.
En zo waren de partijen weer in evenwicht: 2 2.
Na het dubbel speelde Paul tegen de sterke Scheeres. Het krachtsverschil was miniem, maar ik denk dat de grotere routine van Scheeres de doorslag gaf (1 3). Toch kan Paul terugzien op een goede partij. Arnaud versloeg vervolgens Van der Wal in vier games waarin telkens de cijfers 11 en 9 op het wedstrijdformulier verschenen. En dus was het opnieuw gelijk: 3 3.
Erwin speelde tegen Zonneveld twee sterke games en pakte daarmee een 2 0 voorsprong. Daarna kwam Zonneveld echter los . Met sterk spel gaf hij Erwin eigenlijk geen kans meer zonder dat Erwin zichzelf veel kan verwijten. Zonneveld won alsnog met 2 3.
Paul versloeg daarna Van der Wal in drie games. Het verschil was weliswaar niet groot, maar dan is het juist zaak (en knap) om gewoon met 3 0 te winnen. Dit om te voorkomen dat de tegenstander vleugels krijgt en alsnog de kans krijgt om de partij te doen kantelen (zie de partij hiervoor van Erwin). Paul slaagde daar heel netjes in en bracht team 2 weer langszij: 4 - 4. Erwin moest vervolgens aantreden tegen kopman Scheeres. Hoewel hij goed tegenstand bood zeker in de eerste game- kon Erwin niet voor een stunt zorgen. Dat betekende dat Arnaud van Zonneveld moest winnen om de partijen opnieuw (en nu definitief) in evenwicht te brengen. En dat was Arnaud wel toevertrouwd. Weliswaar liet hij één game aan Zonneveld, maar in de andere games speelde hij overtuigend: 3 1. Daarmee werd de eindstand 5 5 en die uitslag is terecht. Er had nog iets meer ingezeten als Erwin (tegen Zonneveld) een puntje had meegepakt. Maar helaas lukte dat net niet.
Team 2 heeft in ieder geval weer aansluiting met de andere teams. Leogang SL 1 is op 19 februari as. de eerstvolgende tegenstander in sporthal De Maten . Ook dan is het weer zaak om punten mee te pakken. En dat moet kunnen.

Team 9 (Christiaan, Umit en Yunus) speelde in de 5de klasse in Ens tegen Smash-In 2, de wedstrijd die vorige week werd uitgesteld omdat Smash-In toen niet over de zaal kon beschikken. En net als in de eerste wedstrijd wist team 9 heel ruim te winnen. Opnieuw kwamen de cijfers 9 1 op het wedstrijdformulier. Christiaan en Umit bleven ongeslagen en Yunus die zijn eerste competitiewedstrijd speelde- pakte twee punten. Het negende punt behaalden Christiaan en Umit in het dubbel. En zo staat team 9 na twee wedstrijden op 18 punten en heeft het al een ruime voorsprong op de nummer twee. Het stelt zich daarmee heel nadrukkelijk kandidaat voor het kampioenschap. En dat is heel knap als je bedenkt dat Ibrahim en Yunus dit seizoen voor het eerst competitie spelen, terwijl Christiaan en Umit pas aan hun tweede competitie zijn begonnen. Het kan dus snel gaan.

Volgende week is er geen competitieprogramma. Dan wordt in Nijmegen het Ranglijsttoernooi gehouden. Hieraan doen maar liefst zes Kampenionners mee. Hopelijk kan ik daar volgend weekend kort verslag van doen.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion
tel. nr.: (038) 3323837
e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.