FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Van de tien jeugdteams kwamen er zaterdag 30 oktober slechts zeven in actie. De eerste wedstrijden van de terugronde zijn daarmee al weer geschiedenis. De balans: 4x winst en 3x verlies. De teams 1 en 2 verstevigden hun koppositie en team 9 kwam naast koploper Spoolde 2.

Team 1 (Gert en Rick Kwast en Ton) moest naar het hoge noorden om daar tegen Dokkum 1 aan te treden. De eerste wedstrijd eindigde in een 6 4 overwinning (na een 0 3 tussenstand).
Team 1 speelde in de volgende opstelling: x) Ton, y) Gert en z) Rick.
De eerste wedstrijd ging tussen de kopmannen (op papier) van beide teams. Ton trof Vellema aan de andere kant van de tafel. Ton liet een set liggen , maar won toch vrij eenvoudig: 0 1. Gert vergrootte de voorsprong door de zwakste Dokkumer, Wijnsma, nipt te verslaan na 9 11 in de vijfde game: 0 2. Rick trof vervolgens materiaalspeler Dussenbroek die met lange noppen speelt. Rick bleef het antwoord schuldig en verloor vrij kansloos met 3 0: 1 2.
Ook nu dubbelden Gert en Ton namens team 1 en zij deden dat tegen Vellema/Wijnsma. Ook nu werd het een zware pot en ook nu werd die nipt gewonnen via 8 11 in de vijfde game: 1 3.
Na het dubbel verloor Ton tegen Wijnsma de eerste game, maar stelde vervolgens orde op zaken door de volgende drie games te pakken: 1 4. Rick gaf daarna de sterke Vellema geen enkele kans en boekte aldus een gemakkelijke overwinning. Heel opvallend is dat Rick tegen de betere vaak technische- spelers heel goed op dreef is en dat hij het tegen de minder technische spelers moeilijk heeft: 1 - 5. Gert bleef in zijn partij tegen Dussenbroek het antwoord schuldig op diens lange noppen en verloor kansloos met 3 0: 2 5. Rick vergrootte de Kamper voorsprong en versloeg Wijnsma met 1 3: 2 6. Ton liet daarna zien hoe je tegen materiaalspelers moet spelen. Tegenstander Dussenbroek pakte zelfs geen game met zijn lange noppen: 2 - 7. Wat dat betreft kan Ton tegen meerdere speelstijlen en materiaalspelers uit de voeten. Heel knap. Helaas ging ditmaal de laatste partij niet naar Kampenion, zoals tot nu toe wel (bijna) altijd het geval was. Gert pakte tegen Vellema een 1 2 voorsprong in sets, maar wist die helaas niet vast te houden. Vellema bleek uiteindelijk de gelukkigste in de vijfde game (11 8): 3 7.
Toen ik s avonds de uitslagen op de website van de NTTB zag, kon ik niet anders dan glimlachen. Nummer twee DTV 84 2 verloor namelijk in eigen huis van nummer drie Entac 1 met 4 6, zodat team 1 de voorsprong op DTV 84 vergrootte van acht naar elf punten. Team 1 staat (dus) eerste met 44 punten uit zes wedstrijden.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) moest aantreden tegen streekgenoot Swifterbant 1. Dat team was vorig seizoen DE concurrent in de strijd om de titel in de 1ste klasse, maar dit seizoen zijn de verschillen groot. Team 2 staat eerste en Swifterbant laatste.
Toch keken we met wat zorgen uit naar de wedstrijd. In de eerste plaats omdat Paul last had van een gekneusde pink aan zijn rechterhand en in de tweede plaats was het afwachten of Arnaud wel op tijd terug zou zijn van een voetbalwedstrijd in Lelystad.
Gelukkig ging het allemaal goed. Op zo n moment zie je het verschil tussen wat het is om bovenaan te staan en wat het is om onderaan te staan. In het laatste geval zit het meestal net niet mee. Nipte partijen gaan vaak verloren. Zo ook vanmiddag.
Vijf partijen gingen over vijf games en al die partijen gingen naar team 2. Paul speelde zelfs al zijn drie partijen over vijf games.
Na vier partijen stond het 3 1 voor team 2. Paul (tegen Van Egmond), Erwin (tegen Huisman) en Arnaud (tegen Van t Hul) bleven hun tegenstander de baas in het enkelspel. Maar Erwin en Paul hadden geen antwoord op het dubbelspel van Van Egmond en Huisman.
Na het dubbel versloeg Erwin Van Egmond in vier games: 4 1. Paul speelde zijn tweede vijfpitter tegen Van t Hul en bracht in de vijfde game zijn beste tafeltennis in die partij (11 3): 5 1. Arnaud moest daarna vol aan de bak tegen Huisman in een hoogstaande wedstrijd. Ook hier moest een vijfde game de beslissing brengen en daarin toonde Arnaud zich de sterkste (11 4): 6 1. Erwin wilde kennelijk niet achterblijven en dus ging ook hij voor een vijfpitter tegen Van t Hul. Hier was de beslissende game (wel) heel spannend en uiteindelijk was Erwin de gelukkigste (11 9): 7 1. Arnaud vergrootte tegen Van Egmond de voorsprong tot 8 1; verliepen de eerste twee games nog moeizaam (11 9 en 6 11), in de derde en vierde game vergrootte Arnaud de druk en was het pleit snel(ler) beslecht. Het was nu aan Paul om te proberen het feest compleet te maken en Huisman toch niet de minste- moest daarvan het slachtoffer worden. Het was niet verbazingwekkend dat het na vier games 2 2 stond en dus moest Paul ook hier een vijfpitter spelen. En ook in zijn derde partij bewaarde hij zijn beste tafeltennis tot de laatste game die hij winnend afsloot met 11 6: 9 1. Toch knap als je niet voluit kunt spelen en dus wat uitgekookter moet zijn.
Al met al een prachtige overwinning voor team 2 dat één puntje uitliep op Smash. Team 2 blijft dus eerste met 37 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Entac 2. De andere concurrent Smash gaat dan op bezoek bij Swifterbant. Na volgend weekend weten we meer.

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Karsten) moest naar Elburg om daar de strijd aan te binden met de ongenaakbare koploper Batfighters 1. Thuis werd het 4 6 voor de Elburgers die voor de return al een voorsprong van tien punten hadden opgebouwd. Helaas wisten onze jongens die achterstand niet te verkleinen. Batfighters nam de wedstrijd heel serieus en zij boekten een ruime 8 2 overwinning. Bram en Karsten zorgden voor de enige Kamper punten. Batfighters toonde nog maar weer eens aan de terechte kampioen te zijn die bovendien niks in de 2de klasse te zoeken heeft. Ik ben ervan overtuigd dat het volgend seizoen ook bovenin in de 1ste klasse meedraait. Aangezien Flits 5 met 8 2 won van Flits 3 (ja ja), blijft team 4 tweede met 37 punten uit zes wedstrijden.

Team 5 (Jordy, Martijn en invaller Ivan) speelde thuis tegen nummer laatst Vined 1. De uitwedstrijd werd gewonnen met 2 8 en toen speelde team 5 met Stefan Alteveer als invaller. Ditmaal liet Vined zien te zijn gegroeid in het seizoen; het bood knap tegenstand in sporthal De Maten . Team 5 kwam dan ook niet verder dan een nipte 6 4 overwinning. Jordy won zijn drie partijen overtuigend, Martijn (die grieperig was) kwam niet verder dan één overwinning en Ivan die vanuit de 4de klasse inviel, pakte ook een puntje mee. En dat is netjes. Het zesde punt leverde het dubbel op. Door dit resultaat staat team 5 nu derde met 27 punten uit zes wedstrijden. Concurrent om de (veilige) vierde plaats Flits 4 verloor namelijk met 9 1 in Hattem. Bovendien verloor Be Quick '62 1 de dubbele confrontatie met nr. 1 Staphorst. Het haalde slechts twee punten in twee wedstrijden. Toch zal het voor team 5 nog een hele toer worden om die nare vijfde plaats te ontlopen.

Team 6 (Frank, Nick en Stefan Alteveer) moest net als team 4 naar Elburg om daar tegen Batfighters 3 te spelen. De eerste wedstrijd leverde een 7 3 overwinning op, maar ditmaal waren de Elburgers met 6 4 net te sterk. Nick verloor vandaag zijn eerste partijen in dit seizoen; hij pakte één winstpartij. Stefan boekte twee overwinningen en het vierde punt werd via het dubbel binnengehaald: Frank en Stefan. Team 6 blijft derde met 33 punten uit zes wedstrijden. Hoewel de tweede plaats nog binnen bereik is, zal het een hele toer worden om op die plaats beslag te leggen aan het eind van dit seizoen. De tweede plaats geeft namelijk ook recht op promotie.

Team 7 (Eline, Jentine en Michael) speelde thuis tegen Be Quick 62 2. De eerste wedstrijd in Zwolle eindigde in 7 3 voor Be Quick. Ook ditmaal was het Zwolse team te sterk: 2 - 8. Michael was goed op dreef en pakte twee overwinningen. Jentine had ook kansen in twee partijen. Maar nadat ze eerst haar hoofd verloor, verloor ze vervolgens beide partijen. En dat was niet nodig geweest. Eline was dichtbij haar eerste overwinning, maar verloor helaas in vijven. Team 7 blijft vijfde en laatste met 12 punten uit zes wedstrijden.

Team 9 (Hans, Niels en invaller Erwin Genuït) is met Spoolde 2 en Leogang SL 11 in een strijd om de titel en om promotie verwikkeld. Tot aan het eind van het seizoen zal het spannend blijven, want twee van deze drie teams promoveren. Team 9 speelde thuis tegen Vined 4 waartegen het de eerste wedstrijd met de maximale cijfers had gewonnen. Ditmaal moest het één puntje aan de gasten uit Heerde laten. Niels verloor van een speler die het maximale uit zijn service haalde. Hans en invaller Erwin bleven ongeslagen. En zo werd de uitslag dus 9 1. Omdat Spoolde met 8 2 van Flits won en Leogang Sl gelijk speelde tegen Swifterbant, was het een gunstige zaterdag voor team 9. Het staat nu gedeeld eerste met 46 punten uit zes wedstrijden en het heeft bovendien zes punten voorsprong op nummer drie Leogang SL.

De teams 3, 8 en 10 kwamen dit weekend niet in actie. Na dit weekend staan drie van de tien teams op een eerste plaats en daarnaast nog eens twee teams op een tweede plaats waarvan één team (10) uitzicht heeft op meer. Maar ook de andere teams ballen prima mee. Kampenion telt dus duidelijk mee in de jeugdcompetitie.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion