FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 5 januari jl. werden in De Trefkoele in Dalfsen de Kampioenschappen van de Regio Zwolle gehouden. Daarvoor hadden zich twintig Kampenionners opgegeven. Helaas moest Gert-Jan de Lange wegens ziekte afzeggen. In totaal wisten de Kampenionners zes prijzen te behalen.

 

Kampenion toog dus met een redelijk grote afvaardiging naar Dalfsen; meer dan een kwart van de leden deed namelijk mee aan de Regiokampioenschappen.
In het enkelspel wisten vier spelers de halve finales te halen: Marijke Kramer, Jos van Rhijn, Pascal Bruins en Jordy ten Have. Helaas wist alleen Marijke door te dringen tot de finale die zij uiteindelijk verloor van Van der Lei (Emmeloord). Ivan Hollander speelde een vijfkamp waarin hij alleen vd Schootbrugge (Drost Wezep) voor zich moest dulden. Ook Ivan werd dus tweede.

In het dubbelspel was Kampenion wat succesvoller. Hier behaalden vijf dubbels (met tenminste één Kamper speler) de halve finales. Sebastiaan Doorn en Ton Ringenier legden het daarin af tegen Dick Hoekman en Dick Smit (GTC). Zij verloren op hun beurt de finale van o.a. Barteld van Oenen (DTV 84) waardoor zij als tweede eindigden. Alice Ringenier en Gerard Wessels eindigden als tweede in hun klasse achter Harry Geerligs en Marinus Veldhuis (Wijhe). Jordy dubbelde met Rik Rorije (Smash 70) en zij wisten de finale te bereiken die zij vrij kansloos verloren van het Hattemer duo Hevin Halfwerk en Wilfred Schipper; een tweede prijs voor (o.a.) Jordy dus. Het klapstuk komt op naam van Pascal Bruins en Robin Makkink. Zij moesten de halve finale en finale in het dubbelspel nog spelen toen bijna iedereen al naar huis was. Maar zij wisten beide wedstrijden te winnen en legden zo beslag op de fraaie eerste prijs.

Een volledig overzicht van de prijswinnaars:
In het enkelspel:
 * Marijke Kramer: tweede bij dames CD; en
 * Ivan Hollander: tweede bij jongens Hoofdklasse.
Beiden mogen meedoen aan de Afdelingskampioenschappen (afdeling Oost) die vrijwel zeker in mei van dit jaar in Lochem worden gehouden. Pascal Bruins en Jos van Rhijn die de halve finale wisten te halen- komen op een reservelijst.

In het dubbelspel:
 * Pascal Bruins en Robin Makkink: eerste bij meisjes/jongens 3e klas;
 * Jordy ten Have en Rik Rorije (Smash 70): tweede bij jongens landelijk;
 * Dick Hoekman en Dick Smit (GTC): tweede bij heren CD;
 * Alice Ringenier en Gerard Wessels: tweede bij dames EF heren GH.

Naast de genoemde prijzen werden dus nog eens vier halve finaleplaatsen gehaald. Al met al redelijk succesvolle Kampioenschappen voor Kampenion.

Ik bedank de chauffeurs die ons in Dalfsen brachten en weer terug. Fijn dat dit ook nu weer zonder hulp van buitenaf kon worden geregeld.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion