In totaal drie teams kwamen in actie in de herfstvakantie. Vorige week al speelde team 7 de uitgestelde wedstrijd in Zwolle tegen Be Quick 62 2. Vandaag zaterdag 23 oktober- verschenen team 1 en team 3 achter de tafels. Team 3 speelde zijn wedstrijd van 30 oktober een week vooruit en team 1 kwam regulier in actie.

Team 1 (Gert en Rick Kwast en Ton) moest vandaag aantreden tegen Entac 1 dat samen met DTV 84 2 op een gedeelde tweede plaats stond met acht punten achterstand op ons team 1. Het was voor Entac dus buigen of barsten en voor team 1 was het zaak om de tegenstander op afstand te houden en tegelijk DTV 84 2 niet (te veel) te laten naderen.

Team 1 speelde in de volgende opstelling: Rick (a), Ton (b) en Gert (c).
Rick begon dus namens team 1 en hij mocht direct aantreden tegen de op papier sterkste Enschedese speler Alex de Paauw, die vorig seizoen nog landelijk B speelde. Rick trok zich daar niks van aan en gaf zijn tegenstander geen kans (3 0); ik had de indruk dat De Paauw het hoge tempo van Rick niet kon bijbenen en bijarmen : 1 0. Ton ontmoette vervolgens Nick Garretsen, een lastige speler. Hoewel de krachtsverschillen in de games niet groot waren, won Ton in straight sets: 2 0. Gert maakte daarna tegen invaller Bas Raats de goede start compleet door Bas met 3 1 te verslaan: 3 0.
Gert en Ton dubbelden vandaag en deden dat tegen Garretsen en De Paauw. Ook hier waren de krachtsverschillen miniem, maar de zege ging wel met 3 0 naar Kampenion: 4 0.
Daarna was het de beurt aan de kopmannen (op papier) van beide teams: Ton en De Paauw. In een partij met heel goede, maar ook mindere, slagenwisselingen bleek Ton de gelukkigste na vijf games: 5 0.
Qua punten kun je niet beter beginnen.
Rick begon tegen Bas Raats, die vanmiddag prima inviel, niet goed aan de partij. Het kan ook zijn dat het spelletje van Raats hem minder lag. Raats nam brutaal een 0 2 voorsprong, maar zoals vaker dit seizoen vocht Rick zich terug tot 2 2. In de beslissende vijfde game toonde Raats zich de gelukkigste met 13 15: 5 - 1.
Broer Gert kon in zijn tweede partij geen vuist maken tegen Garretsen. Die laatste won verdiend met 0 3: 5 2.
Toen de prima spelende Raats vervolgens ook Ton in vijf games wist te verschalken, gingen de gedachten bij sommigen en zeker bij mij- terug naar de wedstrijd tussen Kampenion 2 en Entac 2, een wedstrijd die via 0 6 in 4 6 eindigde. Ook toen was Raats één van de hoofdrolspelers.
Ton kwam met 2 0 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. Waarom hij de partij nog uit handen gaf, weet niemand. Wel leek Ton problemen te hebben met de concentratie waardoor hij eerst de controle over zichzelf en vervolgens over de partij verloor. Feit was dat Raats vanmiddag als invaller de sterkste speler van Entac was: 5 - 3.
Aangezien Gert daarna tegen de sterke De Paauw moest aantreden, hield menigeen al rekening met 5 4, maar Gert gelukkig niet. De eerste en derde game gingen naar De Paauw en de tweede en vierde naar Gert. Hoewel De Paauw dus eigenlijk weer aan de beurt was , pakte Gert heel knap de beslissende game met 11 8: 6 3. Daarmee stond de overwinning in ieder geval vast.
Broer Rick zette in de laatste partij van de middag het slotakkoord door de lastige Garretsen met 3 0 te verslaan: 7 3.
Al met al een goede en knappe overwinning van team 1. Entac verscheen in een heel sterke opstelling, omdat invaller Raats duidelijk sterker bleek dan de vierde en misschien zelfs wel derde- speler van het team.
De rol van Entac dit seizoen lijkt na de 7 3 nederlaag uitgespeeld en DTV 84 2 (ook uit de regio Zwolle) lijkt nog de enig overgebleven concurrent in de strijd om de titel en promotie naar Landelijk B. DTV 84 versloeg Spirit met dezelfde cijfers en dus bleef de voorsprong van acht punten in tact.
Team 1 kan terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. Het staat eerste met 37 punten uit vijf wedstrijden.

Omdat er maar een beperkt programma was, kan ik ditmaal ook wat ruimer aandacht besteden aan team 3, het team dat ik deze zaterdag heb gecoacht.

Team 3 (Gertjan, Robbert en Roeland) speelde vandaag tegen Fitacc Emmeloord 1. De tegenstander stond één plaats hoger en had vooraf twee punten meer bijeengeslagen. Aardig om te vermelden is dat bij Emmeloord Robin Lieftink speelt, de zoon van oud-Kampenionner en oud-Kampenaar Johan Lieftink.
De start was voor Emmeloord. Eerst was Lieftink met 0 3 te sterk voor Robbert en daarna kwam Roeland net te kort tegen De Lange. Gertjan bracht team 3 terug in de wedstrijd door invaller De Jong met 3 0 te verslaan: 1 2.
Het dubbel moest in vijf games worden beslist. Robbert en Roeland verloren helaas die vijfde game met 6 11 van Lieftink en De Lange waardoor Emmeloord uitliep naar 1 - 3.
Gelukig wist Roeland eindelijk eens een hangpartij te winnen. Hij had er dit seizoen al genoeg verloren. Tegen Lieftink kwam Roeland telkens goed terug en in de vijfde game maakte hij het karwei keurig af: 11 5. Het was een hoogstaande partij van beide spelers: 2 3. Robbert had vervolgens geen kind aan invaller De Jong waardoor de partijen weer in evenwicht waren: 3 3.
Gertjan speelde met uitzondering van de tweede game- bij vlagen heel goed tegen de sterke De Lange. Na vier games stond het 2 2 en dus moest ook hier de vijfde game de beslissing brengen. Helaas voor Gertjan ging die met 7 11 naar De Lange: 3 4. Roeland maakt het zichzelf daarna heel moeilijk tegen invaller De Jong. Heel merkwaardig dat hij tegen de sterkere spelers op zijn best speelt en zich ook aanpast aan de minder sterke spelers. Gelukkig won hij met 3 1: 4 4.
Met de partijen tegen de sterkste Emmeloorder spelers nog voor de boeg, was het duidelijk dat het moeilijk zou worden om de tegenstander van winst af te houden.
Gertjan pakte tegen Lieftink heel overtuigend de eerste game, maar toen die vervolgens een tandje bij zette kreeg Gertjan het steeds moeilijker en hij verloor uiteindelijk met 1 3: 4 5. Ook Robbert wist de eerste game te winnen tegen De Lange, maar de tweede en derde game gingen ruim naar de tegenstander. In de vierde game bleef Robbert goed bij, maar De Lange toonde zich met 9 11 de gelukkigste: 4 6.
Al met al een redelijk resultaat. Het is goed om te zien dat de boys van team 3 tegen de sterkere spelers uit de 1ste klasse goed op de been bleven. Het is dit seizoen vooral een kwestie van handhaven om de volgende seizoenen te kunnen oogsten. Team 3 blijft door dit resultaat derde en heeft 26 punten uit vijf wedstrijden.

Team 7 (Jentine, Mattias en Michael) speelde vorige week al tegen Be Quick 62 2 in Zwolle. Gaf ik eerder al aan dat er langzaam maar zeker een stijgende lijn in het spel van team 7 zit, dat bleek inderdaad deze zaterdag. Mattias toonde zich opnieuw kopman van het team te zijn; hij pakte twee overwinningen. Jentine kwam tot één overwinning en Michael bleef puntloos al verloor hij één partij heel sneu met twee punten verschil in de vijfde game. Gelukkig hoeft team 7 niet te wanhopen, want er degradeert dit seizoen geen enkel team in de 4de klasse. De dames en heren kunnen dus heerlijk vrijuit ballen en vooral leren. Team 7 staat vijfde (en laatste) met 10 punten uit vijf wedstrijden.

Daarmee hebben alle jeugdteams de helft van hun aantal wedstrijden gespeeld en team 3 al zelfs eentje meer.
Over de hele linie presteren de teams goed tot prima en een enkel team (7) redelijk. Ik ben benieuwd hoe dat in de tweede competitiehelft gaat.
Veel succes daarbij.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion