Op zaterdag 15 april wisten twee teams in de voorlaatste speelronde al de titel veilig te stellen. Team 1 versloeg directe concurrent GTTC Groningen 2 met 6 4 en team 12 was met diezelfde cijfers te sterk voor directe concurrent Flits 12. Wat is er mooier dan kampioen te worden tegen de directe concurrent? Ook team 7, het meisjesteam, kan de titel overigens nauwelijks nog ontgaan. De balans sloeg deze zaterdag opnieuw net naar de goede kant door: zesmaal winst, eenmaal gelijk en vijfmaal verlies.

Kampenion 1

-

GTTC Groningen 2

6 4

Landelijk B

Arnaud 3, Ton 2 en Paul 1

Naar de wedstrijd tegen concurrent GTTC Groningen 2 werd al een aantal weken uitgekeken. Immers, in deze wedstrijd kon team 1 kampioen worden in groep 4 van landelijk B. En daarmee zou het promotie afdwingen naar landelijk A, een unieke prestatie in de geschiedenis van Kampenion en het Kamper tafeltennis. Team 1 had aan vier punten genoeg om de titel veilig te stellen.

Team 1 speelde met Arnaud, Paul en Ton. Daan is met vakantie in Italië. GTTC met Raoul Scherpenhuizen, Jan Sander Woudwijk en Timothy van der Meulen.

Het begin was voor team 1. Arnaud, die al een paar weken in bloedvorm is, en Paul versloegen respectievelijk Scherpenhuizen en Woudwijk overtuigend. GTTC sloeg echter terug via twee vijfpitters . Eerst wist Ton niet over de volle vijf games de concentratie vast te houden tegen Van der Meulen en daarna verloor hij samen met Arnaud het dubbel ook in vijven van Van der Meulen en Woudwijk. En zo stond het weer gelijk: 2 2.

Na het dubbel verloor Paul ongelukkig van Scherpenhuizen. Weliswaar werd het 0 3, maar alle games gingen met slechts twee punten verschil verloren: 2 3. De zesde partij werd een cruciale. Arnaud, de man in vorm, moest aantreden tegen kopman Van der Meulen. De eerste game ging nipt naar GTTC, maar in de tweede, derde en vierde game was Aartje helemaal los. Met 11 6, 11 6 en 11 4 liet hij zien dat alleen hij aanspraak op de winst mocht maken: 3 3. Dat betekende dat Ton tegen Woudwijk het beslissende vierde punt kon binnenhalen. Ton verloor de eerste game, maar wist de volgende drie te winnen en dus was de titel binnen: 4 - 3. En dat zorgde voor een ontlading bij de spelers, begeleiders en supporters. Het werd uiteindelijk 6 4 voor team 1. Paul verloor van Van der Meulen, Ton versloeg Scherpenhuizen nipt in vijven en Arnaud bleek te sterk voor Woudwijk.

Team 1 werd dus kampioen en promoveert daarmee voor 99% zeker naar landelijk. Hoewel de landelijke competitie naar sterkte wordt ingedeeld en dus formeel geen promotie- /degradatieregeling kent, twijfelt niemand eraan dat het team met deze indrukwekkende cijfers volgend seizoen landelijk A speelt. In negen wedstrijden behaalde het 69 punten, acht wedstrijden werden gewonnen en eenmaal werd gelijkgespeeld. De vier spelers hebben een percentage van 67% (Paul) en boven de 80% (Arnaud, Daan en Ton). Proficiat !!!

Meer over de unieke prestatie van team en een stukje geschiedenis in een aparte bijdrage.

Team 1 speelt zijn laatste wedstrijd op zaterdag 29 april in Nieuwegein.


Kampenion 2

-

Wijk 16 1

4 6

Hoofdklasse

Gertjan 2, Erwin L. 1 en dubbel 1; Roeland 0

Team 2 ontving dé kandidaat voor de titel: Wijk 16 1 uit Deventer. En team 2 liet zien dit seizoen te zijn gegroeid. Het bood Wijk 16 prima partij en het had zelfs lang uitzicht op tenminste een gelijkspel. Erwin wist de sterke T. Korting in vijven te verslaan. Daarna wist Roeland tegen zus M. Korting helaas een 2 0 voorsprong niet te verzilveren. Maar Gertjan versloeg in de derde partij verrassend S. Waggeveld met 3 1. En toen Erwin en Roeland ook al verrassend- het dubbel overtuigend pakten tegen broer en zus Korting, hing een verrassing in de lucht: 3 1. Na het dubbel verloor Roeland van T. Korting (1 3), wat geen schande is. Erwin moest zich vervolgens na een vijfpitter gewonnen geven tegen Waggeveld en dit betekende zijn eerste nederlaag in een thuiswedstrijd dit seizoen: 3 - 3. Maar Gertjan bracht team 2 weer op voorsprong door M. Korting compleet kansloos te laten; 4 3. En toen was de koek helaas op bij team 2. Roeland verloor sneu in vijven van Waggeveld (9 11 in de vijfde game), waarna Gertjan vrij kansloos was tegen T. Korting: 4 5. Erwin had beide partijen nog in evenwicht kunnen brengen, wat een terechte uitslag zou zijn, maar het kruit bleek op te zijn: 4 6.

Al met al hebben de spelers van team 2 een goede wedstrijd gespeeld waarin zij opnieuw lieten zien goed te kunnen meekomen met een titelkandidaat. En dat geeft veel vertrouwen voor het volgend seizoen.

Team 2 speelt op zaterdag 22 april zijn laatste wedstrijd in Enschedé tegen Entac 4.


Leogang SL 2

-

Kampenion 3

9 1

1e klasse

Martijn 1; Gert 0 en Karsten 0

Team 3 sleept zich voort naar het eind van het seizoen. De motivatie is bij sommige spelers ver te zoeken. Maar gelukkig niet bij alle. Laat ik hier verder maar niet te veel over zeggen. Gert en Martijn vochten in Nunspeet voor wat zij waard waren, maar helaas leverde dat slechts één puntje op via Martijn. Team 3 degradeert na een kansloos seizoen uit de 1e klasse. Op zich lijkt het niveau in de 1e klasse misschien niet zo hoog, maar duidelijk is wel dat je het daar niet redt zonder training en vastheid. Dat is wel duidelijk geworden.

Op dit moment is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de laatste thuiswedstrijd tegen Hoonhorst 1 wordt gespeeld. Dit zal mogelijk op zaterdagmorgen 13 mei gebeuren om 10.00 uur.


Kampenion 4

-

DTV 84 3

6 4

2e klasse

Ivan 3, Niels 1, (inv) Erwin G. 1 en dubbel 1

Team 4 ontving koploper en titelkandidaat DTV 84 3 uit Dalfsen. Nick was ziek en voor hem speelde Erwin uit team 5. Het werd een leuke wedstrijd in sporthal De Maten . Ivan, Erwin en Niels gaven de koploper prima partij. Sterker nog, zij wisten de koploper met 6 4 te verslaan. Trouwens, ook DTV speelde met een invaller. Ivan bleef net als in Dalfsen ongeslagen en Erwin en Niels pakten ieder één puntje. Het dubbel ging ook naar team 4; Ivan en Niels versloegen hun tegenstanders in vier games. Wat is het dan jammer van die ene wedstrijd in Nunspeet toen team 4 niet is verschenen voor de wedstrijd tegen Leogang SL 4 en waardoor het tien punten in mindering kreeg. Anders had het tot de laatste wedstrijd zelfs meegedaan voor de titel. Heel jammer. Niettemin kan team 4 al vast terugkijken op een prima seizoen.

Op zaterdag 22 april, s morgens om 10.00 uur, speelt team 4 opnieuw thuis en wel tegen datzelfde Leogang SL 4.


Kampenion 5

-

Spoolde 1

7 3

3e klasse

Mattias 3, (inv) Anja 3 en Laurens Tr. 1

Team 5 speelde de thuiswedstrijd tegen Spoolde 1. Nadat ik geregeld had dat Erwin zou invallen bij team 4, belde Ibrahim met de mededeling dat hij dit weekend niet kon spelen. Gelukkig had ik twee dames Ringenier uit het aanstaande kampioensteam 7 achter de hand; Anja wilde heel graag invallen. Zus Jentine ging akkoord. Team 5 speelde een goede wedstrijd. Door uit te gaan van eigen kracht en wapens en niet al te bang te zijn voor die van de tegenstander, behaalde team 5 een prima overwinning: 7 3. Mattias en Anja (!) bleven ongeslagen en Laurens pakte één puntje. Door deze overwinning blijft het in de race voor de fraaie tweede plaats.

Volgende week zaterdag om 13.00 uur gaat het in Hattem met directe concurrent Smash 70 4 uitmaken welk team als tweede eindigt en welk team als derde.


DTV 84 5

-

Kampenion 6

0 10

3e klasse

Frank 3, Hans 3, Stefan A. 3 en dubbel 1

Team 6 is op stoom. Zoveel is wel duidelijk. Speelde het een vrij moeizame eerste competitiehelft, in de tweede is het los . Dwong het vorige week de aanstaande kampioen Vined 1 een gelijkspel af, vandaag werd degradatiekandidaat DTV 84 5 met de alleszeggende cijfers 10 0 verslagen. En dan te bedenken dat beide teams nog niet zo lang geleden ongeveer evenveel punten hadden. De spelers van team 6 zijn gegroeid. Zo spelend gaat dit team volgend seizoen een gooi doen naar de bovenste plaats(en) in de 3e klasse. Klasse jongens!

Volgende week ontvangt team 6 Fitacc Emmeloord 1 in sporthal De Maten ; s middags om 14.00 uur.


Drost Wezep 3

-

Kampenion 7

2 8

4e klasse

Jentine 3, Anja 2, Joyce 2, en dubbel 1

Team 7, het meisjesteam van Kampenion, stond voor een belangrijk weekend. Zelf speelde het tegen het laag geklasseerde Drost Wezep 3, terwijl concurrent DTV 84 6 op bezoek ging bij nummer drie Smash-In 1. Via een ruime zege kon team 7 een paar puntjes uitlopen en een tikkie uitdelen. Welnu, de girls slaagden prima in die opzet. Zij versloegen Drost Wezep met 2 8 en DTV 84 6 won slechts met 4 6 in Ens van Smash-In 1. Daardoor staat team 7 nu zeven punten voor op datzelfde DTV 84 6. In de laatste wedstrijd staat de onderlinge confrontatie op het programma. Team 7 heeft dan aan twee punten genoeg om de titel veilig te stellen. Vandaag was het Jentine die ongeslagen bleef; Anja en Joyce pakten ieder twee punten. En voor de achtste maal in negen wedstrijden wonnen de dames ook het dubbel.

De kampioenswedstrijd wordt op vrijdag 5 mei gespeeld in sporthal De Maten ; aanvang 18.30 uur. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.


Kampenion 8

-

Flits 7

5 5

4e klasse

Christiaan 3, Danny 1 en Stefan K. 1

Ik heb het hier al vaker aangegeven: team 8 speelt een constant seizoen. Helaas pakt het net wat te weinig punten. Maar afgelopen zaterdag presteerde het prima; titelkandidaat Flits 5 werd voor de tweede maal dit seizoen een gelijkspel afgedwongen: 5 5. Mocht Flits 5 naast de titel grijpen, dan weet het waar de oorzaak ligt. Christiaan was prima op dreef, hij bleef ongeslagen. Danny en Stefan pakten ieder één puntje. Team 8 heeft nog kans om de laatste plaats te ontlopen, maar dan zal het volgende week opnieuw moeten stunten. Het speelt dan in Staphorst tegen de andere titelkandidaat: Staphorst 4.

Volgende week gaat team 8 dus op bezoek bij Staphorst 4.


Smash 70 5

-

Kampenion 9

8 2

5e klasse

Silas 2, Rijk 0 en Jeroen 0

Team 9 speelde in Hattem een ongelukkige wedstrijd tegen titelkandidaat Smash 70 5. De boys verloren ruim, maar de 8 2 nederlaag is geflatteerd. Rijk verloor namelijk zijn drie enkelpartijen in vijven . Heel sneu. Silas pakte de enige twee punten. Een uitslag 6 4 had de verhoudingen beter weergegeven, maar ja je krijgt niet altijd wat je verdient.

Op zaterdag 22 april ontvangt team 9 Fitacc Emmeloord 2; aanvang 14.00 uur.


Swift 64 1

-

Kampenion 10

7 3

5e klasse

Carlo 0, Nick 0 en Robin 0; allen uit twee wedstrijden

De spelers van team 10 wonnen geen enkele wedstrijd, maar pakten toch drie punten. Tegenstander Swift 64 speelde namelijk met slechts twee spelers. Carlo, Nick en Robin behaalden in de games wel behoorlijk wat punten, maar meer dan één gamewinst (Carlo) leverde dat helaas niet op.

Volgende week speelt team 10 zijn laatste competitiewedstrijd en wel thuis tegen DTV 84 10; s middags om 14.00 uur.


Kampenion 11

-

Heino 1

2 8

Welp-/pupilklasse

Mark 1 en Pascal 1; (inv) Jelle 0

Welpenteam 11 ontving deze zaterdag koploper Heino 1, een team dat dit seizoen eigenlijk te sterk is voor de andere teams in poule B van de welp-/pupilcompetitie. En Heino bleek ook te sterk voor de spelers van team 11 al boden zij prima tegenstand. Mark en Pascal wisten ieder een puntje mee te snoepen. Invaller Jelle lukt dat niet, maar dat is geen schande. Hij speelde pas zijn tweede competitiewedstrijd en als je dan tegen Heino 1 speelt, dan mag je van Jelle geen wonderen verwachten. De tijd van Jelle komt nog wel. Team 11 zal de competitie vrijwel zeker als derde beëindigen. En dat is netjes in het eerste seizoen dat de boys competitie spelen.

Op zaterdag 22 april speelt team 11 twee wedstrijden (!!!); s morgens om 10.00 uur tegen Leogang SL 9 waarin Albert, Pascal en Jelle spelen en s middags om 14.00 uur tegen Smash-In 3; dan spelen Mark, Pascal en Guido. Pascal heeft dus een vermoeiende zaterdag voor de boeg.


Flits 12

-

Kampenion 12

4 - 6

Welp-/pupilklasse

Gert-Jan 2, Guido 2, Laurens Te. 1 en dubbel 1

Team 12 speelde net als team 1 een kampioenswedstrijd en wel in Zwolle tegen directe concurrent Flits 12. Als de welpen met tenminste twee punten verschil zouden winnen, waren zij kampioen. Het begin was duidelijk voor Flits. De spelers van team 12 waren erg gespannen, zo vertelde coach Gerard Wessels. Wat wil je ook? Je eerste competitie spelen en dan direct al kampioen kunnen worden! Flits nam dus een 3 0 voorsprong, maar de spelers van team 12 vochten zich prima terug in de wedstrijd. Het dubbel was bijzonder spannend en die ging met 9 11 in de vijfde game naar Gert-Jan en Guido. Daarna versloeg Guido de Zwolse kopman Van Velzen ook in vijven. En toen Laurens de sterke Talamini, eveneens in vijven, wist te verslaan, stonden de partijen weer in evenwicht: 3 3. Gert-Jan zette team 12 voor het eerst op voorsprong door Van der Weerd in vier games te verslaan: 3 4. Daarna zorgde Laurens bijna voor een nieuwe stunt door kopman Van Velzen tot een vijfpitter te dwingen. Maar helaas voor hem en team 12 trok Van Velzen die naar zich toe: 4 4. Team 12 moest dus de beide laatste partijen winnen om vandaag al kampioen te worden. En dat gebeurde. In de negende partij was Guido duidelijk te sterk voor van der Weerd: 4 5. En in de laatste partij speelde Gert-Jan een thriller tegen Talamini. Na drie games stond het 2 1 in het voordeel van Talamini, maar Gert-Jan vocht voor wat hij waard was. Met 9 11 en 10 12 bleek hij net de gelukkigste en stelde hij het kampioenschap voor team 12 veilig. Gefeliciteerd !!! Een bijzonder knappe prestatie. Vier spelers die hun eerste competitie spelen en die pas sinds ongeveer oktober 2005 lid zijn: Bas Hartman, Gert-Jan de Lange, Laurens Teekman en Guido Wessels. Deze vier kregen kort voor de helft van het seizoen gezelschap van Jelle van der Kamp als reserve. Overigens kwam Jelle tweemaal als invaller bij team 11 in actie. Maar ook Jelle hoort erbij. En natuurlijk mag ik de invallers uit team 11 ook niet vergeten. Nogmaals van harte gefeliciteerd!


Prachtige berichten dus over de twaalf jeugdteams van Kampenion. Twee teams die kampioen werden; team 1 en team 12. En eigenlijk schreven beide teams historie. Team 1 presteerde iets unieks door de titel te behalen in landelijk B waardoor het voor het eerst in de geschiedenis promoveert naar de hoogste klasse bij de jeugd. En team 12 presteerde het door in het eerste seizoen direct kampioen te worden in de welp-/pupilcompetitie. Heel knap. Volgende week meer tafeltennisnieuws van de jeugdteams van Kampenion.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion