Was de competitie-indeling voor de landelijke competitie al enige tijd bekend, nog niet zo lang geleden werd duidelijk hoe de indeling van de jeugdcompetitie in de regio Zwolle eruit komt te zien voor het nieuwe seizoen.
Hierna een overzicht met natuurlijk weer de onvermijdelijke prognose per team voor de eindklassering.

Team 3       Robbert Dalsem, Karsten Nilsen, Roeland Trommel en Gertjan Wessels
1ste klasse   Batfighters 1, Fitacc Emmeloord 1, Harderwijk 1, Hoonhorst 1 en Staphorst 1

Ik heb het idee dat de 1ste klasse sterker is van samenstelling dan het vorig seizoen. Toen bestond de 1ste klasse uit één poule van vijf teams die het seizoen ervoor alle in de 2de klas uitkwamen. DTV 84 3 promoveerde naar de Hoofklasse en Harderwijk 1 degradeerde officieel, maar mag komend seizoen toch weer in de 1ste klas uitkomen. Tot zover weinig opzienbarend nieuws. Belangrijker is dat met Batfighters 1 en Staphorst 1 twee zeer sterke kampioenen uit de 2de klasse zijn gepromoveerd naar de 1ste klasse. Het zou mij niet verbazen als beide teams en zeker Batfighters- zich direct mengen in de titelstrijd.
De rol van team 3? Ik denk dat onze jongens gaan meedoen. Afgelopen seizoen hebben zij aangetoond het niveau goed aan te kunnen. Er werd driemaal verloren en alle drie de wedstrijden met de cijfers 6 4, eenmaal werd gelijkgespeeld (tegen kampioen DTV 84 3) en viermaal werd gewonnen.
Gertjan, Robbert en Roeland zijn gegroeid en ik verwacht dat dit er het komend seizoen gaat uitkomen. Karsten is de nieuwkomer in het team. Hij heeft aangetoond het niveau van de 2de klas te zijn ontgroeid; van de 27 partijen wist hij er 24 te winnen. Alleen de tweeling Vlieger van Batfighters wist van Karsten te winnen; Stefan eenmaal en René tweemaal. Karsten gaat laten zien dat hij in de 1ste klasse goed kan meekomen.
Als gezegd , gaat team 3 meedoen.
Prognose: een tweede plaats.

Team 4         Gert Bosman, Jordy ten Have en Bram van Loghem
2de klasse B  Batfighters 2, Be Quick 62 1, Bultman/Smash 70 4, Drost Wezep 1 en Flits 4

Het team 4 van vorig seizoen werd tweede achter de sterke kampioen Batfighters 1. Dat team is gepromoveerd en dus mag team 4 laten zien dat het een sterke kandidaat is voor de titel. Karsten speelt nu in team 3 en Jordy neemt zijn plaats in. Jordy speelde vorig seizoen met team 5 2de klasse in de andere poule (dan team 4) en Jordy wist te overtuigen en dat terwijl hij pas zijn derde competitie speelde.
Bram, Gert en Jordy speelden vorig seizoen alle in de 60% 2de klas. Als de spelers zich weten te verbeteren, dan moet het mogelijk zijn om in ieder geval mee te doen om het kampioenschap. Ik denk dat het geen grootspraak is om te zeggen dat team 4 titelkandidaat is. Drost Wezep 1 kon wel eens de grootste concurrent zijn. We gaan het zien.
Prognose:  een eerste plaats.

Team 5          Maarten Ebbers, Martijn Haanappel, Nick Kuipers en Laurens Trommel
3de klasse A   DTV 84 4, Effect 1, Flits 5 en Leogang SL 4

Na de nipte degradatie uit de 2de klasse mag team 5 in gewijzigde samenstelling- proberen om in de 3de klasse weer een woordje mee te spreken. Nick (vorig seizoen zijn rentree makend in de 4de klas) neemt de plaats in van Jordy en Maarten hoopt na een seizoen vol blessureleed weer van de partij te kunnen zijn.
Het komt helaas- uit in een poule van vijf teams. Van die vijf degradeert er één. En het is zaak om tenminste als vierde te eindigen. Dat moet toch kunnen. Laurens en Martijn hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan en hoeven in de 3de klas niet veel partijen te verliezen. Nick gaat vast zijn partijtjes meepakken in de 3de klas en datzelfde geldt voor Maarten als hij zijn ritme weer gevonden heeft.
Prognose: een derde plaats.

Team 6          Mattias Beimers, Erwin Genuït, Ivan Hollander en Danny Visscher
4de klasse A   Batfighters 3, Be Quick 62 2, Fitacc Emmeloord 3, Leogang SL 7 en Staphorst 3

Team 6 is een jong en talentvol team. Vier spelers van 11 en 12 jaar oud gaan proberen een woordje mee te spreken in de 4de klasse. En ik heb daar alle vertrouwen in. Erwin en Ivan hebben veel talent waarbij Ivan nog iets verder is, omdat hij al een seizoen 4de klas heeft gespeeld. Erwin debuteerde vorig seizoen in de welp-/pupilklasse (100%). Maar datzelfde geldt voor Danny. Deze drie jonkies krijgen gezelschap van Mattias die een jaartje ouder is. Ik heb geen idee welk team het sterkst is in deze poule, maar ik denk dat team 6 om de eerste plaats gaat meespelen. We gaan jullie volgen.
Prognose: een tweede plaats.

Team 7           Niels Alberts, Stefan Alteveer, Hans Harsevoord en Frank Wijmans
4de klasse B    Batfighters 4, Be Quick 62 4, Bultman/Smash 70 6 en DTV 84 6

Net als team 5 komt team 7 uit in een poule van slechts vijf teams. En dat is jammer. Team 7 is een heel leuk team met vier spelers die in het jaar 1990 zijn geboren. Frank en Stefan speelden het afgelopen seizoen al 4de klas en Hans en Niels werden (met Willem) kampioen in de 5de klas. Ook in dit team heb ik veel vertrouwen, want alle vier zijn zij gezond fanatiek. Ik denk dat team 7 bovenin gaat meedraaien en wie weet waar dat gaat eindigen.
Prognose: een tweede plaats.

Team 8          Willem Breet, Eline Dalsem, Michael van Kempen en Jentine Ringenier
4de klasse C   Batfighters 5, DTV 84 8, Flits 7, Hoonhorst 3 en Spoolde 2

Bij team 8 het team 7 van afgelopen seizoen- neemt Willem de plaats in van Mattias. Voor dit team is het vooral lekker ballen. Maar dat moeten we niet verwarren met vrijheid blijheid . Nee, de dames en heren van team 8 gaan voor een hogere klassering dan het vorig seizoen. Toen werd het vijfde en laatste in een poule van vijf. Als het nu weer vijfde zou worden (in een poule van zes) dan heeft het goed gepresteerd. Eline, Jentine en Michael moeten toch beter kunnen presteren dan vorig seizoen. En Willem die 5de klas speelde- moet ook zijn partijtjes kunnen meepakken.
Prognose: een vijfde plaats.

Team 9          Yunus Kacar, Ibrahim Tuncer, Umit Ugan en Christiaan Vermeer
5de klasse D   Robaard Hasselt 1, Smash-In 2, Swift 64 3 en Vined 4

Tja en ook team 9 komt uit in een poule van vijf teams. Het is niet anders. Team 9 is een team dat bestaat uit twee spelers die vorig seizoen hun debuut maakten Christiaan en Umit- en twee spelers die nu debuteren: Ibrahim en Yunus. Maar op het scholierentoernooi hebben die laatste twee laten zien een behoorlijk balletje te kunnen slaan. Umit deed dat vorig seizoen al en ook Christiaan kwam er steeds beter in. Kortom, team 9 gaat nog van zich doen spreken dit seizoen.
Prognose: een derde plaats.

Team 10        Stefan Kok, Anja Ringenier, Renate Scheper en Michel Stempher
5de klasse C   DTV 84 10, Effect 2, Flits 10, Hoonhorst 4, en Leogang SL 9

Team 10 is een verzameling van routinier Stefan, twee spelers die vorig seizoen debuteerden Anja en Michel- en debutante Renate. Team 10 komt uit in een poule van zes teams en dus kunnen de dames en heren van dit team in totaal tien wedstrijden spelen. Michel voetbalt ook op zaterdag morgen en dus zal hij de (meeste) uitwedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. Maar dat moet op te vangen zijn in dit team.
Ik heb geen idee hoe sterk de tegenstanders zijn, maar daar komen we wel achter.
Prognose: een vierde plaats.

Team 11          Silas den Doop, Rijk van Zanten en Jeroen Trommel
Welp-/pupil    Effect 3, Flits 11, Hoonhorst 6 en Leogang SL 11

Op de valreep gaven Rijk en Silas aan graag direct al competitie te willen spelen. Dat betekende dat we een kleine aanpassing moesten doen waardoor Jeroen (in eerste instantie team 10) samen met de twee debutanten Rijk en Silas team 11 gaat vormen. Voor Jeroen is dat positief, want hij had het toch moeilijk(er) gekregen in de 5de klasse. Dat is niet vervelend bedoeld, want Jeroen is één tot drie jaren jonger dan de spelers van team 10. De boys van team 11 gaan dit seizoen vooral lekker ballen en veel leren, maar vooral &&&&&.. plezier hebben in het spelletje.
Team 11 komt uit in een poule van vijf teams en ik denk dat dat niet verkeerd is voor een team dat uit drie personen bestaat.
Prognose: een vierde plaats.

Natuurlijk moeten jullie niet TE veel waarde hechten aan mijn prognoses. Hoewel ik wekelijks in sporthal De Maten aanwezig ben, ken ik ook niet alle teams. Bovendien kunnen teams van andere verenigingen van samenstelling zijn gewijzigd.
De competitie start weer op zaterdag 22 januari as.
Zodra ik de informatie van de RJCL Zwolle (jeugdcompetitieleider) ontvang, kan ik aan de slag en kort daarna krijgen jullie van mij de informatie over de nieuwe competitie.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion