FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 17 september kwamen alle twaalf jeugdteams in actie. Team 1 en 2 beten in de landelijke competitie het spits af en de andere tien teams speelden al hun tweede wedstrijd. De balans sloeg net naar de goede kant door. De twaalf wedstrijden leverden vijfmaal winst op, driemaal een gelijkspel en viermaal verlies.

HTTC 1 - Kampenion 1 6 - 4 (Landelijk B)
Gert K. 2, Ton 1 en dubbel 1; Rick 0
Team 1 is de competitie met een nipte nederlaag gestart tegen HTTC 1 in Houten. Team 1 nam nog wel brutaal een 1 - 3 voorsprong, maar kon die helaas niet vasthouden. Gert was goed op dreef en wist twee punten te pakken. Ton en Rick waren (nog) niet in goede doen.
Freek Dekker maakte vandaag zijn debuut als coach van team 1; welkom Freek. Hij liet weten dat het op zich geen slechte uitslag was, omdat HTTC een sterk team heeft. In ieder geval goed dat de boys nog vier punten hebben meegesnoept.
Volgende week is GTTC Groningen 2 de tegenstander in sporthal 'De Maten'.

Odion 1 - Kampenion 2 5 - 5 (Landelijk C)
Arnaud 2, Paul 2 en Erwin L. 1
Team 2 heeft een verdienstelijk resultaat behaald tegen Odion 1 uit Gaanderen. Het wist de tegenstander op 5 - 5 te houden. Odion is een team dat al een aantal seizoenen bij de eerste drie eindigt in Landelijk C. Afgelopen seizoen eindigde het als tweede (achter kampioen DTS 1). Aangezien het team ongewijzigd is, moet het dus als titelkandidaat worden aangemerkt. Het team heeft twee sterke spelers (Bruggink en Hammink) die beiden een percentage van boven de 75% haalden. De derde speler is duidelijk minder sterk.
In Gaanderen bleef geen enkele speler ongeslagen. Vier spelers behaalden 'twee uit drie': de genoemde Bruggink en Hammink én Arnaud en Paul. Erwin wist de minder sterke Chr. Bruggink te verslaan. Al met al een veelbelovende start voor team 2.
Volgende week ontvangt het Bit.nl 3 uit Ede.

Kampenion 3 - Kampenion 4 10 - 0 (1e klasse)
Gertjan 3, Jordy 3, Roeland 3 en dubbel 1
Gert B. 0, Karsten 0 en Robbert 0
Ook de tweede wedstrijd tussen team 3 en team 4 eindigde in een maximale overwinning voor team 3. De overwinning kwam zelfs nog iets eenvoudiger tot stand. Ditmaal hadden de spelers van team 3 geen enkele 'vijfpitter' nodig. Robbert wist tweemaal een game te pakken en Karsten eenmaal. Toch wil ik mijn waardering uitspreken voor de spelers van team 4. Met 10 - 0 verliezen vindt niemand leuk en zeker niet tweemaal achter elkaar van je verenigingsgenoten. Maar de boys verwerkten het manmoedig. Team 3 heeft dus goede zaken gedaan met het oog op de titelstrijd met DTV '84 2 en team 4 moet vanaf nu punten gaan pakken.

Kampenion 5 - Vined 1 5 - 5 (3e klasse)
Ivan 2, Nick 2 en Martijn 1
Tegenstander Vined 1 uit Heerde speelde een klasse beter dan vorige week toen het maar één puntje wist te pakken. En de spelers van team 5 speelden minder dan vorige week. En zo is eigenlijk de 5 - 5 verklaard. Martijn was -na een aantal dagen op kamp te zijn geweest- niet in goede doen en Ivan had last van zijn knie voor zijn laatste partij. Toch gaat team 5 meedoen om de titel. Met veertien punten uit twee wedstrijden is het de competitie goed gestart.

Drost Wezep 2 - Kampenion 6 6 - 4 (3e klasse)
Erwin G. 3 en Jentine 1; Laurens 0
'Het kan verkeren' schreef Bredero ooit. Vorige week was Laurens de grote man bij team 6 door zijn drie partijen vrij eenvoudig te winnen. En vandaag bleef hij zonder winst. Erwin pakte vorige week één puntje en bleef nu ongeslagen. Daardoor werd de 6 - 4 overwinning van vorige week nu gevolgd door een 6 - 4 nederlaag. En dat is jammer, want Drost Wezep kon wel eens een concurrent zijn in de strijd tegen degradatie.

Kampenion 7 - DTV '84 8 7 - 3 (4e klasse)
Frank 3, (invaller) Hans 2 en Stefan A. 2
De dubbele ontmoeting met DTV '84 8 leverde team 7 in totaal 16 punten op. De 1 - 9 overwinning in Dalfsen werd gevolgd door een 7 - 3 overwinning. Net als vorige week bleef Frank ongeslagen. Team 7 deed dus goede zaken en nestelt zich (voorlopig?) bovenin. Natuurlijk kan de sterkte van DTV '84 8 moeilijk worden ingeschat en moet worden afgewacht hoe sterk de andere teams zijn. Maar hoe dan ook, team 7 is de competitie prima gestart.

Kampenion 8 - Leogang SL 6 9 - 1 (4e klasse)
Ibrahim 3, Niels 3, Umit 2 en dubbel 1
Ook team 8 is de competitie prima gestart. De dubbele ontmoeting met Leogang SL 6 leverde team 8 maar liefst 17 punten op. En dat terwijl Leogang vaak sterke jeugdteams levert. Vorige week won team 8 in Nunspeet met 2 - 8 en vandaag werd het in Kampen 9 - 1. Natuurlijk is het nog veel te vroeg voor het trekken van conclusies. Maar team 8 lijkt dit seizoen een vooraanstaande rol te gaan spelen.

DTV '84 7 - Kampenion 9 6 - 4 (4e klasse)
Hans 3 en Christiaan 1; Stefan K. 0
Team 9 heeft aan de eerste twee wedstrijden 8 punten overgehouden. Het verloor tweemaal met de cijfers 6 - 4 van DTV '84 7 uit Dalfsen. Hans was in Dalfsen letterlijk en figuurlijk de grote man met drie overwinningen. Volgens mij speelt Hans graag in Dalfsen, want vorige week won hij als invaller bij team 7 ook al drie partijen! Stefan had vandaag zijn dag niet en Christiaan snoepte net als vorige week een puntje mee. Al met al een hoopvolle start van team 9.

Kampenion 10 - Vined 4 9 - 1 (5e klasse)
Chiel 3, Danny 3 en Joyce 3
Team 10 gaat als een speer. De dubbele ontmoeting met Vined 4 leverde team 10 maar liefst 17 punten op. Slechts één enkelpartij werd verloren. Het dubbelen gaat nog niet zo geweldig, maar een kniesoor die daar oplet. Alleen in de eerste partij kwam de zege moeizaam tot stand. Chiel -die zeer gespannen was- won met 12 - 10 in de vijfde game. De andere wedstrijden werden eenvoudiger gewonnen. Team 10 ligt op schema.

DTV '84 9 - Kampenion 11 5 - 5 (5e klasse)
Harmen 2, Aart, 1 Renate 1 en dubbel 1
Team 11 behaalde een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen DTV '84 9. Zeker als je nagaat dat de wedstrijd vorige week in 1 - 9 eindigde in het voordeel van DTV '84. Het gelijke spel geeft vertrouwen voor de rest van de competitie. Alle drie spelers hebben nu tenminste één partij gewonnen en zijn dus 'van de hatelijke nul af'.

Kampenion 12 - Hoonhorst 6 6 - 4 (welp-/pupilklasse)
Rijk 3, Jeroen 2 en dubbel 1
Silas -zo was bekend- zou vandaag niet aanwezig zijn en dus was vooraf al bekend dat team 12 de uitslag van vorige week (1 - 9 winst) niet zou kunnen herhalen. Sterker nog, Jeroen en Rijk zouden heel erg hun best moeten doen om de wedstrijd te winnen. Immers, als je met twee personen aan een wedstrijd begint, sta je al met 0 - 3 achter. Welnu, ze hebben hun best gedaan en ze hebben de wedstrijd weten te winnen. Alleen Jeroen moest zich eenmaal gewonnen geven, maar de overige zes punten gingen naar Kampenion 12. En dat is heel knap.

Volgende week zaterdag ben ik afwezig, omdat ik via mijn werk in Pápa (Hongarije) verblijf. Na het weekend hoop ik weer een verslag voor de website te schrijven. Ik wens alle twaalf jeugdteams volgende week heel veel succes!

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion