Het heeft een aantal weken geduurd, maar op zaterdag 8 april was de balans eindelijk weer eens positief voor de jeugdteams van Kampenion. Alle twaalf jeugdteams kwamen in actie en dat leverde zesmaal winst op, driemaal een gelijkspel en driemaal verlies. De drie kampioenskandidaten bleven op titelkoers.  Hutaf 1

-

Kampenion 1

4 6

Landelijk B

Arnaud 3, Ton 2 en Paul 1

Het spreekwoord luidt al jaren: de laatste loodjes wegen het zwaarst . En dit spreekwoord lijkt zich ook enigszins te doen gelden voor team 1. Leken de overwinningen zich tot nu toe bijna automatisch aan elkaar te rijgen, in het zicht van de veilige haven -die landelijk A heet- kost het allemaal wat meer moeite.

In de uitwedstrijd tegen Hutaf 1 leek er aanvankelijk weinig aan de hand; team 1 nam in Huissen een 0   2 voorsprong via overwinningen van Arnaud (op Jansen) en Ton (op Steenbergen). Maar de volgende twee partijen gingen naar Hutaf. Paul moest zich gewonnen geven tegen Westerveld en hij verloor samen met Ton ook van Jansen en Westerveld en dus stond het 2 2.

Na het dubbel zette Arnaud team 1 weer op voorsprong door Steenbergen met 1 3 te verslaan. Toen echter eerst Paul (van Jansen) en daarna Ton (van Westerveld) verloren, leken zich donkere wolken samen te pakken boven team 1 in het Gelderse: 4 - 3. Gelukkig richtten de Kampenaren zich bijtijds op. Paul versloeg de minst sterke speler van Hutaf (Steenbergen) met 1 3 en Arnaud had vervolgens wél een antwoord op het spel van Westerveld. Via een nuttige 1 3 zege zette hij team 1 weer op voorsprong: 4 5. Ton vergrootte de voorsprong tot twee punten door Jansen in drie games kansloos te laten: 4 6.

Een moeilijk middagje dus in Huissen, maar met de 4 6 overwinning moeten we tevreden zijn. Immers, in de laatste wedstrijden van de competitie zie je regelmatig verrassende uitslagen. Denk bijvoorbeeld aan de nederlaag van concurrent GTTC 2 vorige week tegen Nieuwegein. Team 1 wist nog aan de goede kant van de score te blijven. Ja en als je dan s avonds leest dat concurrent GTTC 2 de punten heeft gedeeld met streekgenoot DTTC 78, dan moet je helemaal tevreden zijn. Volgende week kan team 1 de titel veilig stellen als datzelfde GTTC 2 naar Kampen komt. Vier punten zijn dan al voldoende. Overbodig te vermelden dat supporters van harte welkom zijn om het unieke feit mee te beleven. Dan namelijk kan voor het eerst in de geschiedenis van de ttv Kampenion een jeugdteam de titel behalen in landelijk B en daarmee promotie naar landelijk A veilig stellen .


Ugchelen 1

-

Kampenion 2

5 5

Hoofdklasse

Erwin L. 2, Jordy 2 en dubbel 1; Gertjan 0

Team 2 behaalde een verdienstelijk gelijkspel in Ugchelen tegen de gelijknamige tegenstander. Door dit resultaat lijkt Ugchelen de titelaspiraties te kunnen opbergen. Team 2 lijkt zich steeds beter te gaan thuis voelen in de Hoofdklasse. In de tweede ronde behaalde het al een aantal punten meer dan in de eerste competitiehelft. En dat is een goed teken. Erwin en Jordy pakten beiden twee punten en het vijfde punt behaalden Gertjan en Jordy in het dubbel na een vijfpitter . Dat was een heel belangrijk punt, want op dat moment stond het 2 1 voor Ugchelen na twee sneu verloren vijfpitters . Team 2 staat heel stevig op de derde plaats.

Volgende week ontvangt het titelkandidaat Wijk 16 1 uit Deventer.


Staphorst 2

-

Kampenion 3

8 2

1e klasse

Martijn 2; Bram 0 en Gert 0

Ook in wedstrijdronde 8 leed team 3 een ruime nederlaag. In Staphorst werd het 8 2 voor het tweede team van die vereniging. Alleen Martijn wist van de hatelijke nul af te komen; hij won heel knap twee partijen. Bram en Gert kwamen niet tot winst. Door dit resultaat staat de laatste plaats van team 3 vast.

Op zaterdag 15 april gaat team 3 op bezoek bij titelkandidaat Leogang SL 2.


Kampenion 4

-

Flits 5

7 3

2e klasse

Ivan 3, Niels 2, Nick 1 en dubbel 1

Team 4 nam revanche voor de 6 4 nederlaag die het in Zwolle leed, al moet daarbij worden aangetekend dat Ivan toen niet meedeed. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd wist het nu ruim aan de goede kant van de score te blijven: 7 3. Vijf partijen moesten in vijf games worden beslist; drie ervan gingen naar team 4. Ivan bleef ongeslagen al kwamen twee zeges moeizaam (lees: in vijven) tot stand. Niels pakte twee punten en Nick één. Ook het dubbel ging naar team 4. De boys spelen ook de twee laatste wedstrijden thuis . De nummers 1 en 2 komen namelijk nog naar Kampen.

Volgende week is dat koploper DTV 84 4.


Flits 6

-

Kampenion 5

0 10

3e klasse

Erwin G. 3, Laurens Tr. 3, Mattias 3 en dubbel 1

Team 5 speelde ook al tegen een team van Flits, maar het deed dat in Zwolle en wel tegen Flits 6. Hier was het krachtsverschil duidelijk groter, met name in de enkelspelen. Die gingen namelijk alle in drieën of vieren naar team 5. Alleen het dubbelspel was bijzonder spannend. Via de cijfers 4- 11, 9- 11, 11- 9, 15- 13 en 11- 13 ging ook het dubbel naar team 5; Erwin en Laurens waren net iets gelukkiger. Door deze maximale zege komt team 5 weer in de buurt van de tweede plaats.

Op zaterdag 15 april ontvangt team 4 Spoolde 1.


Kampenion 6

-

Vined 1

5 5

3e klasse

Frank 2, Stefan A. 2 en Hans 1

Team 6 ontmoette koploper Vined 1 uit Heerde en het speelde een prima wedstrijd. In een leuke wedstrijd deelden beide teams de punten. En met een beetje meer geluk had er nog meer in gezeten. Drie partijen gingen namelijk over vijf games en daarvan werd er één gewonnen. Frank en Stefan pakten beiden twee punten en Hans snoepte één puntje mee. Je kunt zien dat de spelers zijn gegroeid in vergelijking met het begin van het seizoen. Zo spelend horen zij duidelijk in de 3e klasse thuis. Door de onverwachte opsteker (vijf punten tegen de koploper) moet het wel heel raar lopen wil team 6 nog degraderen. Maar de boys moeten wel waakzaam blijven.

Volgende week gaat team 6 in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 5.


Be Quick 62 2

-

Kampenion 7

1 9

4e klasse

Anja 3, Joyce 3, Jentine 2 en dubbel 1

Team 7, het meisjesteam van Kampenion, blijft prima presteren. In Zwolle werd tegenstander Be Quick 62 2 met 1 9 verslagen. Het begin was nog wel voor Be Quick. Jentine, die weer hersteld was van een griepje, verloor namelijk haar eerste partij. Maar vervolgens lieten de dames zien dat zij terecht op de eerste plaats staan. Er werd namelijk nog maar één game afgegeven. In acht wedstrijden hebben Anja, Jentine en Joyce 64 punten behaald en dat is een gemiddelde van precies acht punten per wedstrijd. Heel netjes.

Op zaterdag 15 april speelt team 7 weer een uitwedstrijd en wel in Wezep tegen Drost Wezep 3.


Kampenion 8

-

DTV 84 8

4 6

4e klasse

Chiel 2, Danny 1 en Stefan K. 1

Team 8 speelt een constant seizoen, maar het pakt net wat te weinig punten. Zo ook vandaag tegen DTV 84 8. Het kwam niet verder dan een 4 6 nederlaag en dat is heel jammer, want DTV was een directe concurrent in de strijd om de vierde plaats. Chiel wist twee punten te pakken; Danny en Stefan ieder één. Team 8 blijft door deze nipte nederlaag in de gevarenzone.

Volgende week ontvangt team 8 Flits 7


Kampenion 9

-

DTV 84 9

5 5

5e klasse

Rijk 3 en Silas 2; Jeroen 0 (uit 1)

Je maakt wat mee als wedstrijdsecretaris. Ik kan er inmiddels boeken over schrijven. En sinds vandaag kan ik weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het boek. Wat moet je doen als een speler om 14.50 uur tegen je zegt dat hij om 15.45 uur ergens anders moet zijn en dat hij dus bijna weg moet? Tja, dan kun je natuurlijk niks meer doen. Waarom dit niet om 13.45 uur gemeld, nog voor aanvang van de wedstrijd? Waarom niet eerder in de week gebeld om zodoende de gelegenheid te geven om een invaller te regelen? Tja &

Rijk en Silas verweerden zich dapper en wisten vijf punten uit het vuur te slepen. En toch blijf ik beweren dat beiden veel beter kunnen. Ze zijn nog te snel afgeleid en ze spelen af en toe nog teveel pretpong waardoor zij het de tegenstander (te) gemakkelijk maken. Dat moeten we (de trainers) eruit zien te krijgen. Door het gelijkspel blijft team 9 twee punten voorsprong houden op de tegenstander.

Op zaterdag 15 april speelt team 9 in Hattem tegen koploper Smash 70 5.


Kampenion 10

-

Spoolde 2

0 10

5e klasse

Carlo 0, Nick 0 en Robin 0

Het was een ongelijke strijd die team 10 streed. Zelf is het blij met elk punt en tegenstander Spoolde 2 heeft het hele seizoen al laten zien niks in de 5e klasse te zoeken te hebben. Afgelopen seizoen degradeerde het ongelukkig en er was geen plaatsje vrij in de 4e klasse waardoor het in de 5e klasse moest uitkomen. Het team zou vandaag al kampioen als het zeven punten zou pakken. Dat dit zou gaan lukken, daaraan twijfelde niemand. De spelers van Kampenion 10 verkochten hun huid zo duur mogelijk, maar konden niet verhinderen dat het 0 10 werd.

Volgende week speelt team 10 in Swifterbant tegen Swift 64 1.


Smash-In 3

-

Kampenion 11

3 7

Welp-/pupilklasse

Albert 3, Pascal 2, (inv) Bas 1 en dubbel 1

Welpenteam 11 blijft goed presteren in één van de twee poules in de welp-/pupilklasse. Het speelt wekelijks in een andere opstelling, maar de prestaties hebben daar niet of nauwelijks onder te lijden. Nadeel van die wisselende teamsamenstelling is misschien dat het niet gemakkelijk is om een goede teamgeest te kweken. Maar voordeel is dat alle welpen het met elkaar doen. De spelers van team 11 en 12 gezamenlijk. Zaterdag viel Bas voor de twee achtereenvolgende maal in en ook al weer zijn derde in totaal. Hij pakte één puntje mee. Pascal scoorde tweemaal en Albert bleef ongeslagen. En omdat Albert en Pascal samen ook het dubbel wonnen, boekte team 11 een 3 7 overwinning en houdt het daarmee uitzicht op de tweede plaats. En dat is netjes.

Volgende week ontvangt team 11 koploper Heino 1.


Kampenion 12

-

DTV 84 11

10 0

Welp-/pupilklasse

Gert-Jan 3, Guido 3, Laurens 3 en dubbel 1

Ook het andere welpenteam -team 12- blijft het prima doen. Sterker nog, het won voor de tweede achtereenvolgende maal met de maximale cijfers 10 0. Weliswaar verscheen tegenstander DTV 84 11 met slechts twee spelers in sporthal De Maten , maar het is de vraag of dat wat heeft uitgemaakt. De zeven partijen die wel werden gespeeld, gingen alle heel overtuigend naar team 12. Gert-Jan, Guido en Laurens zijn geen moment in de problemen geweest. Aangezien concurrent Flits 12 met 3 7 won van Leogang SL 10, heeft team 12 de voorsprong op Flits vergroot tot acht punten. Dat mag normaal gesproken niet meer mis gaan voor de boys.

Laat nu op zaterdag 15 april de wedstrijd Flits 12 Kampenion 12 op het programma staan.


Al met al dus prima resultaten voor de jeugdteams van Kampenion. De drie titelkandidaten hebben hun leidende positie verstevigd en een aantal andere teams presteerde ook prima. Natuurlijk heeft ook een enkel team het zwaar, maar dat was min of meer vooraf bekend. Op zaterdag 15 april kunnen de eerste titels worden behaald. Lukt dat (nog) niet, dan bestaat een week (of twee weken) later een herkansing.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion