FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op vrijdagavond 12 oktober organiseerde de Activiteitencommissie het zogenaamde handicaptoernooi. De handicap zat em niet in het slagmateriaal, maar in de opstelling van de (vijf) tafels. In totaal deden vijftien Kampenionners mee en zij hadden een leuke avond. De wegblijvers hadden ongelijk. 

Om je een indruk te geven van de opstelling van de tafels, volgt hier een korte beschrijving.

Tafel 1: de linker tafelhelft stond hier op vier houten dozen, zodat je een hoogteverschil had tussen beide tafelhelften.

Tafel 2: de linker tafelhelft stond met de rechter punt tegen linker punt van de rechter helft. Verder stonden er twee netjes gespannen, zodat je één lang net kreeg.

Tafel 3: de middelste tafelpoten stonden op blokken, zodat beide tafelhelften met de punt naar elkaar toe stonden.

Tafel 4: de beide tafelhelften stonden ongeveer twee meter uit elkaar en beide helften waren voorzien van een netje.

Tafel 5: onder één kant van de tafels lagen blokken, zodat de tafel aan één kant hoger was dan de andere. De volgende spelers ontmoeten elkaar in drie vijfkampen (volgorde spelers is tevens eindklassering):  

 

 ABC
1Harm BosmanDick HoekmanJan Ringenier
2Robin MakkinkAnja RingenierGerard Wessels
3Alice RingenierJentine RingenierPascal Bruins
4Marco IlbrinkGert-Jan de LangeHenk Boerman
5Jarno ten BrinkeGuido WesselsJeroen Trommel

 

In de tweede ronde speelden de nummers vijf een driekamp tegen elkaar om de eindklassering te bepalen. De nummers 3 troffen de nummers 4 en de nummer 1 de nummers 2. 

In de winnaarronde versloeg Jan Ringenier Robin Makkink, was Dick Hoekman te sterk voor Gerard Wessels en bleef Harm Bosman de baas over Anja Ringenier.

In de verliezerronde versloeg Jentine Ringenier Henk Boerman, legde Marco Ilbrink het af tegen Pascal Bruins en was Alice Ringenier te sterk voor Gert-Jan de Lange. 

In de finalepoule van de winnaarronde was Dick Hoekman het aan zijn stand verplicht om eerste te worden en dat gebeurde dan ook, zij het dat Dick de zeges niet cadeau kreeg. Harm Bosman werd tweede en Jan Ringenier derde.

 

In de troostpoule van de winnaarpoule trok Robin Makkink verrassend aan het langste eind, voor Anja Ringenier en Gerard Wessels. 

 

In de finalepoule van de troostronde troffen Alice Ringenier, Jentine Ringenier en Pascal Bruins elkaar in de finalepoule. Alice won van Jentine, Pascal van Alice en Jentine van Pascal. Na de punten te hebben geteld, bleek Jentine de sterkste voor (moeder) Alice en Pascal.

 

In de troostronde van de troostpoule lag het allemaal erg dicht bij elkaar. Toch was het Gert-Jan de Lange die tweemaal nipt wist te winnen. Henk Boerman werd hier tweede, voor Marco Ilbrink.

 

En dan troffen Jarno ten Brinke, Jeroen Trommel en Guido Wessels elkaar nog in een driekamp om de plaatsen 13, 14 en 15. Hier was het Jeroen die tweemaal wist te winnen. Guido won eenmaal en Jarno (die pas sinds september lid is) bleef zonder zege. 

 

Opvallend deze avond was dat de jongste deelnemers prima mee balden. Verder was de sfeer prima en natuurlijk ontbraken ook de hapjes niet. Dat is ook altijd bevorderlijk voor de feestvreugde.Het was al over half elf voordat het toernooi helemaal ten einde was. Eigenlijk ietsje te laat voor de jongste deelnemers. Maar gelukkig hebben zij de herfstvakantie om bij te komen.

 

Bij de prijsuitreiking werden de nummers één (Dick Hoekman), twee (Harm Bosman) en zeven (Jentine Ringenier) verblijd met een prijsje. Vooraf was namelijk bepaald dat de nummer één van de troostronde ook een prijsje zou krijgen.  Al met al kunnen we weer terugkijken op een gezellige en geslaagde avond. Natuurlijk is het jammer dat van de ongeveer tachtig leden er slechts vijftien de moeite hadden genomen om deze avond te komen. Maar nogmaals, de wegblijvers hadden ongelijk. 

 

Normaal gesproken zou ik dit verslagje niet hebben geschreven. Maar ik was helaas vergeten de papieren op zaterdagmiddag mee te nemen naar de zaal om die aan Ralph Trip te geven. Daarom ben ik zelf maar in de digitale pen gekommen. 

 

Jan Ringenier,

namens de Activiteitencommissie