FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 29 januari kwamen tien van de elf jeugdteams in actie. Deze tien wedstrijden leverden de volgende score op: vijfmaal winst, eenmaal gelijk en viermaal verlies. De wedstrijd van team 9 werd uitgesteld naar zaterdag 5 februari as.

Team 1 (Gert Kwast, Rick Kwast en Ton) speelde in de Landelijk B competitie de dichtstbijzijnde uitwedstrijd van het seizoen in Zwolle. Flits 2 was hier de tegenstander. Na de ruime nederlaag van vorige week was het nu zaak om punten te pakken. Natuurlijk kennen beide teams elkaar redelijk goed en ook dat is voor beide teams een uitzondering dit seizoen. Flits speelde met Annewyke Appels, Stefan van de Lelie en Stefan Scholten.
De beide kopmannen openden de wedstrijd. Stefan van de Lelie toonde zich duidelijk te sterk voor Ton. Met 3 - 0 ging de partij vlot naar Flits. Gelukkig boekte hierna zowel Rick als Gert zijn eerste overwinning. Rick versloeg Stefan Scholten in vier games en Gert deed hetzelfde tegen Annewyke.
Het dubbel ging nipt naar Flits; Annewyke en Stefan van der Lelie versloegen Gert en Ton met 11 - 8 in de vijfde game. Daarmee was de stand weer in evenwicht: 2 - 2.
Als je dan weet dat zowel Gert als Rick nog tegen de sterke Van de Lelie moesten aantreden, dan leek een overwinning ver weg.
Na het dubbel versloeg Ton Stefan Scholten in vier games en vervolgens verschalkte Gert heel knap Stefan van der Lelie in vieren waardoor Kampenion een voorsprong van twee punten pakte: 2 - 4.
Helaas legde Rick het -toch enigszins verrassend- met 3 - 2 af tegen Annewyke Appels. Rick wist een 1 - 2 voorsprong in sets niet vast te houden. Toen Gert daarna met 3 - 1 verloor van zijn angstgegner Stefan Scholten, was de stand opnieuw in evenwicht: 4 - 4.
In de negende partij kwam Ton tegen Annewyke op een 2 - 0 achterstand. De derde game sleepte Ton uit het vuur met 12 - 14 en de vierde game was een walk-over: 1 - 11. In de beslissende vijfde game was Ton met 9 - 11 de gelukkigste waardoor hij de partij nog uit het vuur sleepte en Kampenion opnieuw op voorsprong zette. Het was nu aan Rick om te proberen het resultaat van broer Gert te evenaren door ook te winnen van Van de Lelie. Welnu Rick slaagde daarin; sterker nog, hij had daarvoor slechts drie games nodig.
En dus pakte Kampenion de eerste overwinning op dit niveau: 4 - 6. Al met al valt er op de uitslag niet zoveel af te dingen. Het is een redelijke uitslag, in aanmerking nemende dat Van de Lelie meedeed. Kampenion heeft nu acht punten uit twee wedstrijden en staat daarmee derde al hebben Flits 2 en Torenstad 1 nog wel een wedstrijd (tegen elkaar) in te halen. De komende twee weken heeft Kampenion geen competitieverplichtingen.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) kwam voor het eerst in actie in de Landelijk C competitie. Het moest naar het noorden om tegen één van de grotere verenigingen uit het noorden aan te treden: GTTC Groningen en wel tegen team 3 van die vereniging. GTTC speelde met T. van de Meulen, T. Bosveld en N. Agafonov.
Tot en met het dubbelspel ging de wedstrijd gelijk op. In de eerste wedstrijd kwam Paul te kort tegen Van de Meulen, maar Erwin trok de stand gelijk door Bosveld nipt met 2 - 3 te verslaan. In de derde partij was Arnaud alleen in de eerste game gelijkwaardig aan Agafonov, maar daarna werd het niveauverschil groter. Erwin en Paul wisten echter in het dubbelspel de stand op 2 - 2 te brengen door Bosveld en Agafonov vrij verrassend in vieren te verslaan. Verrassend, omdat het dubbel bij team 2 niet vaak garant staat voor een punt.
Paul bood vervolgens twee games goed tegenstand tegen Bosveld, maar moest zich daarna gewonnen geven. Arnaud was heel dicht bij de zege tegen Van de Meulen, maar kwam uiteindelijk net te kort. Hij verloor met 11 - 9 in de vijfde game: 4 - 2. Erwin kon het daarna ook niet bolwerken tegen Agafonov waardoor GTTC verder uitliep. Toen Arnaud vervolgens ook zijn derde partij verloor, leek team 2 af te stevenen op een heel grote nederlaag. Gelukkig pakte Paul tegen Agafonov nog een puntje mee; hij versloeg zijn tegenstander met 0 - 3 al waren de gamestanden nipt. Maar dat is van minder belang. In de laatste partij van de middag kwam Erwin te kort tegen Van de Meulen en dus werd de eindstand 7 - 3 in het voordeel van de Groningers.
Volgens coach Jelmer moeten Arnaud en Paul zeker beter kunnen en heeft Erwin redelijk gespeeld. Als de boys volgende week hun niveau weten te halen, dan moeten er meer punten kunnen worden gehaald. Dan namelijk staat de inhaalwedstrijd tegen DTTC '78 1 op het programma; aanvang 11.00 uur (!). Dat team verloor gisteren thuis onverwacht ruim van Leogang SL: 2 - 8. Dat wordt komende zaterdag dus direct al een heel belangrijke wedstrijd.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) speelde thuis tegen 'debutant' Staphorst en het ervaarde de kracht van deze promovendus. Vorig seizoen heb ik het al een aantal malen aangegeven: Batfighters 1 en Staphorst 1 hadden toen al niet misstaan in de 1ste klasse. Sterker nog, zij zouden om de eerste plaatsen kunnen meespelen. Gisterenmiddag bewezen de Staphorster spelers 'mijn gelijk'. Team 3 verloor met de veelzeggende cijfers 2 - 8 en op de uitslag valt niets af te dingen. Sterker nog, zeven van de tien partijen gingen met 0 - 3 verloren. Alleen Gertjan en Roeland wisten een puntje mee te snoepen. Karsten was deze zaterdag wegens schaakverplichtingen afwezig.
De boys van team 3 staan weer met beide benen op de grond. Natuurlijk is er niets aan de hand, maar het geeft wel aan dat de 1ste klasse met de komst van Batfighters en Staphorst sterker is geworden. Maar dat is niet erg. Daar worden onze jongens alleen maar beter van.

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Jordy) ontving Flits 4 in sporthal 'De Maten'. Na de puntendeling van vorige week was het voor team 4 zaak om een overwinning neer te zetten om mee te blijven doen. De krachtsverschillen lijken mij namelijk niet groot in deze poule van de 2de klasse. Team 4 slaagde in die opzet, zij het nipt. Na een gelijkopgaande wedstrijd werd het via 4 - 4 uiteindelijk 6 - 4. Jordy bleef opnieuw opgeslagen en Bram en Gert wonnen net als vorige week ieder één partij. Het enige verschil met vorige week is dat het dubbel (Bram / Jordy) werd gewonnen. Als Bram en Gert hun niveau van vorig seizoen weer weten te halen, dan moet team 4 om de eerste plaats kunnen meedoen.

Team 5 (Laurens, Martijn en Nick) won ook de tweede wedstrijd met ruime cijfers en toonde daarmee aan een belangrijke kandidaat te zijn voor de titel in één van de poules in de 3de klasse. Maarten had deze middag andere verplichtingen en dus speelde team 5 (met Nick) in dezelfde samenstelling als vorige week toen Flits 5 met 0 - 10 werd verslagen. Nu werd het 8 - 2 tegen DTV '84 4. Martijn en Nick kwamen geen moment in de problemen (beiden driemaal 3 - 0) en Laurens pakte één puntje. Het achtste punt kwam op naam van het dubbel Martijn / Nick. Nadeel is dat team 5 nu drie weken niet in actie komt. Voor (bijna) alle teams ligt de competitie nu twee weken stil, maar voor team 5 zelfs drie weken, omdat het in een poule van vijf teams uitkomt. Effect kon wel eens de belangrijkste concurrent zijn van team 5. Dat team is in Mariënheem de eerstvolgende tegenstander.

Team 6 (Danny, Ivan en Mattias) moest naar Elburg om daar tegen het sterke Batfighters 3 te spelen. Dat team was vorig seizoen ook al een tegenstander van team 6 dat toen nog een andere samenstelling kende. Vandaag kwamen Danny en Mattias nog te kort tegen de Elburger spelers, maar dat is geen schande. Ivan, die over meer kracht beschikt, kon wel goed tegenstand bieden. Slechts Elburger Van de Gaag bleek te sterk. Omdat team 6 via Ivan maar twee punten wist te pakken, werd in Elburg met 8 - 2 verloren. En dus lijken de krachtsverschillen groot in deze poule van de 4de klasse. De ene week met 9 - 1 winnen en de andere week met 8 - 2 verliezen, is daarvan een bewijs.

Team 7 (Frank, Niels en Stefan Alteveer) moest proberen tegen Be Quick '62 3 de mokerslag van vorige week (10 - 0 verlies) te verwerken. En team 7 slaagde daarin al leek het daar in het begin niet op. Na vier partijen stond het 1 - 3 in Zwols voordeel. Maar daarna kwamen de boys van team 7 op toeren, want zij pakten maar liefst vijf punten op rij. Helaas verloor Niels zijn laatste partij van de middag, maar een overwinning van 6 - 4 is netjes. Hopelijk geeft die uitslag de boys van team 7 vertrouwen voor het vervolg van de competitie in de 4de klasse. Alle spelers wonnen twee van de drie partijen.

Team 8 (Eline, Jentine en Michael) moest net als team 6 naar Elburg in een andere poule in de 4de klasse. Hier was Batfighters 5 de tegenstander. Team 8 moest proberen de aardige start van de competitie (een 5 - 5 gelijkspel) een goed vervolg te geven. Welnu, team 8 slaagde daarin. Voor de tweede maal op rij werd niet verloren en dat terwijl vorig seizoen alle wedstrijden verloren gingen. Het werd gisterenmiddag opnieuw 5 - 5 na een gelijkopgaande wedstrijd. Jentine pakte twee punten en Eline en Michael ieder één. Het vijfde punt haalde Eline en Jentine in het dubbel. De eerste twee wedstrijden geven de (Kamper) burger moed.

De wedstrijd van team 9 is uitgesteld tot zaterdag 5 februari.

Team 10 (Anja, Michel en Stefan Kok) ontving in de 5de klasse Flits 10 dat met slechts twee spelers verscheen. En dus stond team 10 bij het begin al met 3 - 0 voor. Maar de Zwolse spelers die er wel waren, konden een heel aardig balletje slaan. Zeker gezien hun leeftijd (9 en 10 jaar). Met hun tweeën wisten zij Kampenion 10 vier punten af te snoepen. Bij team 10 bleef Stefan ongeslagen. Anja won één van de twee partijen en Michel verloor heel sneu beide partijen heel nipt in vijf games. Anja en Stefan verloren het dubbel van de Zwolse talentjes. Al met al werd het 6 - 4 en dus werd ook de tweede wedstrijd gewonnen.

Team 11 (Jeroen, Rijk en Silas) kwam dit seizoen voor het eerst in actie in de welp-/pupilklasse. Dit team bestaat uit spelers van 9 (Rijk en Silas) en 10 (Jeroen) jaar. Bovendien zijn Rijk en Silas aan hun eerste competitie begonnen en Jeroen aan zijn tweede. We mogen dan ook nog niet te veel van deze 'jonkies' verwachten. De resultaten zijn niet belangrijk. Het is zaak om vooral te genieten en veel te leren. De boys troffen het niet in de eerste wedstrijd. De spelers van tegenstander Effect 3 zijn al wat verder. Het krachtsverschil was dan ook groot. Alleen Jeroen en Rijk wisten een game te winnen en dus werd het 0 - 10 voor Effect 3. Maar dat is geen schande. De tijd van Jeroen, Rijk en Silas komt nog wel.

Zoals vermeld, ligt de competitie voor de meeste teams nu twee weken stil. Volgende week zaterdag (5 februari) komen alleen team 2 en team 9 in actie. 's Middags vanaf 14.00 uur wordt het clubdubbel jeugd gespeeld.
Volgende week daarom een kort verslag van de competitiewedstrijden van twee teams van Kampenion.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion