FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdag 21 december 2007 is de indeling van de landelijke competitie bekend gemaakt. Team 1 is zoals verwacht in landelijk B ingedeeld. Teleurstellend was het dat team 2 de aanvraag om landelijk te mogen spelen, niet gehonoreerd zag. En dus kreeg voor team 2 een vreemd slot van de competitie een teleurstellend vervolg.

 

Team 1 ontmoet in groep 1 van de Landelijk B-competitie een aantal onbekende tegenstanders  en een aantal teams waartegen Kampenion kortere of langere tijd geleden al eens in competitieverband uitkwam. Natuurlijk is de samenstelling van team 1 van Kampenion niet meer dezelfde als van een aantal seizoenen geleden, maar datzelfde geldt vrijwel zeker ook voor de tegenstanders.

De indeling ziet er als volgt uit:
A. Kampenion 1 - 14.00 uur
B. Dordrecht 1 - 13.30 uur
C. Noad 1 (Schiedam) - 13.30 uur
D. Wijk 16 1 (Deventer) - 13.30 uur
E. GTTC 2 (Groningen) - 12.30 uur
F. Shot S 1 (Soest) - 14.00 uur

Tegen Dordrecht en Noad is Kampenion nog niet eerder in competitieverband uitgekomen. Een behoorlijk aantal jaren geleden speelde Kampenion tegen Shot S, maar dat dateert nog uit de tijd dat Harmen Kramer in team 1 speelde. Wijk 16 was een aantal seizoenen geleden nog in sporthal De Maten te zien en GTTC is de laatste seizoenen regelmatig tegenstander geweest.

Hier volgt voor wat het waard is een overzicht van eindklasseringen van de tegenstanders in het afgelopen seizoen:
* GTTC 2 (groep 4 lanB): derde met 53 punten uit tien wedstrijden
* Shot S 1 (groep 3 lanB): vierde met 45 punten uit tien wedstrijden
* Wijk 16 1 (groep 4 lanC): eerste met 67 punten uit tien wedstrijden
* Noad 1 (groep 8 lanC): tweede met 64 punten uit tien wedstrijden
* Dordrecht 1 speelde in de promotieklasse B (afdeling West) en ik kan me niet voorstellen dat dit hetzelfde team is als wat nu in lanB gaat spelen. De promotieklasse is namelijk te vergelijken met de Hoofdklasse in de Afdeling Oost.

Kampenion 1 eindigde als eerste in groep 1 van lanC met 67 punten uit tien wedstrijden. Het begint de competitie op zaterdag 26 januari as. met een thuiswedstrijd tegen Noad 1.

Kampenion 2 heeft dus geen lanC gekregen voor het nieuwe seizoen. Dat is heel jammer, want de jongens verdienden het in mijn ogen wel om landelijk te gaan spelen. Het slot van de afgelopen competitie was heel onbevredigend. In de voorlaatste wedstrijd moest het door een misverstand met een invaller spelen; eigen schuld dus. En in de laatste wedstrijd werd de wedstrijd van één van de twee concurrenten (Entac 4) op een later moment gespeeld tegen een team dat de laatste plaats (toen) niet meer kon ontlopen. Dat Entac 4 in die wedstrijd de titel veilig stelde, verraste natuurlijk niemand. Aan die situatie kon Kampenion 2 niets doen.

De Technische Commissie (TC) en ondergetekende hadden vooraf al besloten dat de landelijke competitieleider zou worden verzocht om Ivan door te schuiven naar team 1. Dat verzoek is inmiddels ingewilligd. Anja vervangt Ivan in team 2 (Hoofdklasse). Ook daarvoor is toestemming gevraagd en gekregen.

Kampenion 1 wordt dus een team dat uit vier personen bestaat en normaal gesproken is het dan ook wat minder sterk geworden. De TC en ik vinden het echter belangrijker om naar de langere termijn te kijken. Toch denk ik dat het team om plaats vier moet kunnen meespelen. Noad en Wijk 16 zijn ook uit lanC afkomstig en zijn op papier ongeveer even sterk. GTTC en Shot S maken naar mijn mening uit wie kampioen wordt. Dordrecht is de grote onbekende.

Komend seizoen speelt Ton zijn laatste seizoen bij de jeugd. Dan is het leuk dat hij toch nog weer landelijk B kan spelen. Aan zijn zijde krijgen Gertjan, Jordy en nu dus ook Ivan de mogelijkheid om langzaam maar zeker naar dit niveau toe te groeien en dus ook stapje voor stapje of is het slagje voor slagje beter te worden.
Heel veel succes jongens!!!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion