Op 1ste Kerstdag 25 december 2007 is de indeling van de Hoofdklasse bekend gemaakt. Team 2 is - zoals eerder aangegeven - in die Hoofdklasse ingedeeld en wel in poule A. Het team moet driemaal naar Twente, eenmaal naar Apeldoorn en eenmaal naar Zwolle.

Vooral voor Niels is het even slikken dat hij weer Hoofdklasse moet spelen. Niet dat hij al jaren op dat niveau speelt, maar qua percentage deed hij niet veel onder voor Ivan die naar team 1 is weggepromoveerd. Ik hoop dat Niels als kopman zijn verantwoordelijkheid neemt en zijn teamgenoten Nick en nu ook Anja meesleept naar een goed niveau dat uiteindelijk resulteert in een goede klassering. Verder hoop ik dat Niels het de TC en mij via een hoog percentage zo gemakkelijk maakt dat we het seizoen erna niet om hem heen kunnen voor wat betreft een plaats in een landelijk team.

De indeling van poule A van de Hoofdklasse met tussen haakjes de eindklassering van het afgelopen seizoen ziet er als volgt uit:
  A. Kampenion 2  -  14.00 uur  (2e ->Hoofdklasse)
  B. Entac 4 (Enschedé)  -  10.00 uur  (2e ->Hoofdklasse)
  C. Effekt 74 1 (Wierden)  -  14.00 uur  (1e ->1ste klasse Twente)
  D. Twekkelerveld 2 (Enschedé)  -  10.00 uur  (2e ->1ste klasse Twente)
  E. Tafeltennis Zwolle 2  -  13.00 uur  (2e ->1ste klasse Zwolle)
  F. Gelvandria 1 (Apeldoorn)  -  10.00 uur  (5e ->Hoofdklasse)

Het is lastig om de sterkte van de diverse teams in te schatten. Kampenion 2 is er niet sterker op geworden. Ivan (team 1) en Roeland (gestopt) zijn vertrokken. Daarvoor in de plaats is Anja gekomen. Natuurlijk gaat zij haar puntjes wel meepakken, maar we mogen van haar nog niet te veel verwachten. Wellicht zijn ook de andere teams qua samenstelling wat gewijzigd. Ik denk dat het niveau in de Hoofdklasse wat lager zal zijn dan het afgelopen seizoen. Titelkandidaat nummer 1 in poule A is Entac 4. Voor het overige kan ik er niet veel van zeggen. Wel ben ik ervan overtuigd dat team 2 om de 3e plaats moet kunnen meespelen.
Ik wens jullie daar heel veel succes bij.

Team 2 speelt tegelijk met team thuis. Het begint de competitie op zaterdag 26 januari as. met een thuiswedstrijd tegen Effekt 74 1 uit Wierden.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion