In een zomerse hitte streden twintig deelnemers om het clubkampioenschap. Elf om winst in de A-poule en negen om winst in de B-poule.

B-poule

In de B-poule streed iedereen tegen iedereen: een negenkamp dus. Het kon alle kanten op, want iedereen was aan elkaar gewaagd. Jaap, Jan en Ralph waren eerste, tweede en derde geplaatst. Zij startten goed tegen de minderen uit de poule en na vijf rondes waren ze allen nog ongeslagen. Marco, als vierde geplaatst, startte ook niet slecht maar had veel last van de warmte. De vijfsetter tegen Henny ging verloren, maar de drie partijen daarna pakte Marco overtuigend.

 

In de zesde ronde verloor Jaap verrassend van Harm. Jan en Ralph lagen nog steeds op schema. Zij troffen elkaar in de zevende ronde. Hier wist Jan Ralph te verslaan. Het was een belangrijke overwinning voor Jan, maar er moesten nog twee rondes gespeeld worden. Beiden moesten nog spelen tegen Marco en tegen Jaap. Jaap s spel lag Ralph duidelijk en Ralph won die wedstrijd redelijk overtuigend met 3-0. Jan had het veel moeilijker tegen Marco en verloor met 3-1.

 

De laatste ronde was dus doorslaggevend. Jan en Ralph hadden evenveel overwinningen, maar Jan had van Ralph gewonnen. Ralph moest sowieso van Marco winnen om nog een kans te maken. Dit deed hij, maar het was allesbehalve eenvoudig tegen het stugge spel van Marco en de volle vijf games waren nodig voor de winst.

 

Jan had in Jaap geen gemakkelijke tegenstander. De eerste game wist Jan overtuigend met 6-11 te winnen. De tweede game was spannend, maar Jan wist deze uit het vuur te slepen door te winnen met 13-15. Jaap deed iets terug in de derde game, maar in de vierde game was Jan weer de betere. Jan Ringenier pakte het Clubkampioenschap Senioren 2006 in de B-poule. Ralph werd tweede en na een sterke inhaalrace wist Harm het brons het te pakken. Jaap (vierde) en Marco (vijfde) wonnen net zoveel wedstrijden als Harm, maar onderling ná het tellen van de games, was Harm de betere.

 

A-poule

De A-poule was sterk bezet. Bijna iedereen die mee mocht doen, deed ook mee, op enkele tweedeklassers na. Harmen was favoriet en Gerben, Daan, Ton en Arnaud werden gezien als kanshebbers voor het podium.

 

In de zeskamp begonnen Ton en Paul en sterk. Paul wist verrassend Gerben en Daan te verslaan. Ook het lastige spel van Arie in de derde wedstrijd kon Paul niet stoppen. Ton begon met winst op Dick, Arie en Gerben.

 

Gerben startte dramatisch en verloor de eerste drie partijen. Want ook Dick wist Gerben te verslaan. Gerben was toen al kansloos voor de eerste twee plaatsen in de poule.

 

Ton werd eerste in de poule. Hij verloor alleen van Daan, maar Daan verloor van Paul en Gerben en had dus een verliespartij meer. Paul en Dick wonnen, evenals Daan, drie partijen. De onderlinge resultaten waren dus doorslaggevend. Omdat Daan nipt verloor van Paul en dik won van Dick, werd Daan tweede in de poule en eindigde het toernooi voor Paul in een anticlimax.

 

In de andere poule, een vijfkamp, wist Harmen al zijn partijen eenvoudig te winnen. Alleen Simon pakte een game tegen Harmen. Arnaud was favoriet voor de tweede plaats in deze poule. Maar het verlies tegen Sebastiaan werd hem fataal. Simon zorgde er in de laatste ronde voor dat er geen games geteld hoefden te worden door te winnen van Marcel. Het was Simon s enige punt. Ook Marcel pakte één punt: hij won van Sebastiaan. Arnaud en Sebastiaan pakten twee punten. Omdat Sebastiaan won van Arnaud, werd Sebastiaan tweede in de poule. Arnaud ging met lege handen naar huis.

 

Harmen en Daan speelden in de halve finale tegen elkaar. Harmen liet Daan kansloos en won met 3-0.

De andere halve finale ging tussen Ton en Sebastiaan. Waar Sebastiaan verraste met een tweede plaats in de poule, verraste hij ook nu. In een mentale strijd, wist Sebastiaan met 3-1 te winnen.

 

Derde werd Daan. Hij won van Ton in de wedstrijd om de derde en de vierde plaats.

 

In de finale wist Sebastiaan niet meer te verrassen, maar hij mag tevreden zijn met een tweede plaats. Met 3-0 ging de finale naar Harmen. Harmen Kramer werd Clubkampioen Senioren van Kampenion in 2006.

 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!