FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Ook op zaterdag 29 september kwamen alle acht jeugdteams in actie. De teams 3 en 4 wisten hun eerste zege te boeken. Daarmee zijn zeven van de acht teams van de hatelijke nul af. Alleen team 5 wacht nog op de eerste zege. De balans was precies gelijk aan die van vorige week: viermaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies.

 

lanC  Bultman/Smash 70 2      - Kampenion 1                5- 5
      Jordy ten Have 2, Gertjan Wessels 1, Ivan Hollander 1 en
      dubbel 1
 

Team 1 moest vandaag op bezoek bij streekgenoot Smash 70 2, een team dat uit vrij jonge talentvolle spelers bestaat. En team 1 moest dat doen zonder kopman Ton Ringenier die muzikale verplichtingen had. Ivan Hollander uit team 2 viel voor hem in. Op voorhand zou een gelijkspelletje niet verkeerd zijn tegen Smash 70 dat gedeeld eerste stond met de andere streekgenoot in de groep: DTV 84 1. Team 1 pakte heel knap een 1 3 voorsprong, maar wist die helaas niet vast te houden. De Hattemers kwamen terug tot 4 4. Ivan, die zijn vorige twee partijen verloor, kwam in partij negen met 0 2 achter, maar hij vocht zich prima terug. En hij wist de partij nog te winnen, daarmee bracht hij team 1 op een 4 5 voorsprong. In de laatste partij pakte Gertjan een 2 1 voorsprong in games, maar helaas verloor hij alsnog. Maar && het gelijkspelletje kwam dus alsnog op het wedstrijdformulier. En dat is een knappe prestatie. Jordy pakte 2 punten, Gertjan en Ivan ieder één en het vijfde punt pakte team 1 in het dubbel. In de groep waarin team 1 uitkomt, is er geen enkel team dat er bovenuit steekt. En waarom zou team 1 met Ton in de gelederen- dan geen eerste kunnen worden? Team 1 krijgt nu twee thuiswedstrijden en daarna kan de tussenbalans worden opgemaakt.

 

As. zaterdag komt Messchendorp Pallet 3 uit Harkstede op bezoek.


 
 
h. a  Kampenion 2              - Trefhoek 1                 3- 7
      Niels Alberts 1, Nick Kuipers 1 en Roeland Trommel 1
 

Team 2 ontving vandaag het sterke Trefhoek 1 uit Almelo. Dat team werd vorig seizoen kampioen in de Hoofdklasse, maar promoveerde niet naar de landelijke competitie. Waarom niet? Een van de drie kampioenspelers is vervangen door een ander. Dat is balen? Het was voor team 2 dan ook zaak een paar punten mee te pakken. Team 2 slaagde daar redelijk in. Nick, Niels en Roeland wisten allen van dezelfde Almelose speler te winnen. En laat dat nu de persoon zijn die nieuw in het team is. Team 2 moet er toch voor oppassen dat het niet op de gevaarlijke 5e plaats terecht komt.

 

Volgende week gaat het in Enschedé op bezoek bij Twekkelerveld.


 
 
1     Flits/Be Quick '62 2     - Kampenion 3                4- 6
      Anja Ringenier 2, Frank Wijmans 2, Jentine Ringenier 1 en
      dubbel 1
 

Team 3 ging deze zaterdag op bezoek bij Flits/Be Quick 62 2. Die tegenstander had ik voor de competitie ingeschat als titelkandidaat, samen met Hoonhorst 1. Maar het Zwolse team kampte en kampt met personele problemen. En dan zie je dat dingen ineens anders lopen dan je had verwacht. Zo speelde de rechtshandige Michael Bremmers van Flits/Be Quick met een gekneusde rechterduim. Team 3 had natuurlijk geen boodschap aan die problemen en het wist een knappe 4 6 overwinning te pakken. Anja en Frank pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. Jentine voegde daar één puntje aan toe. Dat zijn zes belangrijke punten voor team 3. Het neemt nu al duidelijk afstand van de laatste plaats.

 

Komende zaterdag gaat team 3 bij nummer laatst Fitacc Emmeloord 1 op bezoek.


 
 
2     Hoonhorst 2              - Kampenion 4                4- 6
      Chiel ten Brinke 3, Mattias Beimers 1, Danny Visscher 1 en
      dubbel 1
 

Team 4 ging vanmiddag op bezoek bij drie talentvolle jonge dames in Hoonhorst. En dat was een belangrijke wedstrijd, omdat het er op lijkt dat beide teams met Staphorst 1 gaan uitmaken wie als 4e, 5e en 6e eindigt. Welnu, team 4 wist de wedstrijd met 4 6 te winnen. Chiel bleef ongeslagen en Danny en Mattias pakten ieder één punt. Het zesde punt pakten Danny en Mattias in het dubbel. Een belangrijke overwinning voor de boys.

 

Komende zaterdag ontvangt team 4 concurrent Staphorst 1.


 
 
3. b  Bultman/Smash 70 4      - Kampenion 5                9- 1
      Pascal Bruins 1; Robin Makkink 0 en Guido Wessels 0
 

Ons talentvolle team 5 heeft het voorlopig moeilijk in de 3e klas. Dat mogen we nu toch wel vaststellen. Vanmorgen speelde het in Hattem tegen koploper Smash 70 4. Er zaten spannende partijen tussen, maar toch verscheen een grote nederlaag op het wedstrijdformulier: 9 1. Pascal pakte bij een 9 0 stand het enige puntje voor team 5. Guido en Robin bleven zonder zege. De overwinning was geflatteerd, maar daar koop je natuurlijk weinig voor. Toch moeten de boys niet in de put gaan zitten. Het seizoen is pas voor 30% gespeeld. Gewoon trouw en goed blijven trainen, dan moet plaats 5 toch mogelijk zijn.

 

As. zaterdag speelt team 5 in sporthal De Maten tegen Hoonhorst 3.


 
 
4. a  Kampenion 6              - Leogang 3                  1- 9
      Albert Hoeve 1; Silas den Doop 0 en Christiaan Vermeer 0
 

Team 6 speelde tegen het talentvolle Leogang 3. Drie jonge spelers die een prima balletje slaan. Maar Albert, Christiaan en Silas boden goed en dapper tegenstand. Het niveauverschil was helaas te groot. Alleen Albert wist een puntje te pakken en dat terwijl hij met 0 2 achter had gestaan. De 1e game verloor hij zelfs met 1 11. Maar Albert kwam ijzersterk terug. Christiaan en Silas pakten wel een aantal games, maar daar bleef het dan ook bij.

 

Op zaterdag 6 oktober speelt team 6 in Hoonhorst tegen Hoonhorst 5.


 
 
5. b  Kampenion 7              - Leogang 5                  7- 3
      Jos Bosch 3, Renate Scheper 2, Bas Hartman 1 en dubbel 1
 

Team 7, dat koploper is, speelde een belangrijke wedstrijd tegen Leogang 5. Even leek het erop dat team 7 met twee spelers (Bas en Jos) moest spelen, want Jeroen kwam niet opdagen. Broer Roeland wist te vertellen dat Jeroen verhinderd was; ook hij was verbaasd dat Jeroen niets had geregeld. Gelukkig kon en wilde Renate wel spelen, als && papa of mama haar tenminste met de auto wilde brengen, want het was zulk baggerweer . En zo gebeurde. Team 7 speelde een prima wedstrijd. Het kwam wat ongelukkig met 1 2 achter, maar daarna bleek de motor warmgedraaid. Het werd uiteindelijk 7 3 voor team 7. Jos (3), Renate (2) en Bas (1) pakten de punten en Jos en Renate wisten ook het dubbel te winnen. De mooiste partij van de wedstrijd was de laatste; die tussen Jos en G. de Jager. Beide spelers maakten er een prachtige partij van. Jos kwam ijzersterk terug na een 0 2 en 5 9 achterstand. Jos won de laatste drie games telkens met 11 9. Dat zegt genoeg denk ik. Complimenten aan zowel Jos als tegenstander De Jager.

 

Komende zaterdag speelt team 7 weer thuis, dan tegen Bultman/Smash 70 7.


 
 
wp    Kampenion 8              - DTV '84 6                 10- 0
      Henk Boerman 3, Niek ten Brinke 3, Ben-Jan Smit 3 en dubbel 1
 

Team 8 speelt thuis ijzersterk. Dat is dit seizoen al gebleken. Vandaag speelde het opnieuw thuis en wel tegen DTV 84 6. Bij team 8 speelden Ben-Jan, Henk en Niek. De eerste drie partijen gingen vrij snel. Driemaal 3 0. Ook de volgende drie partijen leverden winst op, al moesten toen twee games worden ingeleverd. In de zevende partij zagen we de eerste vijfpitter . Ben-Jan moest tegen K. Soepboer tot het uiterste gaan, kwam met 1 2 achter, maar sleepte de partij er alsnog uit. Datzelfde kunststukje herhaalde hij in de negende partij tegen R. Koggel. Henk en Niek wonnen gemakkelijker, maar natuurlijk leveren ook gemakkelijke overwinningen slechts één puntje op. Een maximale overwinning dus voor team 8. Het ligt daarmee op schema voor een plaats bij de eerste vier (van de acht).

 

Team 8 gaat komende zaterdag op bezoek bij Leogang 8 in Nunspeet.


 
 

Ik heb deze zaterdagmiddag weer leuke dingen gezien in sporthal De Maten. De spelers van de teams 7 en 8 stonden prima te spelen. Team 6 speelde tegen een erg sterk en talentvol team (Leogang 3). Team 2 leed helaas een iets te ruime nederlaag. Maar de partij tussen Roeland en B. Meijers was prachtig om te zien. Op naar volgende week.

  

Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

Kampenion