FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Via het landelijk Competitiebulletin ontving ik de indeling van de landelijke competitie voor het komend seizoen. Zoals bekend spelen jeugdteam 1 en 2 landelijk en vandaar dat ik een berichtje heb gemaakt voor de website.
De boys zullen het weten dat zij landelijk spelen. Weliswaar komen beide teams een team uit de regio Zwolle tegen, maar in de andere wedstrijden moet ver(der) worden gereisd.

Na de behaalde titel in groep 1 van landelijk C komt team 1 komend seizoen uit in landelijk B en wel in groep 3.  Al snel waren de betrokkenen het erover eens dat handhaving de doelstelling moet zijn voor het nieuwe seizoen. En als ik de indeling zo bekijk, dan moet handhaving mogelijk zijn, mits er geen gekke dingen gebeuren.
Nu vraag je je misschien af waar ik dat op baseer. Welnu op de eindklasseringen van de tegenstanders in het afgelopen seizoen.

Hieronder volgt de indeling (met tussen haakjes de klasse en eindklassering in het afgelopen seizoen):
a) Kampenion 1  Kampen 14.00 uur (1ste Lan C)
b) Emmen 1  Emmen  14.00 uur (4de Lan B)
c) GTTC Groesbeek 1 Groesbeek 15.00 uur (2de Lan C)
d) Slagvaardig 1  Rheden  14.30 uur (1ste Lan C)
e) Torenstad 1  Zutphen 15.00 uur (1ste Lan C)
f) Flits 2  Zwolle  14.00 uur (6de Lan B)

Natuurlijk zeggen cijfers niet alles, maar het geeft toch een aardige indicatie. Drie kampioenen dus uit een groep in Landelijk C van het afgelopen seizoen net als team 1- en een vierde (GTTC 1) dat gelijk eindigde met de kampioen. Twee teams die vorig seizoen al landelijk B speelden waarbij de één (Emmen 1) dat met meer succes deed dan de ander (Flits 2).  Team 1 ontvangt in de eerste wedstrijd op 22 januari 2005 titelkandidaat Emmen in sporthal De Maten . Een week later speelt het al de derby in Zwolle tegen Flits 2

Team 2 werd afgelopen seizoen kampioen in poule 1 van de Hoofdklasse en dus gaat ook dit team landelijk spelen, namelijk landelijk C. Ook hier luidt de doelstelling handhaving. En dat lijkt op het eerste gezicht een pittige opdracht. Niet alleen treft het in GTTC Groningen 3 een sterke kampioen uit de Noordelijke Jeugddivisie, maar bovendien speelden de andere vier tegenstanders vorig seizoen landelijk C en behaalden zij een gemiddelde van tenminste vier punten per wedstrijd. Team 2 kan dus aan de bak. Maar dat is niet erg. De spelers hebben zich het afgelopen halfjaar goed ontwikkeld en zij mogen dat laten zien op landelijk niveau. Team 2 komt uit in groep 6.

De indeling (met tussen haakjes de klasse en eindklassering in het afgelopen seizoen):
a) Kampenion 2  Kampen 14.00 uur (1ste Hfdkl.)
b) DTTC 78 1  Appingedam 13.00 uur (5de Lan C)
c) Leogang SL 1  Nunspeet 10.00 uur (4de Lan C)
d) Nieuw-Vennep 1 Nieuw-Vennep 12.00 uur (5de Lan C)
e) SKF 1  Veenendaal 14.30 uur (3de Lan C)
f) GTTC Groningen 3 Groningen 12.30 uur (1ste NJD)

Team 2 treft in DTTC 78 1 slechts één tegenstander die vorig seizoen tegen team 1 uitkwam. Ik verwacht dat de sympathieke Appingedammers komend seizoen bij de eerste drie zullen eindigen.  Het komt in de eerste wedstrijd direct al op bezoek in Kampen en dat terwijl het in het afgelopen seizoen in de laatste wedstrijd in Kampen team 1 trof.  Een week later gaat team 2 op bezoek bij GTTC Groningen 3 in de Martinistad.
Laten we hopen dat team 2 tenminste twee teams onder zich weet te houden.

Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar in de najaarscompetitie degradeert geen enkel team (gedwongen) uit de landelijke competitie. In de voorjaarscompetitie is dat anders. In principe degraderen dan de nummers vijf en zes.

Beide teams spelen tegelijk thuis en uit.
We gaan team 1 en 2 volgen komend seizoen; net als de teams 3 t/m 11 natuurlijk!
Als team 1 en 2 thuis spelen, dan worden er vijf thuiswedstrijden tegelijk gespeeld en op de andere zaterdagen zes. Dit omdat de landelijke competitie reglementair meer ruimte nodig heeft.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion