FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 6 november kwamen acht teams in actie. Van die acht wedstrijden werden er vijf gewonnen en gingen er drie verloren. Er waren twee maximale overwinningen te noteren: team 4 (tegen Flits 5) en team 10 (tegen Smash-In 2). Ook team 6 gaf tegenstander Flits 7 met 9 1 geen enkele kans. De teams 5 en 8 kwamen niet in actie; zij spelen volgende week (als enige) een competitiewedstrijd en wel in Zwolle tegen een team van Be Quick 62.

Team 1

(Gert en Rick Kwast en Ton) blijft winnen in de competitie. Tegen tegenstander Spirit 1 behaalde het de vierde opvolgende overwinning met de cijfers 7 3. Het geeft daarmee de concurrentie in groep 1 van Landelijk C geen of nauwelijks de kans om in te lopen. Ditmaal speelde team 1 in de volgende opstelling: Rick (a), Gert (b) en Ton (c).
Zoals vaker dit seizoen opende Rick in de thuiswedstrijd het bal en wel tegen Wijker, de zoon van de competitieleider. Vader Wijker coachte het team. Rick had het niet gemakkelijk, moest een game afstaan, maar wist toch met 3 1 te winnen: 1 0.  Broer Gert moest daarna aantreden tegen kopman Zuidersma en achteraf gezien heeft dit Gert opgebroken. De eerste game verloor hij sneu met 12 14 en vervolgens speelde hij meer tegen zichzelf dan tegen Zuidersma. Zuidersma won ook de tweede en derde game en trok daarmee de stand gelijk: 1 1. Ton moest het in zijn eerste partij opnemen tegen Davidson. Ton was niet op dreef, kwam met 0 2 achter en kreeg in de derde game zelfs een matchpunt tegen. Die wist hij weg te werken om vervolgens de game nog te pakken met 12 10. Daarna was Ton los en moest Davidson teleurgesteld het hoofd buigen: 2 1. Gert en Ton dubbelden ook deze middag en wel tegen Wijker en Zuidersma. Ook nu bleek het Kamper dubbel moeilijk te verslaan en zij wonnen dan ook met de cijfers 3 1: 3 1.
Na het dubbel speelde Gert tegen Wijker. Gert zit in een dipje en dat is begrijpelijk. Het valt niet mee om je teamgenoten hun partijen relatief eenvoudig te zien winnen als het zelf even niet lukt. Op zo n moment zit het dan ook nog eens tegen. Gert verloor met 0 3 waarbij hij in één game winstkansen had: 3 2. Rick vergrootte de voorsprong weer door tegenstander Davidson met 3 1 te verslaan. Rick moest één game afstaan, maar won de andere drie overtuigend: 4 2. Ton mocht daarna aantreden tegen de sterke Zuidersma. Net als Rick laat ook Ton zijn beste tafeltennis zien als dat nodig is. Niet dat nu zo geweldig stond te spelen, maar hij stond tegen Zuidersma geen game af. Via 3 0 bracht hij de stand op 5 2. Gert kwam als eerste voor de derde maal in actie; tegenstander was Davidson. Ook nu wist Gert de negatieve spiraal niet te doorbreken. Alle twijfelballen vielen in zijn nadeel uit; heel frustrerend. Ook nu kwam Gert niet tot gamewinst al was hij er in de derde game weer heel dicht bij (13 15), maar als alles brandt, brandt water ook: 5 3. Ton had het vervolgens vooral in het begin moeilijk tegen Wijker. De eerste game sleepte hij nog uit het vuur, na een aantal gamepunten tegen te hebben gehad, en de tweede moest hij afstaan. Maar vervolgens zette Ton een tandje bij en demarreerde naar de overwinning met 11 2 en 11 4: 6 3. In de laatste partij van vanmiddag kwam Rick tegen kopman Zuidersma in actie. De eerste twee games gingen eenvoudig naar Rick: 11 6 en 11 3. Maar Zuidersma gaf zich niet gewonnen en pakte de derde game heel ruim: 4 11. Ook in de vierde game wist hij een voorsprong te pakken, maar Rick herstelde zich sterk en won die game alsnog met 11 6: 7  3.
Dat betekende de zevende overwinning in zeven wedstrijden. Natuurlijk ben je dan de terechte koploper. In zeven wedstrijden behaalde het 51 punten. Van concurrentie is al een aantal wedstrijden geen sprake meer. Ook nu verloren DTV 84 2 en Entac 1 (meer) punten. DTV ging met 6 4 onderuit bij DTTC 78 en Entac won met slechts 6 4 van Dokkum. De voorsprong van team 1 op beide teams bedraagt nu 14 punten! In de komende twee wedstrijden vanaf 20 november- gaat het eerst op bezoek bij DTV 84 2 en vervolgens bij Entac 1. En in die tweede wedstrijd (op 27 november in Enschedé) kan het al kampioen worden.

Team 2

(Arnaud, Erwin Landman en Paul) speelde in de Hoofdklasse de belangrijke uitwedstrijd tegen Entac 2 in Enschedé. De eerste wedstrijd in Kampen ging met 4 6 verloren na een 0 6 tussenstand. Het was zaak om niet te verliezen in Enschedé. Maar &&&&&&&. team 2 slaagde daar helaas niet in. Uit de verhalen van de boys begreep ik dat Entac sterk speelde en dat het terecht won. Ook ditmaal werd het 6 4 voor Entac al zat er nu niet veel meer in.
Arnaud, die zowel bij de senioren als de jeugd speelt, was deze middag prima op dreef. Met zijn dwingende spel legde hij zijn tegenstanders zijn wil op. Hij bleef dan ook ongeslagen en dat is een knappe prestatie. Paul kwam eenmaal tot winst en hij deed dat bij een 6 2 tussenstand. Psychologisch een mooi moment; Arnaud zorgde namelijk aansluitend voor de 6 4. Team 2 voorkwam daarmee voor de tweede maal tegen Entac een ruime nederlaag. En dat kon wel eens heel belangrijk zijn als straks de eindstand wordt opgemaakt. Erwin bleef vanmiddag voor het eerst dit seizoen puntloos en zo is de 6 4 nederlaag verklaard. Smash, het derde team dat in de titelstrijd is verwikkeld, won slechts met 4 6 in en van Swifterbant en daardoor staat team 2 nog steeds eerste met drie punten voor op datzelfde Smash: 41 tegen 38 punten. Entac 2 staat derde met 29 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Team 2 heeft alles nog in eigen hand, maar het is zaak om alert en geconcentreerd te blijven. Als het kampioen wordt, dan komt dat doordat de wedstrijden tegen de kleintjes heel ruim werden gewonnen.

Team 3

(Gertjan, Robbert en Roeland) moest naar Dalfsen om daar aan te treden tegen koploper DTV 84 3. De krachtsverschillen in de 1ste klasse zijn klein. Alleen Harderwijk 1 is duidelijk zwakker dan de vier andere teams. Ook in Dalfsen was het weer een spannende ontmoeting. Liefst zeven van de tien partijen moesten in vijf games worden beslist. Vier daarvan gingen naar DTV 84 en drie naar team 3.  De uitslag werd 6 4 in het voordeel van de Dalfsenaren. Robbert speelde zelfs al zijn partijen in vijven, maar helaas verloor hij die alle. Gertjan won net als in Kampen- zijn drie enkelpartijen en won samen met Roeland ook het dubbel. Roeland bleef net als Robbert puntloos. Toch speelt team 3 een goed seizoen waarin het zich prima staande houdt tussen de vooraf als sterker ingeschatte teams. Met 30 punten uit zes wedstrijden staat het vierde.

Team 4

(Bram, Gert Bosman en Karsten) trof vanmiddag in de 2de klasse Flits 5 in sporthal De Maten . Het werd een heel eenvoudig middagje voor de boys van team 4. In de tien partijen hoefden zij in totaal maar één game af te staan en wel in het dubbel (Bram/Karsten). Alle andere partijen werden met 3 0 gewonnen. En eigenlijk is daarmee alles wel gezegd over de halve ADV-dag van team 4. Het blijft tweede met 47 punten uit zeven wedstrijden.

Team 6

(Frank, Ivan en Nick) speelde in de 4de klasse ook tegen Flits en wel tegen team 7. Team 6 deed niet veel onder voor team 4. Hier werd het 9 1 voor de boys van team 6. Ivan en Nick bleven ongeslagen en Frank pakte twee punten. Bovendien wisten Ivan en Nick samen het dubbel te pakken. Ook team 6 boekte dus een overtuigende overwinning op Flits. Het blijft derde met 42 punten uit zeven wedstrijden en het houdt uitzicht op de tweede plaats.

Team 7

(Eline, Mattias en Michael) moest naar Nunspeet om daar eveneens in de 4de klasse- aan te treden tegen Leogang SL 9. De vooruitgang die in de afgelopen wedstrijden zichtbaar was, zette zich door. Alle spelers pakten een puntje en bovendien wisten Mattias en Michael samen ook het dubbel te pakken. En dus verloor team 7 met 6 4. Het blijft vijfde en laatste met 16 punten uit zeven wedstrijden.

Team 9

(Hans, Niels en Willem) ging naar de polder om daar in Swifterbant in de 5de klasse tegen team 3 van de gelijknamige vereniging te spelen. Team 9 is met Spoolde 1 in een strijd verwikkeld om de titel, terwijl ook Leogang SL 11 nog niet is uitgeschakeld. Het boekte een nuttige 3 7 overwinning. De drie partijen die werden verloren, gingen over vijf games. Niels bleef ongeslagen en Hans en Willem waren ieder goed voor twee punten. Team 9 staat tweede met 53 punten uit zeven wedstrijden.

Team 10

(Anja, Danny en Erwin Genuït) komt uit in de welp-/pupilklasse en speelde vandaag tegen Smash-In 2 uit Ens. De spelers van team 10 speelden sterk en heel overtuigend. Eigenlijk kregen de tegenstanders geen kans. Alle partijen werden in drie of vier games beslist en dus werd het een 10 0 overwinning voor team 10. Het daarmee goede zaken, want Smash-In is geen team dat je zomaar even met de maximale cijfers opzij zet. Team 10 staat tweede met 40 punten uit vijf wedstrijden, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld dan koploper Leogang SL 13 dat ? punten verzamelde.

En dus blijven de jeugdteams van Kampenion over het algemeen goed tot prima presteren in de competitie. Volgende week is er geen volledig competitieprogramma. Wel spelen team 5 en 8 als vermeld- dan een inhaalduel tegen teams van Be Quick 62. Dan leest u een kort(er) verslag.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion