De drie teams die meedoen om de titel -1, 7 en 12- stuurden hun tegenstanders met een 10 0 nederlaag naar huis en vergrootten daarmee hun titelkansen. Toch was ook op zaterdag 1 april de balans weer negatief. Vijf teams kwamen tot winst en zeven teams leden een nederlaag.

 

Kampenion 1

-

Entac 1

10 0

Landelijk B

Daan 3, Paul 3, Ton 3 en dubbel 1

Team 1 (virtueel koploper) speelde thuis tegen nummer laatst Entac 1 uit Enschedé. Op papier een gemakkelijke opgave dus, maar toch zijn dit gevaarlijke wedstrijden. Want zijn dit niet de wedstrijden waarin je als speler moeite hebt om je te motiveren? Worden deze wedstrijden niet benaderd met het idee van oh, dat wordt een eitje? En zijn dit niet vaak de wedstrijden waarin laaggeklasseerde teams verrassend veel punten pakken? De wedstrijd in Enschedé werd met 1 9 werd gewonnen.

Team 1 speelde met Daan, Paul en Ton. Gelukkig ging het prima van start. Na het dubbelspel stond het 4 0 via overwinningen van Paul op Garretsen (3 0), Daan op Van Diepen (3 1) en Ton op Raats (3  0). Daan en Paul versloegen Raats en Van Diepen ook in het dubbelspel (3 1). Niet dat deze overwinningen in de games allemaal eenvoudig tot stand kwamen, maar is het geen ongeschreven regel dat de koploper vaak het geluk aan zijn kant heeft?

Na het dubbel versloeg Daan tegenstander Garretsen eenvoudig met 3 0. Garretsen wekte geen moment de indruk in een goed resultaat te geloven. Daarna ging het ineens veel moeilijker. Paul had lange tijd geen antwoord op het spel van Raats en hij kwam dan ook met 1 2 in sets achter. Toch sleepte hij de partij nog uit het vuur door tweemaal met &&& 11 9 te winnen. Ton bracht zichzelf tegen Van Diepen onnodig in de problemen. De eerste twee games wist Ton te winnen, maar daarna liet hij Van Diepen terugkomen in de wedstrijd: 2 2. In de 5e game schakelde Ton een tandje bij en toen ging het een stuk gemakkelijker: 11 4. En zo stond het 7 0 voor team 1.

Ook Daan had het niet eenvoudig tegen Raats. Ook hier moest een vijfde game de beslissing brengen. En in die vijfde game speelde Daan alles of niets ; daartoe gedwongen, omdat hij nogal vermoeid was. Hij wisselde prachtige punten af met onbegrijpelijke missers. En uiteindelijk bleek het net genoeg; hij won de game met 12 10. Ton veegde in de negende partij Garretsen met 3 0 al moet daarbij worden opgemerkt dat Garretsen een hamstringblessure opliep. Paul maakte het feest compleet door Van Diepen met 3 1 te verslaan. Ook deze overwinning kwam niet gemakkelijk tot stand, maar ja als koploper speel je nu eenmaal gemakkelijker dan als nummer laatst.

En zo pakte team 1 dus de volle buit tegen Entac. Toen vervolgens het bericht binnenkwam dat concurrent GTTC 2 thuis geheel onverwacht met 4 6 had verloren van Nieuwegein, was het feest helemaal compleet. Team 1 staat nu eerste met twee punten voorsprong op GTTC; bovendien heeft het een wedstrijd minder gespeeld. Zoals het er nu naar uitziet, kan team 1 het kampioenschap op zaterdag 15 april veilig stellen als GTTC naar Kampen komt.

Volgende week zaterdag gaat team 1 in Huissen op bezoek bij Hutaf 1.


Kampenion 2

-

DTV 84 2

7 3

Hoofdklasse

Erwin L. 3, Jordy 2 en Roeland 2

Team 2 trof goede bekende DTV 84 2 uit Dalfsen. Beide teams hebben elkaar al menigmaal ontmoet en meestal was het DTV 84 2 dat aan de goede kant van de score bleef. En in het begin van de wedstrijd gisteren leek het erop dat dit opnieuw het geval zou zijn. DTV 84 2 nam namelijk een 1 3 voorsprong. Maar inmiddels was Marcel Makkink binnengekomen en hij zou een grote stempel op de wedstrijd drukken. Marcel ziet het spelletje namelijk goed en hij voorzag Erwin, Jordy en Roeland van de nodige goede aanwijzingen en tips. De wedstrijd kantelde dan ook volkomen. Sterker nog, team 2 stond geen punt meer af en won de wedstrijd met 7 3. Zo zie je maar wat een goede coach teweeg kan brengen. Erwin won bijvoorbeeld ineens met 3 1 van angstgegner Koggel van wie hij nog nooit had gewonnen. De spelers wisten dan ook wie ze na de wedstrijd moesten bedanken. Team 2 blijft door dit resultaat vast op de derde plaats staan. En daar moeten we tevreden mee zijn, omdat drie van de vier spelers in de Hoofdklasse debuteren. Wijk 16 en Ugchelen zijn dit seizoen (nog) te sterk.

Zaterdag 8 april speelt team 2 in Ugchelen tegen de gelijknamige tegenstander.


Kampenion 3

-

Smash 70 3

0 10

1e klasse

Bram 0, Karsten 0 en (inv) Laurens Tr. 0

Team 3 speelde opnieuw een kansloze wedstrijd tegen de nummer twee Smash 70 3 uit Hattem. Alleen in het dubbelspel kon de tegenstander forse tegenstand worden geboden en lagen er zelfs winstkansen. De beslissende vijfde game ging echter helaas met 12 14 verloren. Alle negen enkelspelen gingen vrij eenvoudig naar de spelers van Smash 70. De wedstrijd eindigde dan ook in een 0 10 nederlaag. Laurens viel in, omdat Martijn verhinderd was en Gert vanmorgen ziek wakker werd.

Volgende week zaterdag gaat team 3 op bezoek bij Staphorst 2


Batfighters 2

-

Kampenion 4

4 6

2e klasse

Ivan 2, Nick 2 en Niels 2

Team 4 lijkt er een (vreemde) gewoonte van te maken om heel grillige wedstrijden te spelen. Kwam het vorige week met 5 1 achter om er vervolgens nog een gelijkspel uit te slepen. Vandaag gebeurde iets vergelijkbaars. Het kwam met 3 1 en 4 2 achter, maar won alsnog met 4 6. Alle spelers wonnen tweemaal. Het wordt tijd dat Ivan, Nick en Niels er eens vanaf de eerste partij in de wedstrijd staan. Dat speelt veel gemakkelijker; geloof me maar. Niettemin laten de spelers zien het niveau in de 2e klasse prima aan te kunnen en dat is een prettige constatering.

Volgende week ontvangt team 4 Flits 5.


Kampenion 5

-

Effect 1

4 6

3e klasse

Ibrahim 2, Erwin G. 1 en Mattias 1

Team 5 ontving zaterdagmiddag DE kandidaat voor de titel: Effect 1 uit Mariënheem. En Effect verscheen ook nog eens in ongeveer de sterkste opstelling met twee spelers die nog op 100% stonden. Maar team 5 speelde een prima wedstrijd tegen de koploper. Ik heb heel leuke en goede dingen gezien. Erwin, Ibrahim en Mattias wonnen alle drie van Vaanholt, op papier de minst sterke speler bij de tegenstander. Toch stond deze speler wel op 66% tot vandaag. Verder verloor Erwin heel nipt ìn vijven van dame Lorkeers die nog op 100% stond. Ibrahim wist deze dame heel knap wel in vijf games te verschalken. En zo pakte team 5 heel netjes vier punten tegen het dit seizoen ongenaakbare Effect 1. Een keurig resultaat.

Zaterdag 8 april speelt team 5 in Zwolle tegen Flits 6.


Leogang SL 5

-

Kampenion 6

7 3

3e klasse

Stefan A. 2 en Hans 1; Umit 0

Team 6 speelde de uitwedstrijd tegen het sterke Leogang SL 5. De thuiswedstrijd ging destijds kansloos met 1 9 verloren. Maar ditmaal bood team 6 meer tegenstand. Het snoepte heel netjes drie puntjes mee en dat kunnen straks wel eens belangrijke punten blijken te zijn. Stefan pakte twee punten en Hans 1; Umit bleef puntloos.

Volgende week speelt team 6 thuis tegen de onbetwiste koploper Vined 1.


Kampenion 7

-

Flits 8

10 0

4e klasse

Anja 3, Joyce 3, (inv) Stefan K. 3 en dubbel 1

Team 7 kende opnieuw problemen in de aanloop naar de wedstrijddag. Jentine was net als enkele weken geleden ziek, maar ditmaal was zij niet op tijd hersteld. Gelukkig kon en wilde Stefan Kok invallen. En hoe. Stefan wist zijn drie wedstrijden vrij overtuigend te winnen. En omdat Anja en Joyce in het enkelspel zelfs geen game hoefden af te staan en samen het dubbel met 3 1 wonnen, behaalde team 7 een overtuigende 10 0 overwinning. En net als bij team 1 werd ook hier de feestvreugde nog vergroot toen bekend werd dat concurrent DTV 84 6 de punten had gedeeld met Be Quick 62 2. Team 7 is nu weer alleen koploper en heeft vijf punten voorsprong op de concurrent.

Volgende week gaat team 7 op bezoek bij Be Quick 62 2; de dames zijn dus gewaarschuwd.


Batfighters 4

-

Kampenion 8

7 3

4e klasse

Danny 2 en Chiel 1; Christiaan 0

Team 8 speelde in Elburg tegen middenmoter Batfighters 4. Een goed resultaat was nodig om uitzicht te houden op de veilige vierde plaats. Helaas verloor team 8 met 7 3. Van de vier vijfpitters gingen er drie verloren en dat is jammer. De vierde plaats is nog niet onmogelijk, maar dan zal er moeten worden gewonnen van concurrent DTV 84 8 dat volgende week op bezoek komt.


Hoonhorst 4

-

Kampenion 9

7 3

5e klasse

Rijk 2 en Silas 1; Jeroen 0

Team 9 heeft een abonnement op de uitslag 3 7. Het verloor afgelopen zaterdag voor de vijfde (!) opeenvolgende maal met die cijfers en dat in zeven wedstrijden. Rijk en Silas versloegen invalster A. Hurink die vorige week nog tegen Kampenion 11 in de welp-/pupilklasse speelde. Rijk wist nog een tweede puntje te pakken. Als ik het wedstrijdbriefje zo bekijk, dan zat er ook niet meer in in deze wedstrijd.

Volgende week speelt team 9 thuis tegen concurrent DTV 84 9; de verliezer wordt vrijwel zeker laatste.


Flits 9

-

Kampenion 10

9 1

5e klasse

Nick 1; Carlo 0 en Robin 0

Team 10 speelde in Zwolle tegen nummer 2 Flits 9. Ook nu ging de wedstrijd weer ruim verloren, maar het positieve nieuws is dat Nick zijn eerste partij wist te winnen. Heel mooi. Carlo en Robin staan nog steeds op 0, maar ook zij moeten nu hoop hebben gekregen na de overwinning van Nick. De aanhouder wint , jongens!

Op zaterdag april komt het ongenaakbare Spoolde 2 naar sporthal De Maten .


Smash 70 6

-

Kampenion 11

6 4

Welp-/pupilklasse

Albert 2, (inv) Bas 1 en dubbel 1; (inv) Jelle 0

Het was weer puzzelen om voor team 11 drie spelers achter de tafel te krijgen. Voor Mark, die s morgens verhinderd is, had ik Jelle als invaller geregeld. Jelle zou daarmee zijn competitiedebuut maken. De dag voor de wedstrijd moest Pascal wegens ziekte afzeggen en daar baalden zijn moeder en hij erg van. Maar goed, ziekte is nu eenmaal overmacht en daar doe je dus helemaal niets aan. Helaas mocht Gert-Jan -de uitvaller bij team 12- niet meer invallen, omdat hij al het maximale aantal van drie invalbeurten heeft gehad. En dus wisselde hij van plaats met Bas. Daardoor viel Bas in bij team 11 en speelde Gert-Jan in team 12. Team 11 snoepte vier puntjes mee in Hattem. Albert pakte opnieuw twee punten, Bas één en samen wonnen zij ook het dubbel. Jelle bleef zonder overwinning, maar hij heeft veel plezier beleefd aan zijn debuut. En dat is ook goed nieuws, want ik vrees dat het de rest van het seizoen puzzelen blijft met de teams 11 en 12.

Volgende week speelt team 11 in Ens tegen Smash-In 3.


Kampenion 12

-

Be Quick 62 3

10 - 0

Welp-/pupilklasse

Gert-Jan 3, Guido 3, Laurens Te. 3 en dubbel 1

De wedstrijd tussen team 12 en Be Quick 62 3 was een spel tussen kat en muis . Het krachtsverschil was groot, te groot. Als je geen enkele game verliest en als vijfmaal een gamestand 11 0 op het wedstrijdformulier verschijnt, dan is het niet leuk spelen. Niet voor de verliezende partij, maar eigenlijk ook niet voor de winnende. En dus won ook team 12 met de maximale cijfers: 10 0. Ik hoop dat de spelers van Be Quick 62 3 het plezier in het tafeltennis niet na één seizoen al zullen verliezen. Doordat concurrent Flits 12 met slechts 8 2 won, is team 12 ook nog eens twee punten uitgelopen en staat het nu vijf punten voor op datzelfde Flits. Team 12 gaat dus als een speer.

Op zaterdag 8 april speelt team 12 opnieuw thuis en wel tegen DTV 84 11.


En dus deden de drie titelkandidaten goede zaken op zaterdag 1 april. We blijven deze teams -en natuurlijk ook de andere negen- volgen.


Over het programma van zaterdag 6 mei as. is al het nodige te doen geweest. Voor die datum staat namelijk ook het Dijkpoortoernooi in Hattem gepland. En dus moet voor de wedstrijden op zaterdag 6 mei een andere datum worden gevonden. Ik ben bezig om een aantal wedstrijden te verplaatsen naar zaterdag 22 april. Dat lukt echter niet voor alle wedstrijden (team 3 en team 7 zeker niet), omdat een aantal spelers van de tegenstanders die dag meedoet aan de Nederlandse Kampioenschappen in Helmond. Voor deze wedstrijden zoek ik naar een andere oplossing. De wedstrijden van de teams 6, 9 (beide thuis) en 12 (uit) kunnen al wel op 22 april worden gespeeld. Ik zal alle spelers hierover nog nader informeren; hetzij via email, hetzij op andere wijze.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion