Op zaterdag 1 oktober handhaafden de hoog geklasseerde teams zich probleemloos. Dat wil zeggen de teams die in actie kwamen. Drie teams waren deze zaterdag namelijk vrij; de teams 6, 7 en 12. De teams 3, 5, 8 en 10 boekten ruime overwinningen. Team 9 pakte de eerste overwinning van het seizoen, een nuttige in de strijd om handhaving. Team 2 speelde gelijk en de teams 1, 4 en 11 verloren. De balans is daarmee opnieuw positief: vijfmaal winst, eenmaal gelijk en driemaal verlies.

Bijmaat 1 - Kampenion 1 8 - 2 (Landelijk B)
Gert K. 1 en Rick 1; Ton 0
Team 1 wacht nog steeds op de eerste overwinning. De derde wedstrijd ging namelijk opnieuw verloren. Tegenstander Bijmaat uit Huizen had vooraf evenveel punten verzameld als Kampenion -namelijk 6- maar zij stuurde onze jongens met een ruime nederlaag terug naar Kampen: 8 - 2. De oorzaken voor het toch wel teleurstellende presteren van team 1? Een mogelijkheid is dat de poule een stuk zwaarder is dan vorig seizoen. Het niveau is hoger en de tegenstanders spelen een hoger tempo. Het kost tijd om je daaraan aan te passen. Gert en Rick pakten ieder een puntje mee. Ton bleef puntloos en wist zelfs geen game te winnen. Toch constateert coach Freek vooruitgang bij de spelers. Laten we ons daar maar aan vasthouden. Het is zaak om positief te blijven en als team naar elkaar toe te groeien. Met elkaar moeten de jongens er uit zien te komen.
Volgende week ontvangt team 1 SKF 1.

Emmen 1 - Kampenion 2 5 - 5 (Landelijk C)
Arnaud 2, Erwin L. 1, Paul 1 en dubbel 1
Team 2 is ook na de derde wedstrijd nog ongeslagen. En voor de tweede maal werd in een uitwedstrijd gelijkgespeeld. J. Harkink bleek voor de Kampenionners te sterk. En als je de percentagelijst vooraf had bestudeerd (dat schijnt nogal eens te gebeuren), dan is het opvallend dat bij Emmen de hoger geplaatste Arends geen punten pakte en de lager geplaatste Vlaar twee. Of &&&.. moet wellicht niet TE veel waarde aan die lijsten worden gehecht? Hoe dan ook, team 2 blijft meedoen. Bij Kampenion pakte Arnaud twee punten en Erwin en Paul ieder één. Het vijfde punt werd in het dubbel binnengehaald. Concurrent Odion 1 pakte wel de volle winst (8 - 2 op Bit.nl 3), zodat team 2 nu drie punten achter staat.
Volgende week ontvangt team 2 SKF 2.

Kampenion 3 - Leogang SL 1 9 - 1 (1e klasse)
Jordy 3, Roeland 3, Gertjan 2 en dubbel  1
Team 3 gaat nog steeds als een speer. Na vier wedstrijden staat het al op 36 punten, een gemiddelde van negen punten per wedstrijd. Vandaag won het met 9 - 1 van het jonge team van Leogang SL. De uitslag doet misschien vermoeden dat het een 'walk-over' was, maar dat was niet het geval. De spelers van Leogang -met 11 en 12 jaar zo'n drie jaar jonger dan die van Kampenion- boden prima tegenstand. De grotere ervaring van de spelers van team 3 gaf echter de doorslag. Jordy en Roeland bleven opnieuw ongeslagen. Gertjan verloor één partij nipt in vijven. Team 2 ligt op koers.
Volgende week gaat het op bezoek bij outsider Flits 3.

Flits 3 - Kampenion 4 9 - 1 (1e klasse)
Karsten 1; Bram 0 en Gert B. 0
Hoewel niet alle partijen kansloos verloren gingen, had team 4 nimmer uitzicht op ook maar een gelijkspel. Tegenstander Flits 3 bleek een maatje te groot. Alleen Karsten wist een puntje mee te pakken. Het is voor team 4 dus echt puntjes sprokkelen. Toch moet dit seizoen niet als verloren worden beschouwd. Het moet worden gezien als investeren in de (nabije) toekomst. Er valt veel te leren: het tempo is hoger, de tegenstanders zijn vaster en aanvallender. Daar word je zelf ook beter van. En dat komt wellicht straks weer van pas. Het is in ieder geval zaak om niet bij de pakken neer te gaan zitten.
Volgende week is team 4 gastheer van de concurrent van team 3: DTV '84 2.

Kampenion 5 - Bultman/Smash '70 4 8 - 2 (3e klasse)
Martijn 3, Ivan 2, Nick 2 en dubbel 1
Team 5 ligt op schema. Het versloeg tegenstander Smash '70 4 -dat ik voor de competitie als concurrent inschatte- met ruime cijfers: 8 - 2. En dan doe je natuurlijk goede zaken als team. Routinier Martijn bleef ongeslagen. Ivan en Nick moesten zich beiden eenmaal gewonnen geven, maar pakten samen in het dubbel wel het achtste punt. Team 5 staat helemaal los en is onbedreigd eerste. Hoewel het seizoen nog niet halverwege is, lonkt de 2e klasse.
Volgende week gaat team 5 op bezoek bij Spoolde 1.

Kampenion 8 - Flits 8 8 - 2 (4e klasse)
Ibrahim 3, Niels 3, Michael 1 en dubbel 1
Team 8 blijft heel goed presteren. Na de 5 - 5 vorige week tegen concurrent Hoonhorst 3 boekte het weer een ruime overwinning.: 8 - 2. Ibrahim en Niels bleven opnieuw ongeslagen. Zodra beide spelers dus meedoen, is de kans op een (ruime) overwinning heel groot zo is tot nu toe gebleken. Michael pakte vandaag een puntje mee. Na vier wedstrijden is team 8 een grote titelkandidaat voor de titel. En dat is een prettige constatering.
Volgende week ontvangt team 8 Drost Wezep 3.

Be Quick '62 3 - Kampenion 9 3 - 7 (4e klasse)
Hans 3, Christiaan 2, Stefan K. 1 en dubbel 1
Tot vandaag speelde team 9 tegen pittige tegenstanders en was het zaak om punten mee te snoepen. Vandaag kwam het in actie tegen een team dat niet hoog stond: Be Quick '62 3 en dus  kon wellicht een overwinning worden gepakt. Welnu, team 9 slaagde daar prima in. In Zwolle boekte het een heel belangrijke zege op een concurrent in de strijd om handhaving: 3 - 7. Want de boys willen natuurlijk niet terug naar de 5e klasse. Door de overwinning neemt team 9 wat afstand van de laatste plaats(en).
Volgende week gaat team 9 in Elburg op bezoek bij Batfighters 4.

Kampenion 10 - Leogang SL 8 8 - 2 (5e klasse)
Chiel 3, Anja 2, Danny 2 en dubbel 1
Team 10 blijft ruime overwinningen behalen. Ditmaal was het met 8 - 2 te sterk voor Leogang SL 8 uit Nunspeet. Bij Leogang speelde één speler die het de Kampenionners heel lastig maakte: Jeroen Bosch. Chiel bleef hem nog nipt in vijven de baas, maar Anja en Danny moesten zich gewonnen geven. Daarmee staat alleen Joyce nog op 100%. Maar ach, het percentage is natuurlijk niet het belangrijkste. Het gaat erom dat de spelers vooruitgaan, blijven winnen en volgend seizoen 4e klas kunnen ballen. Aangezien team 10 de andere teams inmiddels op grote achterstand heeft gezet, zijn de titel en promotie slechts een kwestie van tijd.
Volgende week speelt team 10 in Hasselt tegen Robaard Hasselt 2.

Kampenion 11 - Smash-In 1 1 - 9 (5e klasse)
Renate 1; Aart 0 en Harmen 0
Team 11 ontving vanmiddag koploper Smash-In 1 uit Ens. De spelers van de tegenstander tafeltennissen al wat langer en dat was dan ook goed te zien. Toch verweerden Renate, Aart en Harmen zich prima. Zij verloren weliswaar met 1 - 9, maar werden zeker niet weggespeeld. Gelukkig gaan zij dan ook niet bij de pakken neerzitten. Aart en Harmen spelen hun eerste competitie en Renate haar tweede. Dit seizoen is het vooral veel leren en plezier hebben in het spelletje. Een volgend seizoen plukken jullie daar de vruchten van.
Volgende week speelt team 11 in Heerde tegen Vined 3.

De hoog geklasseerde teams hebben deze zaterdag dus aangetoond dit seizoen een serieuze gooi naar de titel te willen doen in de klasse waarin zij uitkomen. Team 2 heeft even een kleine pas op de plaats moeten maken, maar blijft ook bovenin meedraaien. De teams 1 en 4 hebben het moeilijk. Het gemak waarmee team 1 zich vorig seizoen handhaafde in Landelijk B heeft bij een aantal -ik voorop- toch wat zand in de ogen gestrooid. De huidige poule is een stuk zwaarder dan die van vorig seizoen. Dat team 4 het lastig zou krijgen, was verwacht. En het is dan ook geen schande. Volgende week liggen er nieuwe kansen voor de twaalf jeugdteams.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion