FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 31 januari worden bij Kampenion - als ieder jaar - de Clubkampioenschappen gehouden. Nieuw dit jaar is dat op één dag zowel de clubtitels in het enkel- als dubbelspel worden verdeeld.

Ralph Trip - één van de organisatoren - liet desgevraagd weten dat zich een groot aantal deelnemers heeft aangemeld; met name bij de senioren.

Bij de senioren nemen - volgens de laatste informatie - 29 personen deel aan het enkelspel, verdeeld over een A-poule (22 deelnemers) en een B-poule (7 deelnemers). Aan het dubbelspel nemen naar verwachting 14 koppels deel.

Bij de jeugd is het aantal deelnemers minder, maar het aantal is in de afgelopen week toch nog bijna verdubbeld van in eerste instantie 7 naar uiteindelijk 13 deelnemers. Ik heb het hier dan over het enkelspel. Aan het dubbeltoernooi nemen 7 koppels deel.

's Morgens om 10.00 uur beginnen de senioren met het dubbelspel en de jeugd met het enkelspel. Rond 14.00 uur spelen de senioren het enkelspel en komt de jeugd in het dubbelspel in actie.

Titelverdediger bij de senioren in het enkelspel is Harmen Kramer, die ook bij deze clubkampioenschappen weer de grote favoriet is. Outsiders voor de titel zijn Ton Ringenier en Gerben Wolterink. Bij de jeugd komt er hoe dan ook een nieuwe clubkampioen, omdat de kampioen van vorig jaar - Jordy ten Have - nu bij de senioren meedoet. Het is moeilijk om nu een favoriet bij de titel aan te wijzen; het wordt dan ook een toernooi met meerdere kanshebbers. De verwachting is dat Chiel ten Brinke en Danny Visscher de belangrijkste titelkandidaten zijn met Robin Makkink, Pascal Bruins en Cristian van Eeden als outsiders.

In het dubbelspel bij de senioren is het koppel Ton Ringenier/Gerben Wolterink titelverdediger. Dit koppel is ook nu favoriet, samen met het koppel Paul Kamstra/Harmen Kramer, de nummer 3 van vorig jaar. De nummer 2 van vorig jaar - Jordy ten Have/Gertjan Wessels - is ditmaal een outsider, vooral omdat Jordy nog naweeën ondervindt van een aanrijding.

Bij de jeugd is er geen 'zinnig' woord te zeggen over welk koppel favoriet is voor de titel. Een viertal koppels mengt zich naar alle waarschijnlijkheid in de strijd om de titel: Chiel ten Brinke/Danny Visscher, Pascal Bruins/Robin Makkink, Gert-Jan de Lange/Guido Wessels en Cristian van Eeden/Anja Ringenier.

Een verslag van de Clubkampioenschappen wordt uiterlijk as. maandag geplaatst.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion