In de tweede competitieronde - zaterdag 20 september - kwamen alle zeven jeugdteams in actie. De balans was precies in evenwicht: driemaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies. Team 1 boekte een knappe overwinning in Venray op Summa/Red Stard 1: 4 6. De broedertwist tussen team 4 en team 3 eindigde in een 2 8 overwinning voor team 3.

 

Ik heb even getwijfeld of ik nog wel stukjes zou moeten schrijven voor de website. Daar ben ik eerlijk in. Als twee spelers van hetzelfde team op respectievelijk donderdag- en vrijdagavond laten weten niet te kunnen spelen terwijl die informatie al weken bekend moest zijn word je daar niet vrolijk van. Als een andere speler onverwacht niet komt opdagen, dan wordt je stemming er niet beter op. Maar goed. Er zijn ook spelers die andere teams uit de brand helpen en die doodleuk twee wedstrijden op een dag spelen. Onder andere dit heeft mij doen besluiten toch maar weer in de digitale pen te klimmen.


Lan A Summa/Red Stars 1  - Kampenion 1   4 6
Jordy ten Have 2, Ivan Hollander 2, Gertjan Wessels 1 en dubbel 1

Team 1 blijkt voorlopig een team te zijn waarin de spelers aan elkaar gewaagd zijn. Was vorige week Gertjan de grote man met drie overwinningen, zaterdag won hij er één terwijl Ivan en Jordy er twee wonnen. Voor het team is dat prima. Het is niet afhankelijk van één sterke speler. Nee, alle drie spelers pakken punten. Complimenten aan de drie dat zij het spelen op een hoge niveau zo snel en zo goed oppakken.
Na twee speelrondes kunnen we constateren dat de twee teams die team 1 heeft getroffen Flash 1 en Summa/Red Stars 1 5e en 6e staan. Dit kan iets zeggen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Team 1 speelt de komende twee wedstrijden thuis in sporthal De Maten. Daarna weten we waarschijnlijk meer. Voorlopig doet team 1 het prima met een derde plaats; 11 punten uit twee wedstrijden.
Komende zaterdag ontvangt team 1 Delta Middelburg dat dus een verre uitwedstrijd voor de boeg heeft.


Hfdkl Kampenion 2   - Entac 4   2 8
Niels Alberts 1 en (inv) Guido Wessels 1; Anja Ringenier 0

Ik volsta hier met de opmerking dat team 2 tegenvallend presteert. Zes punten uit twee wedstrijden tegen zeker geen hoogvliegers betekent een magere competitiestart. Hoogtepunt in de wedstrijd was de overwinning die Guido spelend in de 2e klasse behaalde op één van de spelers van Entac 4. Bravo!
Team 2 gaat as. zaterdag in Deventer op bezoek bij Swift (D) 1.


1e klas Kampenion 4   - Kampenion 3  2 8
team 4: Pascal Bruins 1 en Jentine Ringenier 1; Mattias Beimers 0
team 3: Chiel ten Brinke 3, Robin Makkink 2, Danny Visscher 2 en dubbel 1

De broedertwist tussen de team 3 en 4 begon verrassend. Jentine, die voor de zieke Cristian speelde, won verrassend (eenvoudig) van Robin. Vervolgens bleek Pascal net wat doortastender dan Danny. En dus pakte team 4 een 2 0 voorsprong. Maar daarna stelde team 3 orde op zaken, al zaten er nog wel een paar hangpartijen tussen. Het was een leuke wedstrijd waarin de spelers van team 3 lieten zien in de breedte sterk te zijn. Dat geeft moed voor het vervolg van het seizoen. Team 3 stelt zijn kandidatuur voor de titel. Team 4 staat laatste, maar dat is niet onverwacht. Voor dit team is het punten sprokkelen geblazen en dan maar kijken of en zo ja waar het schip strandt.
Team 4 ontvangt as. zaterdag Hoonhorst 2.
Team 3 ontvangt as. zaterdag Leogang 1.


2e klas Heino 1    - Kampenion 5  5 5
Gertjan de Lange 2, Jos Bosch 1, Guido Wessels 1 en dubbel 1

Ik voorspelde al eerder dat de 2e klasse dit seizoen veel spanning te zien zou geven. Dit lijkt te worden bewaarheid. Vijf van de zes uitslagen van dit seizoen gaven cijfers te zien tussen 4 6 en 6 4. De zesde wedstrijd werd uitgesteld. Natuurlijk is het prachtig om wekelijks spannende wedstrijden te spelen. Maar het heeft ook een keerzijde; je kunt degraderen terwijl je relatief veel punten hebt verzameld. Afgelopen zaterdag toonde Gert-Jan aan dat hij eraan komt. Hij pakte twee punten daar waar Guido en Jos eenmaal wisten te scoren. Maar Guido en Jos wisten samen wel weer het dubbel te winnen.
Komende zaterdag speelt team 5 niet; de wedstrijd tegen Hoonhorst 3 wordt uitgesteld.


Kampenion 6    - Bultman/Smash 70 3 0 10
Renate Scheper 0, Niek ten Brinke 0 en Mark Steenstra 0

Renate was de enige van team 6 die kon spelen. Albert en Henk gaven laat tot zeer laat aan niet te kunnen spelen. Heel teleurstellend. Op de valreep het was al zaterdagmorgen moest ik nog wat zien te regelen en ik kwam uit bij team 7 dat s morgens in Nunspeet speelde. Zie hierna. Gelukkig wilden Mark en Niek wel een tweede wedstrijd spelen en dus kon de wedstrijd alsnog doorgaan. Hoewel de drie hun uiterste best deden en leuke dingen lieten zien, wisten zij geen partij te winnen. Team 6 verloor met 0 10. Niettemin wil ik Mark en Niek hartelijk bedanken voor hun invalbeurt.
As. zaterdag gaat team 6 op bezoek bij Heino 2.


Leogang 4    - Kampenion 7   4 6
Niek ten Brinke 1, Ben-Jan Smit 1 en Mark Steenstra 1; allen uit twee wedstrijden

Team 7 boekte de eerste overwinning van het seizoen. Het had daarbij geluk voor zover je daarvan kunt spreken want je wilt toch zoveel mogelijk wedstrijden spelen dat de tegenstander met slechts twee spelers verscheen. Ben-Jan, Mark en Niek wonnen allen een keer en verloren een keer. En zo verscheen een 4 6 overwinning op het wedstrijdformulier.
Komende zaterdag speelt team 7 in Heerde tegen Vined 2.


Tot slot wil ik nog opmerken dat ik vurig hoop dat wij met elkaar de komende week verschoond blijven van afzeggingen voor het komend weekend. Want een afzegging is niet alleen vervelend voor mij, maar ook voor je teamgenoten én de tegenstanders. Laten we ons dit goed realiseren.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion