FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 22 april speelden negen teams hun laatste competitiewedstrijd. Alleen de teams 1, 3 en 7 hebben nog een wedstrijd te gaan. Team 11 speelde deze zaterdag zelfs twee wedstrijden. De balans was negatief: driemaal winst, eenmaal gelijk en zesmaal verlies.


Enatac 4

-

Kampenion 2

4 6

Hoofdklasse

Erwin L. 2, Jordy 2, Roeland 1 en dubbel 1

Team 2 ging zaterdagmorgen in Enschedé op bezoek bij Entac 4. De tegenstander stond voorlaatste en was nog niet veilig. De achterstand op nummer vier DTV 84 2 bedroeg slechts één puntje. Team 2 speelde met Erwin, Jordy en Roeland.

Het werd een vreemde wedstrijd in Enschedé. Entac nam een 2 0 voorsprong. Kopman Schmitz, die nu wel meedeed, won van Erwin en Pitzalis was net wat gelukkiger dan Roeland. Het werd 11 8 in de vijfde game. Jordy bracht team 2 terug in de wedstrijd door Klein Schaarsberg in drie games terug te wijzen: 2 - 1. In het dubbel knokten Erwin en Roeland zich na een 2 0 achterstand knap terug om de partij er alsnog uit te slepen: 2 2. Na het dubbel was Erwin niet iets gelukkiger dan Pitzalis. Erwin won met 9 11 in de vijfde game: 2 - 3. Jordy versloeg vervolgens overtuigend kopman Schmitz in vier games: 2 4. Roeland heeft dit seizoen iets met (en tegen) vijfpitters . Hij heeft er nogal wat gespeeld en helaas ook nogal wat verloren. Klein Schaarsberg won de vijfpitter met 11 7 in de laatste game: 3 4. Ik ben ervan overtuigd dat Roeland volgend seizoen meer vijfpitters zal winnen. In de achtste partij was Pitzalis in vier games te sterk voor Jordy: 4 4. Daarna won Erwin overtuigend in drieën van Klein Schaarsberg: 4 5. In de laatste partij speelde Roeland tegen kopman Schmitz en dat leek een heel zware opgave. Maar zie, Roeland wist die partij met 1 3 te winnen. En dat is knap. Team 2 boekte daarmee een 4 6 overwinning en deed daarmee zijn sportieve plicht. Het heeft het hele seizoen derde gestaan en het is ook derde gebleven. Dat is een klassering waarmee de jongens verder kunnen. Volgend seizoen moet het kunnen meedoen om de eerste plaats. Natuurlijk hangt dit mede af van de teamindeling en (vooral) wat kopman Erwin gaat doen.


Kampenion 4

-

Leogang SL 4

8 2

2e klasse

(inv) Anja 3, Ivan 2, Niels 2, en dubbel 1

Team 4 ontving het op de derde plaats staande Leogang SL 4. De (veelbesproken) uitwedstrijd eindigde uiteindelijk in 5 5. Nick was verhinderd. Aangezien de teams 5 en 6 geen invaller konden leveren, kwam ik uit bij de zussen Anja en Jentine. Anja wilde heel graag spelen en Jentine vond dat goed. Het werd een gedenkwaardige ochtend, de wedstrijd werd namelijk om 10.00 uur gespeeld. De eerste vier partijen gingen alle over de volle vijf games en leverde een 3 1 tussenstand op. Niels en Anja wonnen een hangpartij en Ivan verloor er één. Dat laatste was niet nodig; Ivan startte heel overtuigend en gaf zijn tegenstander Vierhout in de eerste twee games geen kans. In de derde game sloop er (eerst) angst en (vervolgens) onzekerheid in het spel van Ivan waardoor hij tegen zijn natuur in ging spelen. Daardoor ontglipte hem de partij. In het dubbel sleepten Ivan en Niels de partij nog voor de bekende poorten weg toen zij een 2 1 achterstand nog wisten om te buigen. Na het dubbel speelde Ivan een goede partij tegen Drost; hij won in vier games. Niels volgde dit goede voorbeeld en versloeg Dollekamp, eveneens in vier games. Anja speelde daarna tegen Vierhout en het werd de tweede vijfpitter voor Anja. Maar ook die wist zij heel knap te winnen. En dus stond het zomaar 6 1 voor team 4. Ivan leek tegen Dollekamp op verlies af te stevenen, want de eerste twee games gingen naar de tegenstander. De derde game stond Ivan er weer, maar in de vierde leek Dollekamp aan het langste eind te trekken. Toch kwam Ivan terug om de game toch nog te pakken. In de vijfde game was het erop en erover. Anja wilde kennelijk zo lang mogelijk genieten van het spelen in de 2e klas, want ook tegen Drost speelde zij weer een partij in vijf games. Door niet op te geven, positief te blijven en uit te gaan van eigen spel sleepte zij ook deze partij uit het vuur en bleef zij ongeslagen in haar invalbeurt in de 2e klasse. Heel knap. In de laatste partij was het krachtsverschil in de eerste twee games tussen Niels en Vierhout niet groot; toch gingen beide games met 9 11 naar Vierhout. In de derde game liep het vanaf het begin niet bij Niels en Vierhout liep uit naar een grote overwinning. Team 4 boekte niettemin een prachtige overwinning: 8 2. Mijn gedachten gingen terug naar zaterdag 1 april toen team 4 niet kwam opdagen in de eerste wedstrijd tegen Leogang SL 4. Daardoor kreeg het tien punten in mindering. Team 4 eindigde op 39 punten. En driemaal raden op welk puntenaantal kampioen DTV 84 3 is geëindigd. Inderdaad, op 49 punten. Doodzonde. De onderlinge score is 6 4 verlies en 6 4 winst. Je begrijpt misschien dat ik de games maar niet ben gaan tellen. Stel je namelijk eens voor &..


Smash 70 4

-

Kampenion 5

6 4

3e klasse

Mattias 2, Erwin 1 en Laurens Tr. 1

Team 5 (derde) speelde de laatste competitiewedstrijd in Hattem tegen Smash 70 4 dat tweede stond. Op papier een leuke wedstrijd en dat is het ook geworden. In Kampen was het destijds ook een mooie wedstrijd en die eindigde toen in 5 5. Ditmaal trok Smash 70 nipt aan het langste eind: 6 4. Vijf partijen werden pas in vijf games beslist en niemand van de zes spelers bleef ongeslagen en niemand bleef zonder winst. Een heel gelijkopgaande wedstrijd dus met weinig krachtsverschil. Bij team 5 pakte Mattias twee punten en Erwin en Laurens ieder één. Door dit resultaat eindigt team 5 op de derde plaats in een poule waarin drie teams met kop en schouders boven de andere drie uitstaken. Jammer dat het krachtsverschil zo groot was, want eigenlijk leerden de spelers alleen iets in de wedstrijden tegen Effect 1 en Smash 70 4.


Kampenion 6

-

Emmeloord 1

2 8

3e klasse

Hans 1 en Stefan A. 1; Frank 0

Team 6 dat de laatste weken prima op dreef was, ontmoette Fitacc Emmeloord 1 in sporthal De Maten . Kon team 6 de positieve lijn doortrekken tegen het sterke Emmeloord? Ja en nee. Qua niveau kwamen Frank, Hans en Stefan prima mee en er had dan ook meer ingezeten dan de 2 8 nederlaag. Vier partijen gingen namelijk nipt in vijven verloren. Maar laten we ons maar vasthouden aan het niveau van de spelers. Dat geeft vertrouwen voor volgend seizoen. Zo spelend moeten Frank, Hans en Stefan dan een woordje kunnen meespreken in de 3e klasse. Team 6 beëindigt de competitie als vierde.


Staphorst 4

-

Kampenion 8

6 4

4e klasse

Danny 2, Chiel 1 en Christiaan 1

Na vorige week het sterke Flits 7 op 5 5 te hebben gehouden, speelde team 8 vandaag tegen de andere titelkandidaat: Staphorst 4. En dat kwam eigenlijk niet zo goed uit, want team 8 had nog punten nodig om de laatste plaats te ontlopen. Maar team 8 pakt dit seizoen tegen elk team punten en waarom zou dat dan niet tegen Staphorst kunnen? En dit bleek dan ook. Team 8 snoepte knap vier punten mee. Danny was goed voor twee punten en Chiel en Christiaan pakten er ieder één. Het is nog even afwachten wat concurrent DTV 84 8 heeft gedaan. Alleen als dat team minder dan vier punten pakt of heeft gepakt, eindigt team 8 niet als laatste.


Kampenion 9

-

Emmeloord 2

1 9

5e klasse

Silas 1, Rijk 0 en Jeroen 0

Team 9 ontving het sterke Fitacc Emmeloord 2. En het werd eigenlijk een ongelijke strijd in sporthal De Maten . Eigenlijk wist alleen Silas goed tegenstand te bieden. Rijk had kennelijk zijn dag niet, want hij moet veel beter kunnen dan hij liet zien. Ook Jeroen kwam er niet aan te pas. De spelers en ik hadden wat meer van het eerste seizoen in de 5e klasse verwacht. Mogelijk is er toch meer niveauverschil tussen de welp-/pupilcompetitie en de 5e klasse dan ik had ingeschat. En natuurlijk kom je in de 5e klasse ook oudere en grotere spelers tegen. Wellicht keken de spelers bewust of onbewust daar toch tegenop. Maar hoe dan ook, de spelers leren veel meer in de 5e klasse dan in de welp-/pupilklasse. Ik ben ervan overtuigd dat het volgend seizoen veel beter gaat. Team 9 eindigt dit seizoen op de laatste plaats.


Kampenion 10

-

DTV 84 10

0 10

5e klasse

Nick 0 en Robin 0

Ook de wedstrijd tussen team 10 en DTV 84 10 was een ongelijke strijd, mede doordat Renate niet verscheen. Zij had helaas niet meegekregen dat de wedstrijd was verplaatst naar 22 april. Heel spijtig. En ook Carlo kon niet meer worden bereikt. En dus speelden alleen Nick en Robin. Beide spelers slaagden er niet in om een game te winnen en dus eindigde de wedstrijd in 0 10. De spelers van team 10 kwamen dit seizoen duidelijk nog te kort. Maar dat is geen schande. Alleen Renate pakte af en toe haar puntjes mee. Maar door positief te blijven en trouw de trainingen te blijven bezoeken, gaat het langzaam maar zeker beter en beter. Geloof me maar. Team 10 werd eveneens laatste in de competitie.


Kampenion 11

-

Leogang SL 9

4 6

Welp-/pupilklasse

Albert 2 en Pascal 2; (inv) Jelle 0

Welpenteam 11 speelde op deze zaterdag zelfs twee wedstrijden. s Morgens ontving het Leogang SL 9 dat tweede stond. Op papier een leuke wedstrijd dus, want team 11 stond virtueel derde. Team 11 kon zelfs nog tweede worden, maar dan moest het zien te winnen van Leogang SL 9. Zover kwam het niet. Maar het werd een leuke wedstrijd waarin Leogang SL 9 met 4 6 aan het langste eind trok. Albert en Pascal pakten ieder twee punten. Jelle kwam nog niet tot winst, maar hij sloeg een leuk balletje mee. Door deze uitslag zou de derde plaats het hoogst haalbare zijn voor team 11. Maar ook dat is een prima klassering voor de boys die allen hun eerste competitie speelden.


Kampenion 11

-

Smash-In 3

10 0

welp-/pupilklasse

Mark 3, Pascal 3, (inv) Guido 3 en dubbel 1

Ja en s middags speelde team 11 dus alweer en wel tegen het laag geklasseerde Smash-In 3. Duidelijk werd dat er nogal wat niveauverschil bestaat in de welp-/pupilcompetitie. Ik zal niet schrijven dat het een spel tussen kat en muis werd, daarvoor gaven de spelers van Smash-In teveel partij, maar toch werd het een eenvoudige overwinning: 10 0. Mark, Pascal en invaller Guido pakten ieder drie punten en Mark en Pascal wonnen ook het dubbel. Pascal was dus de enige speler die tweemaal in actie kwam tijdens het dubbelprogramma van team 11. En hij won vijf van de zes partijen. Dat is netjes. Door de resultaten van deze zaterdag legde team 11 definitief beslag op de derde plaats, twee puntjes achter de tegenstander van zaterdagmorgen: Leogang SL 9. En dat is een knappe prestatie van Albert, Mark en Pascal. En natuurlijk mogen we al die invallers uit team 12 niet vergeten die ook de nodige punten hebben binnengehaald.


Spoolde 3

-

Kampenion 12

5 5

welp-/pupilklasse

Gert-Jan 2, Laurens 2 en Bas 1

Team 12, dat vorige week al kampioen werd, speelde de laatste competitiewedstrijd tegen het op de derde plaats staande Spoolde 3. En het werd een leuke en spannende wedstrijd in het buurthuis van Spoolde. De twee teams waren aan elkaar gewaagd. Aan Spoolder kant bleek D. Wibier een te groot obstakel voor de Kamper spelers. Hij won drie partijen waarvan twee partijen nipt in vijven. Bij team 12 pakten Gert-Jan en Laurens ieder twee punten en Bas één. Vorige week heb ik al het nodige over team 12 geschreven. De spelers kunnen terugkijken op een prachtig (eerste) seizoen waarin zij doodleuk kampioen werden. Bas, Gert-Jan, Guido en Laurens. Jelle, die later als reserve aan het team is toegevoegd, kwam in het eigen team niet in actie, maar ook hij hoort erbij. Een heel knappe prestatie van de boys. Nogmaals gefeliciteerd.


Drie teams moeten dus nog eenmaal in actie komen. Team 1 speelt op zaterdag 29 april zijn laatste wedstrijd in en tegen Nieuwegein. Team 7 speelt de kampioenswedstrijd tegen DTV 84 6 op vrijdag 5 om 18.30 uur in sporthal De Maten . De wedstrijd tussen Kampenion 3 en Hoonhorst 1 wordt mogelijk gespeeld op zaterdag 13 mei, s morgens om 10.00 uur.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion