FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle twaalf jeugdteams kwamen in actie op zaterdag 4 februari. De resultaten waren nogal wisselend. Ik heb ruime overwinningen gezien, maar ook ruime nederlagen. Verder was er eenmaal een gelijkspel. De balans: vijfmaal winst, eenmaal gelijk en zesmaal verlies.

Entac 1

-

Kampenion 1

1 9

Landelijk B

Paul 3, Ton 3, Arnaud 2 en dubbel 1

In de tweede wedstrijd van het seizoen moest team 1 op bezoek bij oude bekende Entac 1 in Enschedé. Alle spelers zijn elkaar al wel eens eerder tegengekomen. Team 1 speelde met Arnaud, Paul en Ton.

De start was voor Entac; Arnaud kwam net te kort tegen Bas Raats (5 11 in de 5e game). Maar daarmee was de koek voor Enschedé direct op. Alle resterende negen partijen gingen naar Kampenion. Daar zaten drie vijfpitters bij. Paul en Ton beleven ongeslagen, Arnaud pakte twee punten en won samen met Ton ook het dubbel. Een prachtig resultaat dus van de boys. Na twee wedstrijden staat het doodleuk bovenaan in groep 4 van landelijk B. En als ik de resultaten van de eerste twee speelrondes zo bekijk, dan zijn GTTC Groningen 2 en &&& Kampenion 1 de sterkste teams in deze groep. Team 1 speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 18 februari thuis tegen Hutaf 1.


DTV 84 2

-

Kampenion 2

5 5

Hoofdklasse

Erwin L. 2, Roeland 2 en dubbel 1; Jordy 0

Team 2 speelde ook al tegen een bekende (hier kan ik oude wel weglaten). Tegenstander was namelijk DTV 84 2 uit Dalfsen dat afgelopen seizoen net te sterk bleek voor Kampenion 3. En het Kampenion 3 van vorig seizoen is het Kampenion 2 van dit seizoen, aangevuld met Erwin Landman. Het werd een spannende wedstrijd die uiteindelijk op 5 5 werd afgesloten. Erwin en Roeland pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Opvallend was dat Jordy ditmaal niet tot winst kwam. Volgens mij is hem dat nog niet eerder gebeurd zo lang hij tafeltennist. Maar goed, over twee weken liggen er weer nieuwe kansen. Dan speelt team 2 thuis tegen Ugchelen 1.


Smash 70 3

-

Kampenion 3

10 0

1e klasse

Bram 0, Gert 0 en Martijn 0

Team 3 presteert tot nu toe tegenvallend. Was het vooraf de verwachting dat het dit seizoen beter zou moeten meekomen in de 1e klasse, tot nu toe lijkt dat er nog niet op. Tegen promovendus Smash 70 3 leed het een kansloze 10 0 nederlaag. Drie partijen gingen in vijven verloren, maar die vijfde game vielen dan weer ruim in het voordeel van Smash 70 uit. De boys van team 3 moeten toch proberen uit een ander vaatje te tappen, anders eindigt het opnieuw als laatste. Op zaterdag 18 februari ontvangt het Staphorst 2.


Kampenion 4

-

Batfighters 2

9 1

2e klasse

Ivan 3, Nick 3, Niels 2 en dubbel 1

Team 4 kwam dit seizoen voor het eerst in actie. Bovendien komt het voor het eerst in de 2e klasse uit en dus waren we benieuwd of Ivan, Nick en Niels zouden kunnen meekomen op dit niveau. Welnu, dat konden zij. Sterker nog, tegenstander Batfighters 2 uit Elburg werd min of meer van tafel gemept. De boys van team 4 wonnen met 9 1. Alleen Niels die vorig seizoen nog 4e klas speelde- verloor een partij. Ivan (heel overtuigend) en Nick bleven ongeslagen. Een prachtige start dus van team 4. Natuurlijk, Batfighters vorige seizoen als vijfde geëindigd- is niet één van de sterkste tegenstanders in de poule. Maar het is in ieder geval een mooie opsteker. Over twee weken gaat team 4 in Zwolle op bezoek bij Flits 5.


Effect 1

-

Kampenion 5

7 3

3e klasse

Erwin G. 2 en Laurens Tr. 1; Mattias 0

Team 5 speelde in Mariënheem zo vroeg in het seizoen al een topwedstrijd . En helaas moest het zich gewonnen geven. De tegenstanders waren beter en dan moet je er vrede mee hebben. Het zou me niet verbazen als Effect 1 titelkandidaat nummer 1 is dit seizoen. Het degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse en het wil natuurlijk graag direct terug naar die 2e klasse. Zo bezien is een 7 3 nederlaag niet slecht. Team 5 moet zich in de subtop kunnen nestelen. Op zaterdag 18 februari komt Flits 6 op bezoek.


Kampenion 6

-

Leogang SL 5

1 9

3e klasse

Stefan A. 1; Frank 0 en Hans 0

Vorige week startte team 6 de competitie met een prima 3 7 overwinning in Elburg. Maar vandaag ontdekten de boys van team 6 dat de ene week de andere niet is. Tegenstander Leogang SL 5 bleek sterker en vooral geroutineerder en slimmer. De uitslag was dan ook ietwat geflatteerd; 3 7 zou de krachtsverhoudingen beter hebben weergegeven. Maar goed, daar koop je niks voor. Er is natuurlijk niks aan de hand. Team 6 gaat zijn punten gewoon meepakken; daar ben ik van overtuigd. Alleen Stefan wist een partij te winnen. Frank en Hans zaten er heel dichtbij, maar verloren met twee punten verschil in de vijfde game. Over twee weken gaat het in Heerde op bezoek bij Vined 1.


Flits 8

-

Kampenion 7

0 10

4e klasse

Anja 3, Jentine 3, Joyce 3 en dubbel 1

De dames van team 7 wonnen ook de tweede wedstrijd heel ruim. Het werd zelfs een maximale overwinning: 10 0. Het krachtsverschil was dan ook groot in Zwolle. Slechts één partij ging over vier games, alle andere gingen in drieën. Team 7 ligt dus op schema. Zoals het er nu naar uitziet, is DTV 84 6 de voornaamste concurrent in de strijd om de titel. Maar dat is pas de laatste tegenstander in de eerste (en dus ook tweede) competitiehelft. Op zaterdag 18 februari ontvangt het Be Quick 62 2.


Kampenion 8

-

Batfighters 4

4 6

4e klasse

Stefan K. 2, Chiel ten Brinke 1 en dubbel 1; Christiaan 0

Net als team 4 speelde ook team 8 vandaag zijn eerste wedstrijd. En ook hier kwam de tegenstander uit Elburg: Batfighters 4. Het werd een spannende wedstrijd waarin de Elburgers zich ietsje beter toonden: 4 6. Maar voor hetzelfde geld was de uitslag 5 5 geworden, want Christiaan verloor twee partijen nipt in vijven. Stefan (2) en Chiel (1) pakten de punten in het enkelspel en het vierde punt haalden Christiaan en Stefan in het dubbel. Over twee weken gaat team 8 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 8.


Kampenion 9

-

Hoonhorst 4

2 8

5e klasse

Rijk 1 en Silas 1; Jeroen 0

Team 9 speelde tegen Hoonhorst 4. Het was opvallend om te zien dat er nogal wat verschil was in wedstrijdinstelling tussen de spelers van team 9 en hun tegenstanders. Daar waar Jeroen, Rijk en Silas aan de wedstrijden begonnen met een instelling van leuk een balletje slaan , daar toonden de spelers uit Hoonhorst een duidelijke wil om te winnen. En bovendien was het ook nu weer technisch heel verzorgd wat de spelers uit Hoonhorst lieten zien. Toch kunnen de spelers van team 9 heel aardig meekomen. Maar de wedstrijdinstelling zal dan toch wat moeten veranderen; de wil om te winnen moet er langzaam maar zeker komen. En dat begint al op de training in de week voorafgaand aan de wedstrijd. Rijk en Silas pakte ieder een puntje mee; Jeroen bleef puntloos. Op zaterdag 18 februari gaat ook team 9 naar Dalfsen; het speelt dan tegen DTV 84 9.


Kampenion 10

-

Flits 9

1 9

5e klasse

Carlo 0, Renate 0 en Robin 0

De spelers van team 10 kwamen in hun eerste competitiewedstrijd tekort tegen Flits 9: 1 - 9. Maar dat is geen schande. Carlo en Robin beginnen aan hun eerste competitie. En natuurlijk is het dan allemaal nog onwennig. Dat is ook helemaal niet erg. Van Renate had ik ietsje meer verwacht. Maar ook zij slaagde er niet in om ook maar één game te winnen. Opvallend was verder dat zij met Robin wel het dubbel wist te winnen en wel met 3 0. En zo werden alle tien partijen in drie games beslist; dat zie je niet vaak. Over twee weken gaat team 10 in Zwolle op bezoek bij Spoolde 2.


Kampenion 11

-

Smash 70 6

8 2

Welp-/pupilklasse

Mark 3, Pascal 3, (invaller) Guido 1 en dubbel 1

Wat te zeggen over welpenteam 11? Zoals zo vaak is het puur genieten als je die jonge gasten van 8, 9 en 10 jaar bezig ziet. De spelvreugde straalt ervan af; zowel van de spelers van team 11 als die van tegenstander Smash 70 6. De brede glimlach na een lange en mooie balwisseling op beide gezichten is veelzeggend en vaak breder dan na een gemakkelijk gewonnen punt. Natuurlijk ontkom ik er niet aan om ook wat over het niveau te zeggen. Dat niveau is al heel behoorlijk. Sterker nog, het is gewoon goed. Mark en Pascal kwamen eigenlijk niet in de problemen. Guido (die vanuit team 12 inviel) pakte één puntje; hij verloor twee partijen nipt in vijven. Team 11 won zijn eerste wedstrijd met 8 2, een prima start dus. Op zaterdag 18 februari ontvangt het Smash-In 3.


Be Quick 62 3

-

Kampenion 12

3 7

Welp-/pupilklasse

Bas 3, Gert-Jan 3 en dubbel 1

Ook over het tweede welpenteam team 12- kan ik niet anders dan positief zijn. Hoe kan het ook anders? Je gaat door omstandigheden- slechts met twee spelers naar Zwolle om daar tegen Be Quick 62 3 te spelen, je wint alle zeven partijen en komt dus met een 3 7 overwinning thuis. Sterker nog, Bas en Gert-Jan verloren geen game. Het krachtsverschil was dan ook heel groot. En dan te bedenken dat Bas en Gert-Jan net als Guido, Mark en Pascal- pas enkele maanden lid zijn. Daarbij moet ik ook Laurens en Jelle (die de gelederen komt versterken) noemen. Kampenion beschikt over een behoorlijk aantal talentvolle welpen. En dat is een heel prettige constatering. Team 12 gaat over twee weken net als de teams 8 en 9- op bezoek in Dalfsen om daar tegen DTV 84 11 te spelen.


De positieve gevoelens overheersen bij de tweede speelronde. Weliswaar was de balans nipt negatief, maar ik heb heel goede dingen gezien en gelezen. Ga maar na, team 1 wint weer met 9 1, team 2 is nog ongeslagen, team 4 debuteert overtuigend in de 2e klasse, team 7 stond pas één puntje af en de welpenteams 11 en 12 blijken talentvolle spelers te herbergen. Volgende week is er geen competitie. Tot over twee weken dus.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion