FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 6 januari jl. werden in De Trefkoele in Dalfsen de Kampioenschappen van de Regio Zwolle gehouden. Namens Kampenion en zichzelf deden 24 spelers mee: 13 jeugdspelers en 11 seniorspelers. Deze spelers wisten in totaal acht prijzen mee naar huis te nemen.

Bij de jeugd (enkelspel) pakte debutant Mark Steenstra heel knap een 2e prijs in de startersklasse. Ben-Jan Smit werd hier vierde. In de 5e klasse jongens wist geen van de zes Kampenionners in de prijzen te vallen. Gert-Jan de Lange, Robin Makkink, Guido Wessels en Rijk van Zanten werden al in de poule uitgeschakeld. Pascal Bruins en Silas de Doop wisten de poule door te komen, maar verloren daarna redelijk snel.
In de 3e klasse jongens/meisjes wist Jentine Ringenier de poule niet te overleven . Zus Anja bleef heel lang in het toernooi, zelfs tot en met de finale. Die verloor zij helaas van Guido Tijssen, maar toch een heel knappe 2e prijs voor Anja Ringenier in een vrijwel volledige jongensklasse.
Niels Alberts kwam in de 2e klasse jongens uit. Hij verloor slechts één partij en legde daarmee beslag op de 2e prijs.
Jordy ten Have speelde in de poule Hoofdklasse jongens. Hij won zijn eerste vier partijen, maar verloor de laatste partij na met 2 0 te hebben voorgestaan. Toch was dit voldoende voor de 1e prijs.
Ton Ringenier tenslotte kwam bij de landelijke spelers in actie. Hij wist de finale te bereiken, maar verloor daarin met duidelijke cijfers van zijn eeuwige rivaal Jan Jaap Schipper die verdiend won. Ton behaalde dus een 2e prijs.
In het dubbelspel kwam geen enkel dubbel in de buurt van een prijs.

Bij de senioren werd gestart met het dubbelspel. Er was één Kampeniondubbel dat in de prijzen viel en wel het dubbel Alice Ringenier/Gerard Wessels dat beslag wist te leggen op de 1e prijs in de klasse dames EF/heren H. Alle andere dubbels werden vrij snel uitgeschakeld.
In het enkelspel wist Harmen Kramer in de klasse heren D de halve finales te bereiken, maar hij ontmoette daar helaas veel te vroeg Barteld van Oenen (DTV 84). Barteld had in de poule van Robin Wildeman verloren en werd aldus tweede in de poule. Barteld bleek met 1 3 te sterk voor Harmen. Gerben Wolterink werd hier in de poule uitgeschakeld. Aardig om te vermelden is dat Daan Slot (die voor Be Quick 62) speelde, de finale wist te behalen, maar ook hij verloor van Barteld van Oenen. Het verschil was overigens heel klein.
In de klasse heren E deden de meeste Kampenionners mee: vijf. Maar allen werden al in de poule uitgeschakeld. Dit gold voor Dick Hoekman, Paul Kamstra, Marcel Makkink, Jackie van der Meulen en Arnaud van der Sluis.
Ralph Trip wist bij heren F heel netjes de finale te behalen. Helaas verloor hij daar vrij kansloos van Ivo Tijssen (Bultman/Smash 70). Maar toch kan Ralph met een 2e prijs terugkijken op een geslaagd toernooi. In diezelfde klasse werd Jan Ringenier in de kwartfinale uitgeschakeld.
In heren H bleef Gerard Wessels in de poule steken.
En lest best de klasse dames EF. Hier kwam Alice Ringenier uit. En Alice was in vorm. Zij werd eerste in de poule en wist in de halve finale haar tegenstandster Jenny Rotman met 3 0 te verslaan. Dit herhaalde zij in de finale tegen Trientje Lubbers. En dus pakte Alice heel knap de 1e prijs.
Al met al een lange, maar geslaagde dag.

De prijswinnaars in het enkelspel hebben zich geplaatst voor de Afdelingskampioenschappen die vrijwel zeker in mei van dit jaar worden gehouden. En dat zijn: Alice Ringenier, Ralph Trip, Ton Ringenier, Jordy ten Have, Niels Alberts, Anja Ringenier en Mark Steenstra.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion