FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 24 september kwamen opnieuw alle twaalf jeugdteams in actie. De twaalf wedstrijden leverden zesmaal winst op, tweemaal een gelijkspel en viermaal verlies. De teams 3, 5, 7, 10 en 12 gaan werkelijk als een speer en ook de teams 2 en 8 gaan crescendo. Eigenlijk vallen alleen de prestaties van team 1 en 4 wat tegen. Hopelijk komen de spelers van die teams nog op toeren.

Kampenion 1 - GTTC Groningen 2 2 - 8 (Landelijk B)
Gert K. 1 en Ton 1; Rick 0
Team 1 heeft het nog niet dit seizoen. Verloor het vorige week nog nipt van HTTC 1, ditmaal bleek GTTC Groningen 2 duidelijk te sterk. Het werd maar liefst 2 - 8 voor de bezoekers uit de stad van de Martinitoren. En twee punten is veel te weinig voor een team dat bij de eerste drie wil eindigen. Gert en Ton pakten ieder een puntje en Rick was driemaal kansloos. De nederlaag is dan ook verdiend. Voorlopig staat team 1 gedeeld laatste en dat is een tegenvaller. De situatie is natuurlijk nog niet uitzichtloos, maar het wordt toch tijd om punten te pakken. Komende week gaat team 1 naar Bijmaat 1 in Huizen. Dat team heeft net als team 1 zes punten uit twee wedstrijden. Een belangrijke wedstrijd dus.

Kampenion 2 - Bit.nl 3 8 - 2 (Landelijk C)
Arnaud 3, Erwin L. 2, Paul 2 en dubbel 1
Team 2 moest aantreden tegen Bit.nl 3 dat vorige week verraste met een 9 - 1 overwinning op SKF 2. Maar op de website van Bit.nl stond te lezen dat die overwinning zeer geflatteerd was. De boys van team 2 lieten zich in ieder geval niet imponeren. Met -naar ik heb gehoord- fraai spel werd de tegenstander naar een ruime nederlaag gespeeld: 8 - 2. Arnaud bleef ongeslagen en Erwin en Paul pakten ieder twee punten. Een prima teamprestatie dus. En dat geeft veel vertrouwen voor de rest van het seizoen. Team 1 staat gedeeld eerste met Odion 1, de tegenstander van vorige week. Als de heren het contact met de aarde niet verliezen, dan kunnen er mooie dingen gebeuren.
Volgende week gaat team 2 op bezoek bij Emmen 1.

Harderwijk 1 - Kampenion 3 3 - 7 (1e klasse)
Jordy 3, Roeland 3 en (inv) Karsten 1
Het 'slechte' nieuws is dat team 3 in de derde wedstrijd de eerste punten verloor. Het goed nieuws is dat het twee punten is uitgelopen op DE concurrent: DTV '84 2. Team 3 boekte een nuttige 3 - 7 overwinning op Harderwijk 1. Al langer was bekend dat Gertjan dit weekend vanwege een familiefeestje afwezig zou zijn. En dan is het een fijn idee als je een invaller uit de 1e klasse kunt opstellen. Jordy en Roeland bleven ongeslagen. Karsten snoepte als invaller zijn puntje mee. Team 3 staat eerste en heeft nu vier punten voorsprong op DTV '84 2 dat met 5 - 5 gelijk speelde tegen outsider Flits 3.
Volgende week speelt team 3 thuis tegen Leogang SL 1.

Kampenion 4 - Leogang SL 1 2 - 8 (1e klasse)
Robbert 1 en (inv) Martijn 1; Gert B. 0
Team 4 heeft het moeilijk in de 1e klas. Bleek eerst team 3 duidelijk te sterk, nu bleek Leogang SL 1 een te groot obstakel. De bezoekers uit Nunspeet vertrokken met 8 punten in de tas, team 4 met slechts 2 puntjes achter latend. Ik denk dat de boys ook wel meer van deze wedstrijd hebben verwacht. Weliswaar werden vijf partijen pas na vijf games beslist, maar vier daarvan gingen verloren. En dit zijn toch de wedstrijden waarin de punten moeten worden gepakt. Maar helaas gebeurde dat niet. Slechts Robbert en -heel knap- invaller Martijn wisten een puntje te pakken. Team 4 staat nu afgetekend laatste.
Volgende week speelt het uit bij Flits 3 in Zwolle.

DTV '84 6 - Kampenion 5 1 - 9 (3e klasse)
Martijn 3, Nick 3, Ivan 2 en dubbel 1
Team 5 gaat als een speer. Leek er vorige week even wat zand in de motor te zijn gekomen, dit weekend draaide die weer als een naaimachine. Martijn en Nick kwamen in Dalfsen geen moment in de problemen. Alleen Ivan moest zich in vijf games gewonnen geven tegen M. Bos. Ivan sukkelt wat met zijn knie en misschien was dit de reden dat hij zijn laatste partij verloor. Maar dat mag de pret niet drukken. Voorlopig staat team 5 ruim eerste.
Volgende week ontvangt team 5 Bultman/Smash '70 4.

Kampenion 6 - DTV '84 5 5 - 5 (3e klasse)
Jentine 2, Erwin G. 1, Mattias 1 en dubbel 1
Team 6 presteert goed. In drie wedstrijden heeft het vijf punten gemiddeld gehaald en dat is netjes voor een team dat voor driekwart uit spelers bestaat die vorig seizoen ongeveer 50% 4e klas speelden. Waren het in de vorige wedstrijden Laurens (eerste) en Erwin (tweede) die heel sterk stonden te spelen, dit keer was het Jentine die goed op dreef was. Zij wist o.a. W. Schipper ('het broertje van') met 3 - 2 te verslaan na met 0 - 2 te hebben achter gestaan. W. Schipper heeft een B-licentie. Erwin en Mattias pakten ieder een puntje mee en Erwin en Jentine pakten samen het dubbel.
Volgende week is team 6 vrij.

Flits 7 - Kampenion 7 1 - 9 (4e klasse)
Stefan A. 3, (invaller) Niels 3, Frank 2 en dubbel 1
Net als team 5 gaat ook team 7 als een speer. En dat heeft het niet alleen aan de eigen spelers te danken, maar ook aan de invallers. Vanwege de blessure van Eline zijn Hans (2x) en Niels ingevallen en zij pakten 8 van de 9 te winnen punten. Dat is niet verkeerd. Dat is het voordeel van een grote jeugdafdeling. Ditmaal was het Frank die een puntje verloor, zijn eerste dit seizoen. Stefan en Niels bleven ongeslagen. Team 7 staat voorlopig onbedreigd eerste.
Ook team 7 is volgende week vrij.

Hoonhorst 3 - Kampenion 8 5 - 5 (4e klasse)
Ibrahim 3, Umit 1 en dubbel 1; Michael 0
Team 8 speelde al een heuse topper. Zowel Hoonhorst 3 als Kampenion 8 hadden 17 punten uit twee wedstrijden behaald en dit weekend troffen zij elkaar in Hoonhorst. De punten werden verdeeld: 5 - 5. Ibrahim bleef voor de tweede opeenvolgende maal ongeslagen en net als vorige week gaf hij zelfs geen game af. Onvoorstelbaar hoe makkelijk hem het spelletje afgaat. Umit pakte een puntje mee en samen met Ibrahim wist hij ook het dubbel te winnen. Michael kwam niet tot scoren.
Volgende week ontvangt team 8 Flits 8.

Kampenion 9 - Staphorst 3 3 - 7 (4e klasse)
Hans 2 en Christiaan 1; Willem 0
Team 9 sprokkelt wekelijks de punten bij elkaar en dat was vooraf ook de verwachting. Sterker nog, team 9 presteert prima. Dit weekend ontving het koploper Staphorst 3 dat in twee wedstrijden 18 punten had verzameld. Een sterke tegenstander dus. Maar team 9 pakte heel knap toch weer een paar punten mee; drie om precies te zijn. De lange mannen Hans (2) en Christiaan (1) wisten Staphorst wat punten afhandig te maken. Willem lukte dat niet. Al met al een knappe prestatie.
Volgende week speelt team 9 in Zwolle tegen Be Quick '62 3.

Effect 3 - Kampenion 10 0 - 10 (5e klasse)
Anja 3, Chiel 3, Joyce 3 en dubbel 1
Team 10 is ook al zo'n team dat als een speer gaat. Afgelopen zaterdag gaf het geen enkel punt af in Mariënheem. Tot nu toe bevestigt team 10 mijn verwachting dat het weinig in de 5e klas te zoeken heeft. De andere teams staan al na drie wedstrijden op forse achterstand. Aardig om te vermelden is nog dat team 10 voor het eerst dit seizoen het dubbel wist te winnen; de dames Anja en Joyce kwam die eer toe. In drie wedstrijden gaf team 10 pas drie punten af, waarvan twee in het dubbel.
Volgende week ontvangt team 10 Leogang SL 8.

Kampenion 11 - Ommen 1 4 - 6 (5e klasse)
Harmen 2, Aart 1 en Renate 1
Wat ik over team 9 schreef, zou ik ook over team 11 kunnen schrijven. Team 11 sprokkelt wekelijks zijn punten bij elkaar. En zelfs boven verwachting. Aart en Harmen debuteren dit seizoen en Renate speelt pas haar tweede seizoen. De spelers pakken wekelijks twee (Harmen) of één (Aart en Renate) puntje(s) mee en dat is een knappe prestatie. Meer mogen we voorlopig ook niet verwachten. Laat de spelers van team 11 maar fijn ballen. Dan komt het allemaal best voor elkaar.
Volgende week ontvangt team 11 koploper Smash-In 1.

DTV '84 12 - Kampenion 12 3 - 7 (welp-/pupilklasse)
Jeroen 2, Rijk 2, Silas 2 en dubbel 1
Wat kan er in één seizoen veel veranderen. Of nee, laat ik het anders formuleren: wat kunnen heel jonge spelers in één seizoen veel vooruitgang boeken. Ongelooflijk. Vorig seizoen stond team 12 (toen nog 11) het hele seizoen onderaan en dit seizoen staat het vanaf wedstrijddag één bovenaan. En dat terwijl het al een keer met twee personen heeft gespeeld. Het is natuurlijk prachtig om te zien dat die jonge gasten zo vooruitgaan, want zij vormen de toekomst van de -jeugdafdeling van de- vereniging. Nou, als we naar Jeroen, Rijk en Silas kijken, dan ziet die toekomst er heel goed uit.
Volgende week is team 12 vrij en kunnen de spelers zien wat de concurrentie doet.

Het is bijna te mooi om waar te zijn: zeven van de twaalf jeugdteams staan bovenaan. Natuurlijk, het zegt allemaal nog niet zoveel in dit stadium van de competitie. Maar we mogen er wel even van genieten. Laten we afspreken dat we dat t/m vrijdag 30 september doen, zodat jullie er zaterdag 1 oktober weer staan. Akkoord?

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion