FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Alle elf jeugdteams kwamen in actie op zaterdag 12 maart. De balans was precies in evenwicht met vijf overwinningen, één gelijkspel en vijf nederlagen. Daarmee zit de eerste competitiehelft erop. Een aantal teams doet bovenin mee, een aantal moet oppassen om niet te degraderen en een aantal kan vrijuit spelen.

Team 1 (Gert Kwast, Rick en Ton) ontving Slagvaardig (R) 1 uit Rheden. Dat team stond vooraf één plaats hoger, maar had al wel zes punten meer verzameld.
Team 1 speelde in de volgende opstelling: Rick (a), Ton (b) en Gert (c).
Slagvaardig speelde met R. van Domburg (x), R. de Boer (y)  en J. Wagensveld (z).
Het begin was duidelijk voor Kampenion. Na het dubbelspel stond het 3 1 en het had weinig gescheeld of het had 4 0 gestaan. Ton wist namelijk in zijn partij tegen De Boer een 2 0 voorsprong in games niet vast te houden.
Rick versloeg overtuigend Van Domburg en Gert wist in vier games Wagensveld te verslaan.
Maar na het dubbel kantelde de wedstrijd compleet. De spelers van Slagvaardig gingen steeds beter spelen, pakten direct het initiatief en zetten daarmee onze jongens onder druk. Achtereenvolgens verloren Ton (van Van Domburg), Rick (van Wagensveld) en Gert (van De Boer) hun wedstrijd en op de overwinningen van de tegenstanders viel niets af te dingen. Van de laatste drie te spelen partijen wist alleen Ton tegenstander Wagensveld overtuigend te verslaan, maar daar bleef het dan ook bij. Gert en Rick hadden geen uitzicht op winst.
De nederlaag is geen schande. We moeten eerlijk constateren dat de spelers van Slagvaardig beter waren. Vooral Van Domburg en De Boer stonden goed te spelen. Zo bekijkend kunnen we stellen dat team 1 er met een nipte 4 6 nederlaag het maximale heeft uitgehaald.
Maar &&&&&&& hoe zou de wedstrijd zijn afgelopen als het inderdaad 4 0 had gestaan na het dubbel? Hoe dan ook; team 1 blijft vierde in groep 3 van Landelijk B en kan het seizoen normaal gesproken vrij uitspelen.
Vooraf had ik er ietsje meer van verwacht. Ik had verwacht dat team 1 meer in het spoor van de nummers 1 en 2 zou kunnen blijven. Maar goed, dat is dus niet gelukt. Teams uit het midden (o.a. Slagvaardig en Torenstad) blijken sterker te zijn dan teams uit het noorden. Maar dat is niet erg; van sterke tegenstand word je zelf ook weer beter. Laten we ons daar maar aan vasthouden.

Team 2 (Arnaud, Erwin Landman en Paul) was zaterdagmiddag gastheer van koploper Nieuw Vennep 1. De teams in deze poule van Landelijk C staan nog vrij dicht bij elkaar, want het verschil tussen de koploper en team 2 (laatste) bedroeg tien punten.
Team 2 verscheen in de volgende opstelling: Arnaud (a), Paul (b) en Erwin (c).
Nieuw Vennep speelde met J. van Haeringen (x), S. Alderlieste (y) en R. Groen (z).
Ook hier was de start duidelijk voor Kampenion. Eerst versloeg Arnaud overtuigend Van Haeringen met 3 0 en vervolgens was Paul met 3 1 te sterk voor Alderlieste. Erwin was daarna weliswaar kansloos tegen de zeer sterk spelende Groen, maar Arnaud en Paul wonnen het dubbel waardoor het zomaar 3 1 stond.
Toen Paul na het dubbel Van Haeringen versloeg, hing een verrassing in de lucht. Maar Nieuw Vennep rechtte de rug. Eerst was Arnaud kansloos tegen Groen en daarna kon Erwin het tegen Alderlieste net niet afmaken (9 11 verlies in de vijfde game). Paul moest toen aantreden tegen de zeer sterke Groen. Hoewel Paul uitstekend partij gaf, kon hij het toch niet bolwerken en zo stonden de partijen weer in evenwicht. In de negende partij pakte Erwin zijn puntje mee door Van Haeringen met 3 1 te verslaan. Helaas kon Arnaud tegen Alderlieste het karwei niet afmaken. Hij verloor in vijf games, zodat de eindstand 5 5 werd. Toch een knappe prestatie. Na een vreemde start van de competitie een aantal uitgestelde wedstrijden en een onvolledig spelend SKF- ontstaat zo langzamerhand duidelijkheid. SKF kon wel eens de echte titelkandidaat zijn en de andere teams ontlopen elkaar niet zoveel. Team 2 blijft laatste, maar houdt de aansluiting. Het is nu zaak om ook in uitwedstrijden punten te gaan pakken.
Team 2 presteert ongeveer naar de mogelijkheden. Thuis pakt het aardig wat punten en uit duidelijk te weinig. Ook hier blijken de teams uit het midden heel sterk te zijn: SKF (Veenendaal) en Nieuw Vennep. Team 2 staat weliswaar laatste, maar het heeft toch een gemiddelde van vier punten per wedstrijd. Daarmee is het de beste nummer laatst uit Landelijk C. Kom op jongens; nu ook in uitwedstrijden punten pakken; dan komt het best goed.

Team 3 (Gertjan, Karsten en Robbert) speelde uit tegen Emmeloord 1, een tegenstander die verzwakt is ten opzichte van het vorig seizoen. De sterke De Lange is gestopt en zijn plaats wordt ingenomen door D. de Jong die vorig seizoen op een lager niveau speelde. Team 3 is dit seizoen the best of the rest . Batfighters en Staphorst zijn duidelijk te sterk, maar zelf is het (duidelijk) te sterk voor de andere drie teams. Werden eerder Harderwijk en Hoonhorst al ruim verslagen, nu bleek team 3 te sterk voor Emmeloord: 2 8. Karsten bleef ongeslagen en Gertjan en Robbert pakten ieder twee punten en wonnen samen ook het dubbel. In het enkelspel verloren beiden nipt van Robin Lieftink (inderdaad de zoon van) met twee punten verschil in de vijfde game.
Team 3 staat stevig op de derde plaats in de 1ste klasse en het zou heel goed kunnen dat dit aan het eind van het seizoen ook de klassering is, tenzij er nog gekke dingen gebeuren. Maar dat verwacht ik eigenlijk niet. Batfighters en Staphorst maken onderling uit wie 1 en 2 worden. En ik sluit niet uit dat beide teams naar de Hoofdklasse gaan.

Team 4 (Bram, Gert Bosman en Jordy) speelde zaterdagmorgen in Wezep tegen Drost Wezep 1. Aangezien de beide concurrenten van team 4 (Smash 70 4 4 en Be Quick 62 1) de nummers vijf en zes troffen, was het zaak om in ieder geval te winnen. Want zoals bekend wil team 4 dit seizoen graag kampioen worden in de 2de klasse. Welnu, team 4 won inderdaad en wel met 3 7. Bram en Gert pakten ieder twee punten en Jordy bleef voor de vijfde achtereenvolgende maal ongeslagen. Hij is daarmee één van de weinige jeugdleden van Kampenion dat nog op 100% staat. Heel knap. Team 4 heeft nu 35 punten uit vijf wedstrijden en het is nog even afwachten wat de concurrenten hebben gedaan. eerste en het blijft in ieder geval op koers in de 2de klasse.
Na een wat stroeve start is team 4 goed gaan presteren. Samen met Be Quick 62 1 en Smash 70 4 gaat het uitmaken wie kampioen wordt. As. zaterdag is Be Quick '62 1 de tegenstande in sporthal 'De Maten'.

Team 5 (Laurens, Martijn en Nick) moest proberen tegen Leogang SL 4 de concurrentiestrijd met Effect 1 vol te houden in de 3de klasse. Effect staat eerste en lijkt voorlopig de beste papieren te hebben voor de titel en promotie naar de 2de klasse. Team 5 won met 7 3, maar gemakkelijk ging het niet. Martijn bleef ongeslagen, Nick pakte twee punten en Laurens één. Laurens en Nick pakten samen ook het dubbel. Daarmee heeft het tegenstander Leogang voorlopig afgeschut en staat het op de tweede plaats.
Concurrent Effect 1 versloeg Flits met 9 - 1, zodat de achterstand van team 5 is gegroeid tot vijf punten. Het zal voor team 5 dan ook nog een hele klus worden om de concurrent van de titel af te houden.

Team 6 (Danny, Erwin Genuït en Ivan) ging zaterdagmiddag in de 4de klasse op bezoek bij het sterke Staphorst 3. Als ik de tegenstanders zo bekijk, dan moet ik constateren dat team 6 in een zware poule zit. Batfighters 3, Staphorst 3 en Be Quick 62 2 zijn zeer sterke tegenstanders. En het is dan ook geen schande dat team 6 vierde staat. Staphorst bleek te sterk voor team 6. Het werd een 8 2 nederlaag al is die uitslag geflatteerd. Danny, Erwin en Ivan werden zeker niet weggespeeld, maar ja dat lees je niet aan de uitslag af. Erwin en Ivan pakten ieder een puntje. Team 6 blijft vierde. Het is dit seizoen voor de spelers van team 6 vooral veel leren. Jullie tijd komt nog wel.

Team 7 (Frank, Hans en Niels) ontving in de 4de klasse DTV 84 7 uit Dalfsen. Beide teams ontliepen elkaar tot dusver niet zoveel; DTV had drie punten meer verzameld. Helaas wist team 7 die achterstand niet te verkleinen. Sterker nog, het verloor met 3 7. Opvallend was dat Frank ongeslagen bleef en dat Hans en Niels puntloos bleven. Zoiets is dit seizoen nog niet eerder voorgekomen. Ook hier waren de krachtsverschillen niet groot. Hans (eenmaal) en Niels (tweemaal) verloren bijvoorbeeld in vijven. Kop op jongens, er is nog niks aan de hand. Positief blijven en ervoor blijven gaan. Voorlopig staat team 7 gedeeld vierde/vijfde in een poule van vijf teams.

Team 8 (Jentine, Michael en Willem) ging in een andere poule in de 4de klasse op bezoek bij DTV 84 8 in Dalfsen. Wilde het de nek-aan-nekrace met Hoonhorst volhouden, dan moest er worden gewonnen. En dat leek lange tijd ook te gaan lukken, want team 8 pakte een 2 4 voorsprong. Helaas kon die niet worden vastgehouden. Sterker nog, team 8 pakte geen punt meer en dus werd het een 6 4 nederlaag. De eerste van het seizoen. Alle spelers pakten één puntje en Michael en Willem pakten samen het dubbel.
Team 8 staat tweede en dat hadden we vooraf niet durven dromen. Heel netjes.

Team 9 (Christiaan, Ibrahim en Umit) kwam in de 5de klasse tot nu toe driemaal in actie en het boekte drie ruime zeges. Vandaag ontving het nummer drie Robaard Hasselt 1 en leek het wat moeilijker te gaan worden. Maar niets was minder waar. Team 9 gunde de tegenstander geen één punt. Het werd maar liefst 10 0 en dat betekent dat team 9 in vier wedstrijden 36 punten heeft verzameld, een gemiddelde van negen punten per wedstrijd. Het staat dan ook eerste en de voorsprong op nummer twee Vined 4 bedraagt al veertien punten en dat met nog vier wedstrijden te gaan. Dat kan niet meer misgaan. Ibrahim en Umit staan -net als Jordy- nog op 100%.

Team 10 (Anja, Renate en Stefan) oftewel het team van de linkshandigen- ging in een andere poule van de 5de klasse in Nunspeet op bezoek bij Leogang SL 9. Beide teams hadden tot vandaag 16 punten uit vier wedstrijden en stonden dus gelijk. Wie zou vandaag de sterkste zijn? Welnu, dat werd Kampenion 10. Het versloeg Leogang 9 met 3 7. Stefan pakte drie punten en Anja en Renate ieder twee. Team 10 staat nu alleen op de vierde plaats. En dat is netjes. Naast routinier Stefan telt team 10 een debutante (Renate) en twee spelers die vorig seizoen in de welp-/pupilklasse debuteerden (Anja en Michel).

Team 11 (Jeroen, Rijk en Silas) ging in de welp-/pupilklasse op bezoek bij Hoonhorst 6. Hoonhorst behaalde tot nu toe goede resultaten, want alleen nummer één Effect 3 bleek te sterk. Team 11 behaalde de laatste weken aardige resultaten. Wat zou het vanmiddag worden?
Team 11 wist het niet te bolwerken in het tafeltennismekka van het damestafeltennis. Het verloor met 9 1. Alleen Silas wist een puntje te pakken. Jeroen en Rijk bleven puntloos. Ook voor jullie zit de eerste competitiehelft erop. Team 11 staat vierde in een poule van vijf teams. Jullie weten nu wat competitietafeltennis is. Ik ben benieuwd wat jullie in de tweede helft gaan doen.

Halverwege het seizoen kan een tussenbalans worden opgemaakt. Een aantal teams speelt om de titel mee: 4, 5, 8 en 9. Daartegenover moet een aantal teams alle zeilen bijzetten om niet te degraderen: 2 en 7. En de teams 1, 3, 6, 10 en 11 kunnen (redelijk) vrijuit spelen, omdat het kampioenschap en degradatie er niet inzitten.
Wordt vervolgd!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion