De aanloop naar de 3e speelronde verliep moeizaam. Ziekte, voorjaarsvakantie en geen goede afspraken maken binnen een team speelden een grote rol. Uiteindelijk mogen we niet ontevreden zijn met vier overwinningen en zeven nederlagen. Het had namelijk nog veel slechter gekund op zaterdag 18 februari.

 

Kampenion 1

-

HUTAF 1

8 2

Landelijk B

Ton 3, Arnaud 3, Paul 2 en dubbel 1

Team 1 is in een titelstrijd verwikkeld met GTTC Groningen 2. En wil je als team blijven meedoen, dan is winst noodzakelijk en liefst een ruime. Met een 8 2 overwinning slaagden Arnaud, Paul en Ton daar prima in. Niet dat de overwinning heel gemakkelijk tot stand kwam. M. Westerveld en M. Jansen bleken namelijk (vrij) sterke tegenstanders. F. Steenbergen van HUTAF kwam tekort.

Vijf partijen gingen over de volle vijf games en drie daarvan gingen naar team 1. Arnaud en Paul verloren beiden zo n nipte partij. Paul won een andere hangpartij en ook Ton had tegen Westerveld de volle vijf games nodig. De vijfde vijfpitter speelden Paul en Ton in het dubbel, toen zij na een 0 2 achterstand de partij nog knap wisten om te buigen.

Ton bleef voor de derde opeenvolgende maal ongeslagen. Arnaud en Paul pakten ieder twee punten. Ik denk dat het een goede uitslag is en we moeten dan ook tevreden zijn. Team 1 houdt de concurrentiestrijd met GTTC 2 vol. GTTC won namelijk met dezelfde cijfers van DTTC 78 waardoor het verschil drie punten blijft in het voordeel van team 1. De komende twee weken is er geen competitie. En op zaterdag 11 maart as. staat de kraker op het programma: team 1 gaat dan in Groningen op bezoek bij GTTC 2. Na die wedstrijd weten we meer.


Kampenion 2

-

Ugchelen 1

2 8

Hoofdklasse

Jordy 2; Gertjan 0 en Roeland 0

Team 2 trof voor het eerst dit seizoen een tegenstander die vorig seizoen ook al in de Hoofdklasse uitkwam. En dat heeft team 2 gemerkt. Af en toe vlogen de boys de ballen om de oren. Maar dat is geen schande. Daar leer je van. De spelers van Ugchelen lieten zien dat zij niet voor niets bovenaan staan. Jammer was het dat Roeland en Gertjan hun laatste partij in vijven verloren. Nu verlies je heel dik met 2 8 waar 3 7 of zelfs 4 6 ook mogelijk was geweest. Het is niet anders. Jordy pakte twee punten, Gertjan en Roeland bleven puntloos. Natuurlijk moeten we nu niet bij de pakken gaan neerzitten. We wisten vooraf dat de boys in de Hoofdklasse tegen een ruime nederlaag konden oplopen en dat is dan nu gebeurd. Team 2 gaat op zaterdag 11 maart in Deventer op bezoek bij een ander sterk team: Wijk 16 1.


Kampenion 3

-

Staphorst 2

4 6

1e klasse

Karsten 2, Gert 1 en Martijn 1

Team 3 moest aantreden tegen Staphorst 2, een promovendus uit de 2e klasse. Maar dat zegt niet zoveel; dat hebben we de vorige wedstrijd wel gezien toen team 3 kansloos in Hattem van Smash 70 3 verloor. Ik denk dat ik kan zeggen dat team 3 het maximale eruit heeft gehaald; het verloor met 4 6. Karsten won namens team 3 één vijfpitter en verder gingen alle partijen over drie of vier games. Dat zegt eigenlijk alles. Team 3 moet vanuit dit resultaat verder bouwen. Wellicht heeft team 3 het lek wat boven ; laten we het hopen. Zaterdag 11 maart speelt het opnieuw thuis; het ontvangt dan het sterke Leogang SL 2 uit Nunspeet.


Flits 5

-

Kampenion 4

6 4

2e klasse

Nick K. 2, Niels 1 en dubbel 1; (inv) Laurens Tr. 0

De aanloop naar de wedstrijd was niet ideaal. Te elfder ure moest nog vervoer worden geregeld, omdat binnen het team geen goede afspraken waren gemaakt. En verder bleek Laurens er niet meer aan te hebben gedacht dat hij zou invallen voor Ivan die verhinderd was. Gelukkig kon ondergetekende nog op tijd ingrijpen. Over de wedstrijd zelf kan ik kort zijn. Net als team 3 heeft team 4 het maximale eruit gehaald. Slechts één partij ging over vijf games -Nick verloor met 2 3- maar alle andere partijen werden in drie of vier games beslist. Team 4 houdt zich voorlopig goed staande in de 2e klasse. Het sterke DTV 84 4 is in Dalfsen de volgende tegenstander.


Kampenion 5

-

Flits 6

8 2

3e klasse

Ibrahim 3, Erwin G. 2, Mattias 2 en dubbel 1

Team 5 heeft een knappe 8 2 overwinning behaald op tegenstander Flits 6. Erwin, Ibrahim en Mattias stonden goed te spelen. Niet dat de zege gemakkelijk tot stand kwam, maar de boys speelden dwingend waardoor de tegenstanders fouten maakten als de Kampenionners al niet zelf het punt maakten. Ibrahim bleef weer ongeslagen. Zo lang hij competitie speelt Ibrahim is nu aan zijn derde seizoen begonnen- heeft hij in zijn eigen team nog geen wedstrijd verloren. En dat is heel knap. Begonnen in de 5e klas, vorig seizoen 4e klas spelend en nu dus 3e klas. Erwin en Mattias pakten beiden twee punten en het dubbel was ook voor Kampenion; Erwin en Ibrahim tekenden daarvoor. Op 11 maart gaat team 5 in Zwolle op bezoek bij Spoolde 1.


Vined 1

-

Kampenion 6

9 1

3e klasse

Hans 1; Frank 0 en Umit 0

Team 6 heeft het moeilijk in de 3e klasse. De goede start in Elburg (3 7 winst) werd gevolgd door twee ruime nederlagen. Afgelopen zaterdag bleek Vined 1 in Heerde te sterk. Vined is één van de titelkandidaten in deze sterke poule. Wat dat betreft boft team 6 niet. Ook Emmeloord 1 en Leogang SL 5 zijn namelijk sterke tegenstanders. Alleen Hans wist een puntje te pakken in Heerde. Frank (2x) en Umit (1x) zaten er heel dichtbij, maar kwamen helaas net te kort. Het is zaak om de komende weken, waarin er geen competitie is, lekker te trainen en het ritme vast te houden. Zaterdag 11 maart komt DTV 84 5 op bezoek in sporthal De Maten .


Kampenion 7

-

Be Quick 62 2

7 3

4e klasse

Anja 2, Jentine 2, Joyce 2 en dubbel 1

Ook team 7 kende een moeizame aanloop naar de competitiewedstrijd. De zussen Anja en Jentine waren namelijk beiden ziek afgelopen week en het was de vraag of zij de wedstrijd van zaterdag wel zouden halen . Dat lukte wonderwel op het nippertje. Maar beiden waren verre van fit, dat bleek tijdens de wedstrijden. Toch wisten de dames van team 7 voor de derde opeenvolgende maal als overwinnaar uit de strijd te komen: 7 3. En dat is een knappe uitslag gezien de voorgeschiedenis . Een ieder won twee partijen en Anja en Joyce wisten ook het dubbel te pakken. Door deze overwinning blijft team 7 op koers. Over drie weken speelt team 7 opnieuw thuis en dan is Drost Wezep 3 de tegenstander.


DTV 84 8

-

Kampenion 8

6 4

4e klasse

Christiaan 2, Chiel 1 en Stefan K. 1

Team 8 kwam dit seizoen pas voor de tweede maal in actie. En net als in de eerste wedstrijd verloor het met de cijfers 6 4. Wat kan ik van die uitslag zeggen? Ik denk dat alle teams in de poule elkaar niet zoveel ontlopen qua sterkte. Er is geen team dat er bovenuit steekt en er is ook geen team dat duidelijk te zwak is. Een leuke poule dus, maar ook gevaarlijk . Het is dus zaak om wekelijks de punten te blijven meepakken. En dat doet team 8 ook. Zaterdag pakte Christiaan twee punten en Chiel en Stefan ieder één. Zaterdag 11 maart speelt team 8 opnieuw uit en dan in Zwolle tegen Flits 7.


DTV 84 9

-

Kampenion 9

7 3

5e klasse

Rijk 2, (inv) Albert 1; Jeroen 0

Het wordt eentonig, maar ook team 9 kende problemen in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen DTV 84 9. Vrijdagavond moest vader Den Doop laten weten dat Silas wegens ziekte niet kon spelen. Gelukkig kon nog een invaller worden geregeld in de persoon van Albert Hoeve. Albert heeft nog niet eerder competitie gespeeld en hij is ingedeeld in welpenteam 11. En dus mocht hij zaterdag in de 5e klasse zijn debuut maken. Team 9 kon het net niet bolwerken in Dalfsen. De boys verloren met de cijfers 7 3. Rijk pakte twee punten en Albert heel netjes- één. Jeroen bleef helaas puntloos. Al met al mogen we niet ontevreden zijn. Op zaterdag 11 maart ontvangt team 9 het sterke Smash 70 5 uit Hattem.


Spoolde 2

-

Kampenion 10

9 1

5e klasse

Renate 1; Carlo 0 en Nick D. 0

Team 10 heeft het moeilijk. Het spelen van competitie blijkt moeilijker te zijn dan een training. Op de training speel je tegen spelers van ongeveer gelijk niveau. Maar in de competitie kom je van alles tegen en vaak ook sterke tegenstanders. En dus verlies je wedstrijden, veel wedstrijden. Maar dat is helemaal niet erg. Het belangrijkste is om de positieve punten eruit te halen. Bijvoorbeeld dat je meer ballen terugslaat, dat je langere ralley s speelt, dat je in je partijen meer punten haalt dan de vorige week. En het allerbelangrijkste is dat je het plezier in het tafeltennissen niet verliest. Laat het plezier niet bederven door de (vele) wedstrijden die je verliest. Wees tevreden over de vooruitgang die je boekt. Geloof me, als je wekelijks tweemaal achter de tafel verschijnt, dan ga je vooruit. Renate, die al meer ervaring heeft, wist het ene puntje te pakken. Carlo en Nick bleven zonder overwinning. Swift 64 1 is de eerstvolgende tegenstander in sporthal De Maten .


Kampenion 11

-

Smash-In 3

uitgesteld

welp-/pupilklasse

Helaas werd de wedstrijd van team 11 uitgesteld op verzoek van tegenstander Smash-In. Kennelijk kwam men er in Ens heel laat achter dat de voorjaarsvakantie op vrijdag 17 februari inging. De wedstrijd wordt ingehaald op zaterdag 22 april. Team 11 speelt op zaterdag 25 februari de inhaalwedstrijd in Hoonhorst tegen Hoonhorst 5.


DTV 84 11

-

Kampenion 12

1 9

welp-/pupilklasse

Bas 3, (inv) Pascal 3, Laurens Te 2 en dubbel 1

Ook team 12 kende problemen in de aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. Gert-Jan was de hele week ziek en kon niet spelen. En omdat Guido s morgens voetbalt, was ook hij niet inzetbaar. Maar soms kun je van de nood een deugd maken; doordat de wedstrijd van team 11 werd uitgesteld, kon Pascal van dat team invallen. En Bas, Laurens en Pascal deden weer van zich spreken. In Dalfsen versloegen zij tegenstander DTV 84 11 met maar liefst 1 9. Liefst zeven partijen eindigden in 0 3. En als je nagaat dat Bas, Laurens en Pascal aan hun eerste competitie zijn begonnen en zelfs pas enkele maanden lid zijn, dan moeten we constateren dat Kampenion een aantal talentvolle welpen telt. Want naast de genoemde drie kan ik er nog een paar opnoemen: Gert-Jan, Guido, Mark en Albert. En dan heb ik het nog niet eens over de welpen van team 9. Klasse jongens! Op zaterdag 11 maart as. ontvangt team 12 Flits 12.


De balans was dus negatief op zaterdag 18 februari, in ieder geval wat winst en verlies betreft. Maar toch moeten we de positieve punten eruit halen. Zeker gezien de aanloop naar deze zaterdag. Het was al een prestatie dat alle teams die in actie kwamen, met drie spelers achter de tafel verschenen. Verder was een aantal nederlagen ingecalculeerd . We gaan dus zeker niet bij de pakken neerzitten. Ben je mal. Elf van de twaalf teams komen de eerste twee zaterdagen niet in actie. Alleen team 11 speelt op zaterdag 25 februari een inhaalwedstrijd. En mogelijk speelt het de week erna een wedstrijd die vooruit wordt gespeeld. Maar dat is op dit moment nog niet zeker.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion