FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 20 mei deden drie Kampenionners mee aan de Afdelingskampioenschappen (AK) in Lochem. Het ging hier om Marijke Kramer, Alice Ringenier en Gerard Wessels. Twee van hen wisten beslag te leggen op een fraai tweede plaats. Jammer was het dat deze AK net als die bij de jeugd- werd ontsierd door spelers die óf op het laatste moment afzegden, óf zelfs helemaal niet kwamen opdagen. Bij Kampenion hadden Sebastiaan Doorn en Harmen Kramer afgezegd.

Doordat veel spelers niet kwamen, zag de organisatie zich (terecht) gedwongen om een aantal klassen samen te voegen. Daarbij waren er overigens wel meerdere prijzen beschikbaar. Zo kon het gebeuren dat Marijke Kramer (C-licentie) en Alice Ringenier (E-licentie) elkaar tegenkwamen in een gecombineerde poule met BCDEF-licenties. Natuurlijk is dat sneu voor vooral de organisatie. Al eind vorig jaar waren de data bekend van de AK en toch laat een groot aantal spelers en speelsters het afweten.

Alice (E) en Marijke (C) wisten beiden beslag te leggen op een fraaie 2e plaats.

Ook Gerard Wessels (H) kwam in een gecombineerde poule uit. Helaas beschik ik verder niet over gedetailleerde informatie. Wat ik wel weet, is dat Gerard één partij wist te winnen.


In totaal behaalden vijf spelers van Kampenion dus vier prijzen. Dat is geen slecht gemiddelde (zwak uitgedrukt). Heel netjes.


Een tip voor de organisatie: misschien is het een idee om de AK heel snel na de RK te houden. Bijvoorbeeld de RK op de 2e zaterdag van januari en de AK op de 3e zaterdag van januari. De week erop kan dan de competitie beginnen. Wellicht dat er dan meer animo voor is, mede omdat beide kampioenschappen dan als leuke opwarmer voor de competitie kunnen worden gebruikt.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretariaat

ttv kampenion