FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Tien jeugdteams kwamen in totaal elfmaal in actie in het weekend van 24 en 25 maart. Ik geef toe, dit lijkt wat vreemd. Maar team 11 speelde dit weekend tweemaal; vrijdagavond om 18.15 uur in Nunspeet en zaterdagmiddag om 14.00 uur in sporthal De Maten . En toch heb ik niemand van de welpen horen klagen. Team 12 verdedigde met succes de koppositie. De balans van dit weekend: 4x winst, 4x gelijk en 3x verlies.


DTTC 78 1

-

Kampenion 1

4 6

Landelijk B

Daan 2, Paul 2 en Ton 2

Team 1 speelde de lastige uitwedstrijd in Appingedam tegen DTTC 78 1. Lastig omdat bij DTTC Mark Scheeres speelt die in het verleden vaak een te groot obstakel bleek voor de Kampenionners. En vanmiddag was dat niet anders. Daan, Paul en Ton moesten alle drie hun meerdere erkennen in Mark Scheeres. Bovendien had hij nog eens een groot aandeel in de overwinning in het dubbel dat hij samen met Edwin van der Wal speelde. Alle andere zes partijen gingen naar Kampenion. En zo ging team 1 met een 4 6 overwinning terug naar Kampen. En er zat deze zaterdagmiddag ook niet meer in; zo reëel moeten we zijn. En dus is het maximale eruit gehaald. Het is te hopen dat Scheeres ook van zich doet spreken als DTTC het Groningse GTTC ontvangt.

En zo is Kampenion 1 ook na zes wedstrijden nog steeds ongeslagen, een knappe prestatie.

Volgende week team 1 Entac 1 uit Enschedé.


Vitesse 35 1

-

Kampenion 2

5 5

Hoofdklasse

Jordy 2, Gertjan 1, Roeland 1 en dubbel 1

Team 2 speelde op zaterdag 25 maart in Hengelo tegen het onderaanstaande Vitesse 35 1. Maar de krachtsverschillen zijn niet zo groot tussen de nummers 3 t/m 6 in deze poule. En als team 2 dan ook nog eens zonder kopman Erwin speelt, dan is het niet zo gek dat de wedstrijd in 5 5 eindigde. Wijk 16 en Ugchelen zijn te sterk voor de andere teams. Maar de wedstrijden tussen de andere vier teams eindige vaak in uitslagen tussen 6 4 en 4 6. Team 2 houdt de hekkensluiter dus op afstand. Dat is een prettige constatering.

Volgende week ontvangt team 2 oude bekende DTV 84 2 uit Dalfsen.


Flits 3

-

Kampenion 3

7 3

1e klasse

Bram 1, Martijn 1 en dubbel 1;Karsten 0

Team 3 snoepte in Zwolle Flits 3 drie puntjes af. En dat is een redelijk resultaat. De thuiswedstrijd werd destijds met 2 8 verloren. Bram en Martijn pakten ieder een puntje en wonnen samen ook het dubbel. Karsten bleef toch enigszins verrassend- zonder overwinning. Team 3 blijft onveranderd laatste.

Volgende week brengt het sterke Smash 70 3 een bezoek aan sporthal De Maten .


Leogang SL 4

-

Kampenion 4

5 5

2e klasse

Ivan 2, Niels 2 en Nick 1

Vorige week schreef ik dat Kampenion 4 niet is komen opdagen in de uitwedstrijd tegen Leogang SL 4. Die wedstrijd is vrijdagavond 24 maart om 18.15 uur ingehaald. Team 4 heeft door het akkefietje van vorige week tien punten in mindering gekregen. En dat is natuurlijk heel jammer; vooral omdat het zo onnodig is. Het is nu op slag kansloos voor een hoge klassering. Daarvoor deelde het met Leogang SL 4 de tweede plaats achter koploper DTV 84 4. Nu was het teruggeworpen naar een laatste plaats. Team 4 liet in Nunspeet zien met de besten mee te kunnen. En dat maakt de situatie van vorige week extra pijnlijk. De boys moeten het seizoen maar op een goede manier afmaken. Ivan verloor in Nunspeet zijn eerste competitiewedstrijd. Net als Niels won hij twee partijen. Het vijfde punt sleepte Nick binnen. Het scoreverloop was apart; team 4 kwam na een 0 - 1 voorsprong met 5 - 1 achter, maar wist vervolgens de vier laatste partijen heel knap weer te winnen.

Volgende week gaat team 4 in Elburg op bezoek bij Batfighters 2.


Staphorst 3

-

Kampenion 5

5 5

3e klasse

Erwin G. 3, Laurens Tr. 3 en dubbel 1

Soms gebeuren er van die dingen waar je als teamgenoten en wedstrijdsecretaris enorm van baalt. Afgelopen zaterdag deed zich zoiets voor. Ibrahim kwam niet opdagen en toen men hem belde, meldde hij doodleuk te moeten voetballen. Waarom niet voor die tijd contact opgenomen met het niet-spelende teamlid Mattias? Nu had Mattias andere verplichtingen en kon op zo n korte termijn (men stond op het punt om te vertrekken) niets meer worden geregeld. En dat terwijl Hans Harsevoord uitviel bij team 6 en graag was ingevallen. Heel teleurstellend. Ik kan daar met mijn verstand niet bij, maar misschien ligt dat aan mij.

Erwin en Laurens lieten zich echter niet uit het veld en van de tafel slaan. Sterker nog, zij wonnen alle resterende zeven wedstrijden met speels gemak. Alleen Erwin had in de eerste partij van de middag wat moeite. En dus pakte team 5 toch nog een 3 7 overwinning. Bijzonder knap. Complimenten aan Erwin en Laurens.

Op zaterdag 1 april as. ontvangt team 5 koploper Effect 1.


Kampenion 6

-

Batfighters 3

5 5

3e klasse

Frank 1 (uit 2), Stefan A. 1 (uit 2); Umit 0 (uit 2)

Team 6 ontving nummer laatst Batfighters 3 uit Elburg. En toen de tegenstander ook nog eens met twee spelers verscheen, dachten de boys van team 6 misschien een makkie te hebben. Maar dat pakte anders uit. Speler Van Ommen bleek voor alle Kampenionners te sterk. En verder gingen nog een enkelspel en het dubbelspel naar Batfighters waardoor een 5 5 eindstand op het wedstrijdformulier kwam. En dat is toch wel teleurstellend.

Volgende week gaat team 6 in Nunspeet op bezoek bij Leogang SL 5.


Smash-In 1

-

Kampenion 7

5 5

4e klasse

Jentine 2, Joyce 2 en Anja 1

De dames van team 7 speelden de tweede uitwedstrijd op rij tegen een sterke tegenstander. Vorige week tegen concurrent DTV 84 6 en vandaag tegen outsider Smash-In 1. Thuis wonnen de dames destijds met 9 1, maar die uitslag was geflatteerd. Het werd een merkwaardige wedstrijd in Ens. De eerste vier wedstrijden gingen alle met 3 0 naar Smash-In. En daar had eigenlijk niemand op gerekend. Gelukkig toonden de dames net als vorige week- veerkracht. Van 4 0 kwamen zij terug tot 4 3. Door verlies van Anja werd het 5 3 en toen zus Jentine met 2 0 achterkwam tegen Van Dijk, leek de wedstrijd gespeeld. Maar Jentine knokte zich terug in de wedstrijd en sleepte er nog een vijfde game uit die zij met 11 13 wist te winnen. Joyce bracht de teams in evenwicht door De Olde met duidelijke cijfers terug te wijzen: 5 5. Al met al toch een goed resultaat na een 4 0 achterstand. En aangezien concurrent DTV 84 6 met slechts 8 2 won van nummer laatst Flits 6, viel de schade mee en staan beide teams weer gedeeld eerste.

Op zaterdag 1 april as. speelt team 7 thuis tegen Flits 6.


Kampenion 9

-

Robaard Hasselt 1

3 7

5e klasse

Silas 1, (inv) Renate 1 en dubbel 1

Ook team 9 kende personele problemen. Rijk had een begrafenis en voor hem had ik Renate als invaller geregeld. Maar toen tussen de middag Jeroen afbelde met een blessure, kon ik helaas niets meer regelen hoezeer ik mijn best nog heb gedaan. En dus moesten Silas en Renate met hun tweeën namens team 9 spelen. Beiden verweerden zich dapper; zowel in het enkelspel als in het dubbelspel. En in totaal wisten zij nog drie puntjes te pakken. Ieder één in het enkelspel en verder wonnen zij samen heel knap het dubbel. En dat terwijl zij nog niet eerder samen hebben gedubbeld. Klasse!

Volgende week speelt team 9 uit tegen Hoonhorst 4.


Leogang SL 9

-

Kampenion 11

6 4

Welp-/pupilklasse

Albert 2 en Mark 2; Pascal 0

Kampenion 11

-

Hoonhorst 5

7 3

Welp-/pupilklasse

Pascal 2, (inv) Gert-Jan 2, (inv) Guido 2 en dubbel 1

Inderdaad, team 11 kwam dit weekend tweemaal in actie. Op vrijdagavond om 18.15 uur speelde het in Nunspeet tegen Leogang SL 9. Voor het eerst dit seizoen speelde team 11 in de originele opstelling met Albert, Mark en Pascal. Dat komt natuurlijk, omdat Albert s middags niet kan spelen en Mark s morgens niet. Het werd een leuke wedstrijd in Nunspeet waarin team 11 net aan het kortste eind trok: 6 4. Albert en Mark pakten ieder twee punten; Pascal bleef zonder zege.

Een dag later speelde team 11 met twee invallers, omdat naast Albert ook Mark verhinderd was. Gert-Jan en Guido uit team 12 vielen in. Gert-Jan speelde opnieuw twee wedstrijden op een dag (zie hierna). Ook dit werd een leuke wedstrijd. In het begin leek Hoonhorst op een ruime overwinning af te stevenen, maar de boys lieten zich van hun beste kant zien. Na het dubbel stond het 2 2 en daarna stond team 11 nog maar één puntje af. Heel knap. Alle spelers pakte twee punten. Door de behaalde elf punten in dit weekend, heeft team 11 uitzicht op de tweede plaats.

Volgende week gaat team 11 op bezoek in Hattem bij Smash 70 6.


Leogang SL 10

-

Kampenion 12

2 8

Welp-/pupilklasse

(inv) Albert 2 (uit 2), Gert-Jan 1 (uit 2), Laurens Te. 1 (uit 2) en dubbel 1

Ook team 12 speelde het afgelopen weekend tegen een team van Leogang SL, namelijk team 10. Helaas speelde dat team met slechts twee spelers. Het enige voordeel is dat je dan direct met 3 0 voor staat. Maar natuurlijk spelen de boys er liever om. In de resterende zeven partijen gaf team 12 slechts twee puntjes af. Gert-Jan en Laurens verloren beiden van dezelfde Nunspeter speelster. Albert wist haar wel te verslaan. En dus behaalde team 12 een mooie 8 2 overwinning. Door dit resultaat en de 6 4 overwinning van concurrent Flits 12 op Spoolde 3, heeft team 12 de koppositie verstevigd.

Volgende week ontvangt team 12 Be Quick 62 3 uit Zwolle.


Al met al redelijk positieve berichten dus over de resultaten van de jeugdteams van Kampenion. Toch wil ik hier nog eens nadrukkelijk aandacht vragen voor de zaken die niet goed zijn gegaan. Ik denk dan aan het niet komen opdagen en het (te) laat afbellen. Het is geen manier van doen om je teamgenoten en de wedstrijdsecretaris daarmee op te zadelen. Nu speelden twee teams met slechts twee spelers waardoor dat de vereniging tweemaal een boete van ¬ 6,50 kost. En dat is helemaal niet nodig. Mag ik op jullie medewerking rekenen? Tot volgende week!


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion