Op zaterdag 13 november kwamen twee jeugdteams in actie. Team 5 en team 8 speelden in Zwolle tegen een team van Be Quick 62. Helaas gingen beide wedstrijden verloren.

Team 5 (Jordy, Laurens en Martijn) speelde uit tegen Be Quick 62 1, één van de twee concurrenten in de strijd om de veilige vierde plaats. Op papier degraderen namelijk de nummers 5 en 6 aan het eind van het seizoen. De nummer 6 is al wel bekend (Vined 1), maar voor de 5de plaats komen drie teams in aanmerking: Be Quick 62 1, Flits 4 en team 5. Het was dus een belangrijke wedstrijd gisterenmiddag in Zwolle. Helaas ging de wedstrijd met 6 4 verloren. Natuurlijk wil ik Laurens en Martijn niet tekort doen, maar grote man bij team 5 was wederom Jordy die niet alleen ongeslagen bleef, maar bovendien ook samen met Martijn het dubbel pakte. Het gaat nog steeds hard met Jordy. In pas zijn derde seizoen tafeltennis staat hij doodleuk 67% 2de klas te ballen. Heel knap.
Laurens en Martijn hebben wat meer moeite met het hogere niveau, maar dat is geen schande. We wisten met elkaar vooraf dat het niet zou meevallen in de 2de klasse. Op zich is het al een knappe prestatie dat team 5 na zeven wedstrijden nog steeds mogelijkheden heeft om zich op eigen kracht te handhaven.
Het staat gedeeld vierde en heeft evenveel punten als Be Quick 62 1 (33) en heeft een voorsprong van drie punten op Flits 4. Wel moet ik aantekenen dat het programma van team 5 moeilijker is dan dat van de concurrenten. Over twee weken is Flits 4 in sporthal De Maten de tegenstander. Dat wordt een belangrijke wedstrijd. Maar eerst komt volgende week nummer 2, Smash 70 3 naar Kampen. En je weet: de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste.

Team 8 (Christiaan, Stefan Kok en Umit) ging evenals team 5 naar Zwolle om daar de sportieve strijd aan te binden met een team van Be Quick 62, namelijk team 4. En ook hier bleken de Zwollenaren de sterkste: 8 2. De uitslag was wel geflatteerd. Zo speelde Stefan al zijn drie partijen in vijf games waarvan hij er één wist te winnen. De andere winstpartij kwam op naam van Umit. Christiaan bleef puntloos, maar verloor ook een partij nipt. Al met al is de tweede plaats nu uit het zicht verdwenen. Maar dat is niet erg. Promotie voor dit team zou te vroeg komen. Bovendien moeten we reëel zijn: Christiaan en Umit spelen dit seizoen voor het eerst competitie. Voor hen is het vooral veel leren en genieten van het spelletje. Als zij enthousiast blijven, dan kan het snel gaan. Kijk maar naar Niels en Hans van team 9 die nu hun tweede seizoen spelen en weinig partijen verliezen. Team 8 staat derde met 21 punten uit vijf wedstrijden.

Volgende week weer een volledig programma en dus een uitgebreid verslag.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion