Op zaterdag 19 november kwamen negen van twaalf jeugdteams in actie. Vooraf was bekend dat twee teams de titel konden pakken in hun klasse: de teams 5 en 10. Beide teams slaagden daarin. Proficiat! Maar zoals het er nu naar uitziet, volgen er nog drie of mogelijk- zelfs vier titels. De balans van deze zaterdag: 5x winst, 1x gelijk en 3x verlies. De teams 6, 7 en 12 waren vandaag vrij.

Kampenion 1

-

Bijmaat 1

3 7

Landelijk B

Ton 2 en Gert K. 1; Rick 0

Team 1 leed opnieuw een nederlaag. In sporthal De Maten toonde tegenstander Bijmaat uit Huizen zich net wat sterker, al kwam de 3 7 zege wat gelukkig tot stand. Liefst acht van de tien wedstrijden werden eerst na de volle vijf games beslist. En vijf daarvan gingen naar de gasten. Gert en Ton speelden zelfs al hun partijen over vijf games. Zij pakten samen ook de punten; Ton 2 en Gert 1. Rick bleef puntloos. Daarmee is voor team 1 dit seizoen de vijfde plaats het hoogst haalbare. Dan zal volgende week in Veenendaal van SKF 1 moeten worden gewonnen. De Veenendalers hebben na acht wedstrijden één puntje meer verzameld.


Kampenion 2

-

Emmen 1

5 5

Landelijk C

Paul 3 en Arnaud 2; Erwin L. 0

Team 2 (zelf tweede) ontmoette vanmiddag de nummer drie: Emmen 1. Beide teams staan te ver achter op koploper Odion om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. De spelers maakten er een leuke wedstrijd van. Complimenten aan alle zes spelers. De punten werden eerlijk verdeeld: 5 5. Paul, die steeds sterker gaat spelen, bleef ongeslagen en de jarige Arnaud pakte twee punten. Erwin bleef ditmaal puntloos. De spelers gaat het seizoen lekker uitspelen om nog een zo hoog mogelijk percentage te halen. Ook team 2 speelt volgende week in Veenendaal en wel tegen SKF 2.


Leogang SL 1

-

Kampenion 3

3 7

1e klasse

Gertjan 2, Jordy 2, Roeland 2 en dubbel 1

Team 3 ging in Nunspeet op bezoek bij Leogang SL 1. Het trof het niet, want bij Leogang deed Garik Adamian mee. Garik speelt pas vanaf wedstrijd nummer vijf mee en heeft daardoor beide wedstrijden tegen DTV 84 2 niet meegedaan als gevolg van het merkwaardige dubbelprogramma in de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Daarom is het heel zuur dat de spelers van team 3 hem wel troffen. Garik speelde afgelopen seizoen 40% landelijk C; dus twee klassen hoger dan 1e klas. Deze speler bleek dan ook te sterk voor Jordy, Gertjan en Roeland, al zat Jordy er heel dicht bij. Jordy verloor met 11 7 in de vijfde game. Gelukkig wonnen de boys alle overige wedstrijden redelijk overtuigend, zodat het toch nog 3 7 werd. En dat is een heel knappe uitslag gezien de opstelling van Leogang. Keurig jongens. En nu maar hopen dat het meespelen van Adamian achteraf niet van beslissende invloed blijkt te zijn geweest op het kampioenschap. Volgende week ontvangt team 3 het lastige Flits 3.


Kampenion 4

-

Flits 3

1 9

1e klasse

Robbert 1, Bram 0 en Gert 0

Team 4 kon het niet bolwerken tegen Flits 3. Het krachtsverschil was groter dan ik vooraf had verwacht. Slechts in het dubbel (verlies in vijven) en de laatste wedstrijd tussen Robbert en Bolks was het krachtsverschil klein. Gelukkig wist Robbert die laatste partij te winnen, zodat het geen 0 10 werd, maar 1 - 9. De spelers van team 4 komen over het algemeen wat te kort in de 1e klasse. Maar toch hebben zij er hopelijk veel van geleerd, zodat zij daar volgend seizoen hun voordeel mee kunnen doen. Volgende week speelt team 4 in Dalfsen tegen DTV 84 2, de concurrent van team 3. Het zou mooi zijn als team 4 een paar puntjes zou kunnen meesnoepen.


Smash 70 4

-

Kampenion 5

3 7

3e klasse

Nick 3, Ivan 2 en Martijn 2

Team 5 (eerste) speelde tegen de nummer twee, Bultman/Smash 70 4. Als team 5 vier punten zou pakken, dan zou het voor tegenstander Smash 70 4 onbereikbaar worden. Het begin was voor de spelers uit Hattem. Na vier partijen stond het 3 1. Maar alle andere punten gingen naar team 5 en dus was de titel binnen. Proficiat !!! Daarmee promoveren Ivan, Martijn en Nick naar de 2e klasse en dat is zeer terecht. De drie spelers staan gedrieën bovenaan de percentagelijst. Op zaterdag 3 december besteed ik extra aandacht aan dit kampioenschap. Volgende week speelt team 5 zijn laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Spoolde 1.


Flits 8

-

Kampenion 8

0 10

4e klasse

Niels 3, Umit 3, (invaller) Stefan K. 3 en dubbel 1

Team 8 ook al koploper- ging in Zwolle op bezoek bij Flits 8. En om maar meteen met de deur in de sporthal te vallen: het werd een eenvoudige overwinning: 0 10. Alleen Umit had een keer de volle vijf games nodig, maar voor de rest werden alle partijen (vrij) eenvoudig gewonnen. Niels bleef voor de achtste maal ongeslagen en staat dus nog steeds op 100%. Stefan had een prima invalbeurt en bleef net als Niels en Umit ongeslagen. Aangezien de nummers twee en drie Leogang SL 6 en Hoonhorst 3 tegen elkaar 5 5 gelijk speelden, is team 8 op beide teams vijf punten uitgelopen. Team 8 kan de titel volgende week veilig stellen in de uitwedstrijd tegen Drost Wezep 3.


Kampenion 9

-

Be Quick 62 3

8 2

4e klasse

Hans 2, Christiaan 1 en Willem 1 (allen uit twee partijen)

Team 9 ontving nummer laatst Be Quick 62 3 en dus was het zaak om definitief afstand te nemen. De tegenstander was zo vriendelijk daaraan mee te werken, want het verscheen met slechts twee spelers. En één van de twee was nog eens een invaller. Maar goed. Leuk is het niet om tegen slechts twee spelers te moeten spelen. In de zeven partijen die wel werden gespeeld verloren Christiaan en Willem ieder een partij; Hans bleef zonder verlies. En dus is de ruime 8 2 overwinning verklaard. Team 9 heeft zich definitief veilig gespeeld en mag ook volgend seizoen in de 4e klas uitkomen. Volgende week ontvangt team 9 Batfighters 4.


Leogang SL 8

-

Kampenion 10

2 8

5e klasse

Anja 3, Joyce 3, Chiel 1 en dubbel 1

Team 10 (met vlag en wimpel eerste) moest op bezoek bij nummer twee Leogang SL 8. Het kon al kampioen worden als het met 2 8 zou weten te winnen. Dat zou geen eenvoudige opgave zijn, want in Kampen werd het ook 8 2 waarbij de Nunspeter Jeroen Bosch twee punten wist te pakken. Team 10 was dus gewaarschuwd. En niet alleen gewaarschuwde mensen tellen voor twee, ook gewaarschuwde teams. Team 10 speelde een sterke wedstrijd en het toonde opnieuw aan niets in de 5e klas te zoeken te hebben. Anja en Joyce bleven ongeslagen. Chiel pakte één punt en de dames wonnen samen het dubbel. Het was voor het eerst dat een speler van team 10 niet meer dan één partij wist te winnen. En ook na de achtste speelronde is de kleinste overwinning van team 10 nog steeds 8 2! Team 10 is dus kampioen geworden in de 5e klasse en de spelers mogen volgend seizoen in de 4e klas laten zien dat zij ook daar prima kunnen meekomen. Anja, Joyce, Chiel en Danny van harte gefeliciteerd! Volgende week speelt team 10 thuis tegen Robaard Hasselt 2.


Smash-In 1

-

Kampenion 11

10 - 0

5e klasse

Aart 0, Harmen 0 en Renate 0

Team 11 slaagde er niet in om de ongenaakbare koploper Smash-In 1 een puntje afhandig te maken. Maar dat is geen schande. Dat team wint zijn wedstrijden wekelijks met ruime cijfers. Team 11 moet de punten in andere wedstrijden pakken.


De eerste twee titels zijn dus binnen. En er gaan er zeker nog een paar volgen. Zoals jullie elders op de website hebben kunnen lezen, willen we op zaterdag 3 december as. om 17.45 uur terugkijken op de najaarscompetitie 2005 en aandacht schenken aan de kampioensteams. Maar natuurlijk komt elk team aan bod. Jullie -en je ouders- zijn van harte uitgenodigd.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion