FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 26 februari kwamen tien van de elf jeugdteams in actie. Met vier overwinningen en zes nederlagen was de balans dit seizoen voor het eerst negatief. Bij die zes nederlagen zat overigens een aantal zeperds .

Team 1 (Gert Kwast, Rick Kwast en Ton) ging op bezoek bij Torenstad 1 in Zutphen. De teams stonden respectievelijk vierde en derde waarbij Torenstad twee punten meer had verzameld. Aardig op deze wedstrijddag was verder dat ook de nummer 1 en 2 en de nummers 5 en 6 elkaar ontmoetten.
Helaas slaagde team 1 er niet in om Torenstad van de overwinning af te houden. Sterker nog, team 1 leed een ruime nederlaag: 8 2. En als ik het wedstrijdbriefje zo bekijk, zat er ook niet veel meer in. In het enkelspel pakte alleen Ton een puntje (tegen Guido van Zwieten) en was hij er tegen F. van de Scheer dichtbij (11 5 verlies in de vijfde game). Het tweede punt pakten Rick en Ton in het dubbelspel: 1- 3 overwinning op Molewijk en vd Scheer.
Gert en Rick kwamen er eigenlijk niet aan te pas. En dus viel er weinig op de 8 2 nederlaag af te dingen. Team 1 moet zich voorlopig richten op de vierde plaats.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) reisde af naar Veenendaal om daar aan te treden tegen SKF 1. Vooraf had team 2 één puntje meer verzameld dan de tegenstander en het was zaak om dat tenminste zo te houden. Helaas zat dat er niet in. Het leed een heel ruime 9 1 nederlaag. Alleen Arnaud slaagde erin om een puntje te pakken. Erwin en Paul bleven zonder punten. En dus werd het een heel ongunstige zaterdag voor team 2. Vooraf stonden er vier teams dichtbij elkaar binnen twee punten waarbij team 2 nog derde stond. Door die zeperd komt team 2 duidelijk in de gevarenzone terecht. Sterker nog, het staat nu laatste. En dat met de wedstrijd tegen koploper Nieuw Vennep nog voor de boeg.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Karsten) ontving thuis Batfighters 1 uit Elburg. Batfighters en Staphorst zijn de kampioenen uit de 2de klasse en beide teams lijken onderling te gaan uitmaken wie direct de titel in de 1ste klasse gaat pakken. Toonde eerder dit seizoen Staphorst zich al duidelijk te sterk voor team 3, nu was team 3 kansloos tegen Batfighters. Het werd maar liefst 1 9 voor de Elburgers die daarmee een goede slag hebben geslagen. Alleen Gertjan pakte een puntje door Rik Rorije te verslaan. Karsten en Robbert bleven puntloos. Een derde plaats lijkt het hoogst haalbare voor team 3.

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Jordy) speelde thuis tegen Batfighters 2 dat overigens met slechts twee spelers achter de tafel verscheen. Hoewel de twee Elburgers zeker niet slecht speelden, kwamen zij toch te kort tegen de boys van team 4. Naast de drie punten die Bram, Gert en Jordy kado kregen, gingen ook alle andere (zeven) punten naar team 4. En dus werd het een maximale 10 0 overwinning. En dat is een mooie opsteker voor team 4 dat graag om de titel wil blijven meespelen.

Team 5 (Maarten, Martijn en Nick) stond eerste en het ging op bezoek bij de nummer 2, Effect 1 uit Mariënheem. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide teams. Helaas bleek het thuisspelende team de sterkste met 7 3. Daarmee neemt Effect de koppositie over van team 5. Maarten, Martijn en Nick pakten alle drie één puntje. Ja, je leest het goed: Maarten is eindelijk weer terug achter de tafel. Dat is eigenlijk het mooiste nieuws deze middag.

Team 6 (Danny, Erwin Genuït en Mattias) ontving vanmiddag het sterke Be Quick 62 2 en moest het doen zonder kopman Ivan. De boys gaven de tegenstander prima partij al haalde Erwin niet zijn normale niveau. Mattias pakte heel knap twee overwinningen en Danny één. Erwin raakte tussen zijn tweede en derde partij geblesseerd aan zijn been en kon in zijn laatste partij niet meer voluit gaan. Team 6 blijft door dit resultaat in de middenmoot.

Team 7 was deze middag vrij.

Team 8 (Eline, Jentine en Willem) blijft ook na vier wedstrijden zonder verlies en dat is knap. Zeker als we nagaan dat het vorig seizoen alle wedstrijden verloor. Tegenstander Spoolde 2 werd met de cijfers 6 4 verslagen. Jentine stond goed te spelen en was op dreef. Zij pakte drie punten. Eline en Willem wonnen ieder één partij en het dubbel Eline/Jentine is dit seizoen nog ongeslagen. Ook nu wonnen de dametjes het dubbel weer. Voorlopig doet team 8 heel netjes bovenin mee. Sterker nog, het staat gedeeld eerste met Hoonhorst.

Team 9 (Ibrahim, Umit en Yunus) stond vooraf tweede, maar had de minste punten verloren. Koploper Robaard Hasselt had twee punten meer,  maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Welnu, team 9 boekte opnieuw een ruime overwinning. Na tweemaal 9 1 werd het nu 8 2 tegen Swift 64 3. Ibrahim en Umit bleven ongeslagen en Yunus pakte ook een puntje mee. Het achtste punt werd binnengehaald in het dubbel (Ibrahim/Yunus). Hasselt was vandaag vrij en dus staat team 9 nu eerste met zes punten voorsprong.

Team 10 (Anja, Renate en Stefan Kok) ging op bezoek bij de ongenaakbare koploper DTV 84 10 in Dalfsen. En dat die koploper ongenaakbaar is, bleek wel. Alle punten bleven in Dalfsen. En eigenlijk zat er ook niet veel meer in al was Anja dichtbij een overwinning. Team 10 staat nu gedeeld vierde en is dus na een goede start wat teruggevallen.

Team 11 (Jeroen, Rijk en Silas) speelde thuis tegen Flits 11 en dat werd een heel leuke wedstrijd. Twee teams met heel jeugdige spelers die nog maar pas begonnen zijn met tafeltennis en (dus) twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Wat kan tafeltennis dan leuk zijn als je nog niet zo nodig moet winnen. Natuurlijk, het is niet zo dat de jongens en het meisje niet willen winnen, maar toch. Team 11 toonde zich deze middag de gelukkigste. Er was een aantal spannende partijen te zien en het krachtsverschil was ook niet groot. Het werd uiteindelijk 6 4. Silas pakte drie punten, Rijk twee en Jeroen één. En dus was de eerste overwinning voor team 1 een feit.

Volgende week ligt de competitie stil. Vraag me niet waarom, want ik heb werkelijk geen enkel idee. Over twee weken op zaterdag 12 februari- pakken we de draad weer op.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion