FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 5 november kwamen alle twaalf jeugdteams in actie. Het werd een succesvolle zaterdag. De zes teams die bovenaan stonden, kwamen alle tot winst. Verder werden alle zes thuiswedstrijden gewonnen. De landelijke teams herstelden zich (enigszins) van de ruime nederlagen van vorige week. De balans van deze zaterdag: 8x winst en 4x verlies.

GTTC Groningen 2 - Kampenion 1 6 - 4 (Landelijk B)
Ton 3 en Rick 1; Gert K. 0
Team 1 moest zich in Groningen zien te herstellen van de ruime nederlaag van vorige week tegen HTTC 1. Daarnaast wilde het natuurlijk een beter resultaat neerzetten dan in de thuiswedstrijd tegen GTTC, toen het met 2 - 8 verloor. Team 1 slaagde daar redelijk in.
De wedstrijd in Groningen ging gelijk op. Via 3 - 3 en 4 - 4 trok GTTC helaas net aan het langste eind. De nederlaag is ongelukkig te noemen, want een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden. Twee partijen gingen heel nipt in vijven naar GTTC. Al met al toch een redelijk herstel van team 1. Positief was dat er weer eens een wedstrijd gelijk op ging. Dat is lang geleden. Een ander positief punt was dat Ton voor het eerst dit seizoen zijn normale niveau benaderde. In Groningen bleef hij ongeslagen en op een vrij eenvoudige wijze. Rick pakte het vierde punt voor Kampenion. Gert bleef ditmaal zonder winst.
Het is nu zaak om deze lijn door te trekken. In de eerstvolgende wedstrijd (op zaterdag 19 november) ontvangt het Bijmaat 1.

Bit.nl 3 - Kampenion 2 2 - 8 (Landelijk C)
Paul 3, Arnaud 3, Erwin L. 1 en dubbel 1
Team 2 heeft zich prima hersteld van de nederlaag vorige week tegen koploper Odion 1. Niet alleen qua uitslag, maar ook qua mentale weerbaarheid. Tegen Bit.nl 3 in Ede speelde het -net als vorige week- vier partijen over vijf games. Maar waar toen alle partijen verloren gingen, werden die punten nu wel gepakt. En aangezien het hier ging om de eerste vier partijen van de wedstrijd, was het nu team 2 zelf dat een tik uitdeelde. Het stond 0 - 4, daar waar het ook -bijvoorbeeld- 2 - 2 had kunnen staan. In het vervolg van de wedstrijd had het weinig meer te duchten van tegenstander Bit.nl. Sterker nog, de 2 - 8 overwinning had nog hoger kunnen uitvallen als Erwin één van zijn beide vijfpitters in winst had kunnen omzetten. Dit is geen verwijt, maar een constatering. Ongelooflijk hoeveel partijen Erwin telkens in vijf games moet spelen.
Al met al een prima overwinning voor de heren van team 2. Een compliment van mijn kant is dan ook op zijn plaats. Bij deze! Het heeft nu de tweede plaats stevig in handen

Kampenion 3 - Harderwijk 1 7 - 3 (1e klasse)
Gertjan 2, Jordy 2, Roeland 2 en dubbel 1
Team 3 ontving vandaag Harderwijk 1 dat voorlaatste stond. Het team van Harderwijk is echter lastig te bespelen, want er is nogal wat niveauverschil tussen de spelers. Zo behoort Van de Elsen tot de sterkere spelers in de 1e klasse, is Wijnands een middenmotor en is speler Jansen één van de zwakkere spelers. Ja en als je de pech hebt dat de spelers van Harderwijk ook nog eens boven zichzelf uitstijgen, dan kun je zo maar tegen een heel tegenvallend resultaat aanlopen.
En de spelers van Harderwijk stegen inderdaad boven zichzelf uit. Van de Elsen bleek zelfs niet te verslaan deze middag. Alleen Jordy was er dichtbij in een -van beide kanten- hoogstaande wedstrijd. En ook Wijnands en Jansen stonden bij vlagen sterk te spelen. Zo bezien is een 7 - 3 overwinning een maximaal te behalen resultaat. En dan moet je tevreden zijn.
Team 3 liep 'slechts' twee puntjes uit op concurrent DTV '84 2 dat met 5 - 5 gelijkspeelde tegen outsider Flits 3. Het wordt heel spannend de laatste drie wedstrijden van het seizoen met als climax 'de finale' in Dalfsen op zaterdag 3 december as.

Leogang SL 1 - Kampenion 4 4 - 6 (1e klasse)
Karsten 3, Robbert 2 en Bram 1
Team 4 zit in de lift. Speelde het de vorige wedstrijd gelijk tegen Harderwijk 1, nu pakte het de eerste overwinning van het seizoen. In Nunspeet versloeg het Leogang SL 1 met 6 - 4. En dat is een knap resultaat. Zeker als we nagaan dat de eerste wijdstrijd in Kampen met 2 - 8 werd verloren. Karsten bleef ongeslagen, Robbert pakte twee punten en Bram één. De overwinning moet de spelers zelfvertrouwen geven voor de rest van het seizoen. Wie weet kunnen de spelers van team 4 hun maatjes van team 3 nog een dienst bewijzen door koploper DTV '84 2 wat puntjes af te snoepen. Maar nog belangrijker is dat de spelers van team 4 dit seizoen 'als bagage' meenemen naar het volgend seizoen, als het in de 2e klas moet uitkomen. Dan is de doelstelling weer een heel andere, namelijk strijden voor het kampioenschap.

Kampenion 5 - DTV '84 6 10 - 0 (3e klasse)
Ivan 3, Martijn 3, Nick 3 en dubbel 1
Team 5 heeft een definitieve stap in de richting van het kampioenschap gezet. Het stond al ruim aan kop en ja, als je dan met de maximale cijfers tegenstander DTV '84 6 verslaat, dan doe je heel goede zaken. Bovendien komt team 5 in een poule van vijf teams uit waardoor het nog slechts twee wedstrijden te spelen heeft. Team 5 wordt kampioen en gaat naar de 2e klasse. Dat is al wel zeker.
Ivan, Martijn en Nick bleven allen ongeslagen. De drie spelers staan allen bovenaan op de lijst met persoonlijke resultaten. Kortom, er is maar één team in deze poule dat recht heeft op de titel: Kampenion 5.

DTV '84 5 - Kampenion 6 9 - 1 (3e klasse)
Erwin 1; Jentine 0 en Laurens 0
Team 6 liep in Dalfsen tegen koploper DTV '84 5 tegen een ruime nederlaag aan. De Dalfser spelers bleken te zijn gegroeid in vergelijking met de eerste ontmoeting die in 5 - 5 eindigde. Nu werd het 9 - 1 en op die uitslag valt niks af te dingen. DTV '84 5 was een maatje te groot. Maar dat is geen schande. Alleen Erwin wist een puntje te pakken; Jentine en Laurens bleven puntloos. De punten moeten dus maar in de laatste twee wedstrijden van het seizoen worden gepakt. Want team 6 moet zich zien te handhaven in de 3e klasse.

Kampenion 7 - Flits 7 7 - 3 (4e klasse)
Frank 3, Stefan A. 2, Eline 1 en dubbel 1
Team 7 is al het hele seizoen koploper in één van de poules in de 4e klasse. En team 7 is -net als team 5-  titelkandidaat nummer 1. Vandaag ontving het Flits 7 dat gedeeld tweede stond. Flits 7 bleek een jeugdig en talentvol team te zijn dat nu nog iets te kort komt. In ieder geval tegen de spelers van Kampenion 7. De uitslag werd 7 - 3. Frank was vandaag de grote man. Hij bleef overtuigend ongeslagen. Stefan scoorde twee punten en Eline één. Zij speelde al haar partijen in vijven en verloor er daar dus twee van. Ook voor team 7 staat de titel eigenlijk al vast. En dat is een prettige constatering.

Kampenion 8 - Hoonhorst 3 6 - 4 (4e klasse)
Niels 3, Umit 1, (invaller) Chiel 1 en dubbel 1
Team 8 -ook al koploper- ontving vandaag nummer twee Hoonhorst 3. Het was vooraf even puzzelen om drie spelers 'van niveau' achter de tafel te krijgen, maar dat is gelukt. Michael is namelijk met directe ingang gestopt als competitiespeler, omdat hij een baan op zaterdag heeft gevonden. En daarnaast was Ibrahim verhinderd. Gelukkig kon in samenwerking met de teams 10 en 11 een goede oplossing worden gevonden. Renate (team 11) viel in in team 10 en Chiel (team 10) speelde bij team 8. En dit pakte allemaal goed uit. Natuurlijk is deze beslissing in goed overleg met de spelers van team 10 genomen.
Niels liet opnieuw zien de 4e klasse inmiddels te zijn ontgroeid. Hij bleef eenvoudig ongeslagen. Umit en Chiel pakten ieder één puntje. De partijen die Chiel verloor, gingen over vijf games. Een goede invalbeurt van Chiel dus. In plaats van een gelijkspel werd het nu een nipte overwinning voor team 8. Het wordt eentonig, maar ook voor team 8 staat de titel zo ongeveer vast. Het zal alleen af en toe weer puzzelen worden om drie spelers achter de tafel te krijgen.

Staphorst 3 - Kampenion 9 8 - 2 (4e klasse)
Hans 1 en Stefan K. 1; Christiaan 0
Team 9 ging op bezoek bij koploper Staphorst 3 dat dit seizoen een maatje te groot is voor de teams in deze poule. Met een gemiddelde van bijna 9 punten per wedstrijd is het ongenaakbaar. In Staphorst werd het 8 - 2 voor de gastheren. Hans en Stefan pakten ieder een puntje, Christiaan kwam niet tot winst. Toch een redelijk resultaat voor team 9. Het is nu zaak om in de volgende wedstrijden punten te gaan halen en de competitie goed uit te spelen.

Kampenion 10 - Effect 3 9 - 1 (5e klasse)
Anja 3, Joyce 3, (invaller) Renate 2 en dubbel 1
Team 10 is ook ongenaakbaar in zijn poule. Het heeft ook bijna een gemiddelde van 9 punten per wedstrijd. De 'kleinste' overwinning was 8 - 2 en is dat ook na vandaag nog. Danny was vandaag verhinderd en Anja speelde in zijn plaats. Door de personele problemen bij team 8 (zie hiervoor) viel Chiel in dat team in en dus moest een invaller voor team 10 worden gevonden. Dat lukte in de persoon van Renate en dus speelde voor het eerst sinds mensenheugenis een heus meisjesteam voor Kampenion: Anja, Joyce en Renate. En hoe! Tegenstander Effect 3 werd compleet van tafel gemept. Anja en Joyce kwamen geen moment in de problemen zoals zo vaak dit seizoen. En Renate wist heel knap twee partijen te winnen. In haar laatste wedstrijd presteerde ze het om een game nog te winnen na met 0 - 7 (!) te hebben achtergestaan; ze won met 11 - 8. En wat voor meer teams van Kampenion geldt: voor team 10 staat de titel vast. En die wordt al voor de laatste speelronde veiliggesteld.

Ommen 1 - Kampenion 11 7 - 3 (5e klasse)
Aart 1, Harmen 1 en Renate 1
Team 11 speelde in Ommen tegen de gelijknamige tegenstander. Voor de spelers van team 11 is het nog vooral lekker ballen, veel leren en genieten. Een topklassering is (nog) niet belangrijk. Dat komt wel een keer. De spelers van team 11 durven nog te verliezen (net als die van team 12). En daar leer je ook het meeste van. Niet verdedigend gaan spelen, omdat je zonodig de partij wilt winnen. Nee, 'gewoon' met risico en aanvallend willen spelen. Vandaag pakten alle spelers één puntje. Team 11 gaat de competitie lekker uitspelen.

Kampenion 12 - DTV '84  10 - 0 (welp-/pupilklasse)
Jeroen 3, Rijk 3, Silas 3 en dubbel 1
Team 12 is inmiddels de welp-/pupilcompetitie ontgroeid. Dat moeten we constateren. Het gaat snel met de spelers van team 12. Vorig seizoen het hele seizoen laatste en nu niet alleen het hele seizoen eerste, maar het verschil met de tegenstanders wordt zo onderhand te groot. Zozeer zelfs dat Rijk, Silas en (inmiddels ook) Jeroen niet meer uitgedaagd worden om hun best tafeltennis te laten zien. En ja, dan hoor je niet meer op dit niveau thuis. Vandaag werd het voor de tweede opeenvolgende maal 10 - 0. Het was jammer dat tegenstander DTV '84 12 de sterkste speler had thuisgelaten. Speler C. Roes staat namelijk nog op 100% en dan had je toch een andere (leukere) wedstrijd gehad.  Ook team 12 wordt dus kampioen. En ook dat zal al voor de laatste wedstrijddag gebeuren. Volgend seizoen moeten de spelers in de 5e klasse maar eens laten zien waar zij werkelijk staan.

Een heel succesvolle zaterdag dus voor de jeugdteams van Kampenion. We moeten er steeds serieuzer rekening mee houden dat een groot aantal teams kampioen wordt. Het gaat er steeds meer naar uitzien dat dit er maar liefst zes zullen zijn; zes van de twaalf. Een score van 50% zou bijzonder hoog zijn. We gaan het zien. Volgende week is er geen jeugdcompetitie in verband met twee landelijke ranglijsttoernooien.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion