De drie Kamper deelnemers aan de Nederlands Kampioenschappen (NK) voor B-spelers bereikten allen de hoofdronde, maar vonden vervolgens snel hun Waterloo . De NK werd gehouden op zaterdag 22 april jl. in Helmond.

Paul Kamstra (heel knap), Arnaud van der Sluis (volgens verwachting) en ook Ton Ringenier (eveneens volgens verwachting) wisten allen de voorronde te overleven. Arnaud en Paul eindigden heel knap als eerste in de poule en Ton als tweede. Daarmee gingen zij door naar het hoofdtoernooi.

In dat hoofdtoernooi trof Paul streekgenoot Jan Jaap Schipper van DTV 84, die afgelopen seizoen (al) landelijk A speelde. Dan rijd je meer dan 100 km. en dan kom je in de eerste ronde van het hoofdtoernooi een DTV-er tegen. Het kan verkeren. Paul moest zich nipt in vijven gewonnen geven.

Arnaud had eerst een bye en werd vervolgens uitgeschakeld door Erik Troost (Elan). Troost kwam dit seizoen uit in landelijk A.

Ton ontmoette naamgenoot Ton Korting (Wijk 16) die de week ervoor nog tegenstander was van team 2 in de Hoofdklasse. Onze Ton bleek de sterkste. Hierna werd ook Ton uitgeschakeld en wel door Erik Zweerts (Wanzl/Belcrum). Zweerts speelde dit seizoen in de kampioensklasse.

Al met al redelijke resultaten voor Arnaud, Paul en Ton. Natuurlijk willen we graag dat de boys heel ver in het toernooi komen. Maar de waarheid gebiedt te zeggen dat het vaak spelers uit de kampioensklasse of hooguit landelijk A zijn die het toernooi beheersen. De heren hebben er in ieder geval weer wat van kunnen opsteken. En de resultaten moeten toch vertrouwen geven voor volgend seizoen.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretariaat

ttv Kampenion