Op zaterdag 15 oktober kwamen elf van de twaalf jeugdteams in actie; team 5 was vrij. Voor de tweede maal dit seizoen was de balans in evenwicht. Was het daarmee een teleurstellende zaterdag? Nee hoor. De teams verweerden zich weer goed in de diverse wedstrijden. De balans van deze zaterdag: viermaal winst, driemaal gelijk en viermaal verlies.

Flits 1 - Kampenion 1 8 - 2 (Landelijk B)
Rick 1 en Ton 1; Gert K. 0
Team 1 kwam in Zwolle tegen Flits 1 te kort. Flits bleek een maatje te groot. Als de tegenstander met een invaller speelt en je komt niet verder dan twee punten, dan heb je het niet goed gedaan. Als je verder constateert dat je tegen de vaste spelers van Flits (Daan Slot en Joris de Graaf) niet verder komt dan één gewonnen game (Ton tegen Daan), dan is daarmee alles gezegd. Team 1 leed een even duidelijke als terechte nederlaag. Het krijgt nog een hele klus om niet als laatste te eindigen. Dat zijn geen prettige conclusies, maar wel terechte.

Disnierats 1 - Kampenion 2 4 - 6 (Landelijk C)
Arnaud 3, Paul 1, Erwin L. 1 en dubbel 1
Team 2 heeft eindelijk de trend doorbroken. Tot nu toe speelde het gelijk in uitwedstrijden, maar vandaag won het voor het eerst. Toch zullen de spelers van team 2 niet tevreden zijn: een 4 - 6 overwinning tegen nummer laatst Disnierats is onvoldoende om te titelstrijd met Odion vol te houden. Dat team won namelijk met 9 - 1 (van Bit.nl 3) waardoor de achterstand van team 2 nu vier punten bedraagt. Op 29 oktober as ontmoeten beide teams elkaar in sporthal 'De Maten'. Volgende week is er geen competitie.

Kampenion 3 - DTV '84 2 5 - 5 (1e klasse)
Gertjan 2, Roeland 2 en Jordy 1
Team 3 ontving vandaag medekoploper DTV '84 2. Beide teams hadden vooraf 40 punten uit vijf wedstrijden verzameld. De voorsprong op nummer drie Flits 3 bedroeg acht punten. Het is vrijwel zeker dat de kampioen DTV '84 2 of Kampenion 3 wordt. Het werd een gedenkwaardige wedstrijd tussen beide teams. De teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste drie enkelpartijen gingen over vijf games en alle gingen naar team 3 (tweemaal met twee punten verschil). In al die enkelspelen hadden de DTV-ers matchpunten. Het dubbel ging met 10 - 12 in de vijfde game naar DTV '84 2. In het vervolg van de wedstrijden zagen we nog drie 'vijfpitters' en die gingen alle naar DTV '84 2. Kortom, het was een bijzonder spannende wedstrijd die uiteindelijk (terecht) in 5 - 5 eindigde. Complimenten aan de spelers van DTV '84 2 die na een ongelukkige 3 - 0 achterstand sterk terugvochten en complimenten aan de spelers van team 3 die er ook een mooie strijd van maakten. Als de boys van team 3 tactisch nog wat rijper worden, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren. DTV '84 2 lijkt de morele winnaar. Niet alleen omdat het van een 3 - 0 en een 5 - 3 achterstand terugkwam, maar ook omdat het een iets gemakkelijker programma heeft en&&&&&&&. Kampenion 3 in de laatste wedstrijd in Dalfsen ontvangt. Het is aan de boys van team 3 om de komende wedstrijden de spreekwoordelijke mouwen op te stropen.

Harderwijk 1 - Kampenion 4 5 - 5 (1e klasse)
Robbert 2, Gert B. 1 (inv) Martijn 1 en dubbel 1
Team 4 verloor voor het eerst niet dit seizoen. In Harderwijk hield het de gelijknamige tegenstander op een gelijkspel: 5 - 5. Robbert -terug na een afwezigheid van twee weken- pakte twee punten en Gert en invaller Martijn ieder één. Het vijfde punten haalde team 4 in het dubbel. Hopelijk geeft dit resultaat vertrouwen voor de rest van het seizoen. Want het is zaak voor de boys van team 4 om de competitie zo goed mogelijk uit te spelen.

Flits 6 - Kampenion 6 6 - 4 (3e klasse)
Laurens  2, Mattias 1 en dubbel 1; Jentine 0
Team 6 liep in Zwolle tegen een op voorhand niet verwachte nederlaag aan 6 - 4. Jammer was het dat Jentine last van haar rug had en daardoor niet voluit kon spelen. Dat heeft team 6 tenminste één punt gekost. Laurens scoorde twee punten, Mattias één en beiden pakten ook het dubbel. Team 6 moet niet teveel punten laten liggen, want anders komt het nog in de problemen.

Kampenion 7 - Be Quick '62 4 5 - 5 (4e klasse)
Frank 2, Eline 1 en Stefan A. 1 en dubbel 1
Team 7 won voor het eerst niet dit seizoen. Maar het kan heel goed zijn dat tegenstander Be Quick '62 4 de sterkste tegenstander is in deze competitie. Zo bezien heeft team 7 de tegenstander keurig op afstand gehouden. Leuk was het dat Eline vanmiddag haar rentree maakte. Vanwege een blessure was zij dit seizoen nog niet eerder in actie gekomen. Welkom terug! Frank pakte twee punten en Eline en Stefan ieder één. Het vijfde punt pakten de heren in het dubbel.

Batfighters 5 - Kampenion 8 0 - 10 (4e klasse)
Michael 3, Niels 3, Umit 3 en dubbel 1
Team 8 bleek in Elburg een paar maten te groot voor tegenstander Batfighters 5: 0 - 10. En dat zijn belangrijke punten in de titelstrijd. Niet dat de concurrentie team 8 dicht op de hielen zit, maar het kan wel voor berusting zorgen bij de achtervolgende teams. Team 8 blijft natuurlijk de voornaamste kandidaat voor de titel in deze poule.

Kampenion 9 - Vined 4 4 - 6 (4e klasse)
Hans 2, Christiaan 1 en Stefan K. 1
Team 9 leed een nipte nederlaag tegen het onderaan staande Vined 2. De nederlaag werd wellicht niet helemaal verwacht, maar was verdiend. De boys van team 9 moeten knokken voor de punten. Niets gaat vanzelf. En tegen de lager geklasseerde teams moet je net zo hard knokken als tegen de sterkere teams. Zo werkt het nu eenmaal.

Kampenion 10 - Flits 10 9 - 1 (5e klasse)
Anja 3, Danny 3, Joyce 2 en dubbel 1
Team 10 blijft dik winnen. De 'kleinste' overwinning is ook na vandaag nog steeds 8 - 2. Ditmaal werd Flits 10 teruggewezen: 9 - 1. In zes wedstrijden heeft team 10 52 punten verzameld en dat is een gemiddelde van meer dan achteneenhalf punt per wedstrijd. Anja en Danny bleven ongeslagen en Joyce pakte twee punten. De dames pakten samen ook het dubbel. Team 10 wordt één of twee wedstrijden voor het einde van het seizoen al kampioen.

Leogang SL 7 - Kampenion 11 8 - 2 (5e klasse)
Geen wedstrijdbriefje ontvangen.
Van team 11 heb ik opnieuw geen wedstrijdformulier ontvangen. Daarom kan ik niet over de wedstrijd vermelden.

Kampenion 12 - Spoolde 3 10 - 0 (Welp-/pupilklasse)
Jeroen 3, Rijk 3, Silas 3 en dubbel 1
Team 12 blijft maar winnen. Ditmaal zelfs met de maximale cijfers: 10 - 0. Het krachtsverschil was groot deze middag. Slechts één partij duurde vier games, alle andere werden in drie games beslist. Dat betekent dus dat Jeroen, Rijk en Silas ongeslagen bleven. Voor Jeroen was dat voor het eerst dit seizoen. En dat is een leuke opsteker. Team 12 blijft dus op titelkoers.

De kampioenskandidaten hebben dus geen steken laten vallen. Als dit zo doorgaat, dan kon het wel eens een duur seizoen voor de penningmeester worden. Maar de wedstrijdsecretaris JEUGD loopt met een grijns door de sporthal ;). De komende twee weken is er geen regiocompetitie. De landelijke competitie heeft op zaterdag 29 oktober wel een programma. De teams 1 en 2 spelen dan thuis. Team 1 ontvangt HTTC 1 uit Houten en team 2 ontvangt koploper Odion 1 uit Gaanderen.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion