FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 26 november kwamen alle twaalf jeugdteams in actie. En ook deze zaterdag gaat de geschiedenisboeken in als zeer succesvol. Werden vorige week de teams 5 en 10 al kampioen, nu volgden de teams 7, 8 en 12. Proficiat! De teller staat daarmee op vijf en volgende week zou daar nog eentje kunnen bijkomen (team 3). Dat deze zaterdag succesvol was, blijkt niet alleen uit het aantal behaalde kampioenschappen, maar ook uit de balans: 9x winst en 3x verlies.

SKF 1

-

Kampenion 1

3 7

Landelijk B

Ton 3, Gert K. 2, Rick 1 en dubbel 1

Team 1 speelde in Veenendaal tegen SKF 1. In een onderling duel zouden beide teams uitmaken wie dit seizoen als vijfde en wie als zesde gaat eindigen. In Kampen won team 1 met 9 1, maar toen speelde SKF zonder kopman Hans Vos en met een invaller uit team 2. Ditmaal was SKF compleet al had Vos wat last van zijn enkel. Kampenion 1 bleek ook ditmaal te sterk voor de SKF 1. Het werd een regelmatige overwinning: 3 7. Ton bleef voor de tweede maal dit seizoen ongeslagen, Gert pakte twee punten en Rick één. De broers wonnen ook samen het dubbel. Team 1 lijkt door deze overwinning het seizoen als vijfde af te sluiten.


SKF 2

-

Kampenion 2

4 6

Landelijk C

Arnaud 2, Erwin L. 2, Paul 1 en dubbel 1

Team 2 (tweede) speelde ook in Veenendaal en wel tegen SKF 2. Voor team 2 staat er niet zoveel meer op het spel dan enkel de eer. En de persoonlijke percentages natuurlijk. Het was zaak om de wedstrijd winnend af te sluiten om zodoende definitief beslag te leggen op een keurige tweede plaats. Die overwinning kwam er, zij het nipt: 4 6. Daarbij moet worden aangetekend dat Paul niet voluit kon gaan vanwege rugklachten. Maar dan is het zaak dat de teamgenoten er staan en dat gebeurde dan ook; Erwin en Arnaud pakten ieder twee punten en samen het dubbel. Paul wist één puntje te pakken. De tweede plaats lijkt zeker.


Kampenion 3

-

Flits 3

8 2

1e klasse

Jordy 3, Roeland 3 en Gertjan 2

Team 3 ontmoette thuis het lastige Flits 3 dat deze competitie nog ongeslagen was. In Zwolle leed team 3 de enige nederlaag van het seizoen (6 4). Het moest vandaag aantonen dat het onder druk kon presteren, want concurrent DTV 84 2 ontving nummer laatst Kampenion 4 en een grote overwinning lag (helaas) in de lijn der verwachting. En dus kon de voorsprong van drie punten in gevaar komen.

De spelers van team 3 leken zich daarvan bewust, want zij begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. Roeland, Gertjan en Jordy wonnen allen hun eerste wedstrijd met 3 0 en vooral de overwinning van Jordy mag opmerkelijk worden genoemd, want hij versloeg B-licentiespeler Hilko Appels die dit seizoen pas twee wedstrijden had verloren.

Ook het dubbel leek lange tijd goed te gaan. Gertjan en Roeland wonnen de eerste twee games, maar Bolks en Appels toonden karakter en zij sleepten de partij er nog uit waardoor de stand 3 1 werd.

Gertjan versloeg vervolgens Post Hospers, zodat de marge van drie weer werd hersteld: 4 1.

De zesde wedstrijd werd een thriller. Roeland speelde tegen de sterke Appels en in de eerste twee games toonde Appels zich net wat slimmer en completer. Roeland gaf zich echter niet gewonnen en na wat tactische aanwijzingen wist hij de derde game te winnen. In de vierde game was Roeland de gelukkigste (16 14) en dus moest de vijfde game de beslissing brengen. Daarin maakte Roeland de minste fouten: 11 7, team 3 daarmee op een fraaie 5 1 voorsprong brengend.

Jordy had vervolgens weinig moeite met Bolks waardoor de voorsprong werd uitgebreid tot 6 1.

Gertjan kwam daarna te kort tegen Appels die geen moment in de problemen kwam: 6 2.

In de negende partij kwam Jordy toch wat onverwacht met 0 2 in games achter. Post Hospers is voor Jordy een lastige tegenstander waarvan hij nog wel eens verliest. Jordy geeft zich echter nooit gewonnen voordat de laatste bal is geslagen en hij wist de partij er alsnog uit te slepen: 7 2.

In de laatste partij moest Roeland proberen de uitslag op 8 2 te brengen, want die uitslag betekent dat team 3 in de laatste wedstrijd tegen DTV 84 2 aan vijf punten genoeg heeft om zich kampioen in de 1e klasse te mogen noemen.

De eerste drie games waren heel spannend en gingen om en om met 11 9 naar Roeland en Bolks. In de vierde game was de marge voor Roeland iets ruimer (11 7) waardoor inderdaad de prachtige 8 2 eindstand op het wedstrijdformulier verscheen.

We hebben een mooie wedstrijd gezien met prachtige wedstrijden. De krachtsverschillen waren niet bijster groot, maar Kampenion 3 toonde zich in de breedte sterk(er).

Volgende week gaat team 3 dus in Dalfsen op bezoek bij DTV 84 2, het hele seizoen al DE concurrent van team 3. Het is de bedoeling dat een (kleine) afvaardiging supporters uit Kampen naar Dalfsen afreist. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Simon of bij ondergetekende. Steun de boys van team 3!


DTV 84 2

-

Kampenion 4

10 0

1e klasse

Gert 0, Karsten 0 en Robbert 0

Team 4 ging op bezoek bij DTV 84 2 om te proberen die tegenstander wat puntjes te ontfutselen. Daarmee zou het natuurlijk team 3 een prima dienst bewijzen. Om maar meteen met de deur in de sporthal te vallen: team 4 slaagde er niet in om ook maar één puntje uit Dalfsen mee terug te nemen. En eigenlijk zat er ook niet meer in. Alleen Karsten was in zijn partij tegen Bollemaat dichtbij een overwinning, maar helaas wist Karsten een 0 2 voorsprong niet vast te houden. Daarmee staat de laatste plaats van Kampenion 4 vast.


Kampenion 5

-

Spoolde 1

10 0

3e klasse

Ivan 3, Martijn 3, Nick 3 en dubbel 1

Team 5 kon vrijuit spelen, want het was vorige week al kampioen geworden. Maar natuurlijk wilden Ivan, Martijn en Nick in hun laatste wedstrijd van het seizoen nog wat laten zien. En daar zijn de boys voortreffelijk in geslaagd. Met een 10 0 nederlaag stuurden zij tegenstander Spoolde 1 terug naar Zwolle. Negen van de tien partijen werden in drie games beslist; alleen Nick had in de laatste wedstrijd vier games nodig. Dit zegt natuurlijk alles. Ivan, Martijn en Nick zijn klaar voor de 2e klasse. Dat is wel duidelijk.


Leogang SL 5

-

Kampenion 6

4 6

3e klasse

Erwin G. 2, Jentine 2, Mattias 1 en dubbel 1

Voor team 6 was het zaak om zoveel mogelijk punten uit Nunspeet mee te nemen, want het stond vooraf samen met Drost Wezep 2 op 24 punten en op een respectievelijk vierde en vijfde plaats. Drost Wezep had echter een wedstrijd meer gespeeld en het was deze zaterdag vrij. Wilde team 6 dit seizoen niet degraderen, dan moest vandaag afstand worden genomen van Drost Wezep. Team 6 slaagde daar prima in. Tegenstander Leogang Sl 5 werd in eigen zaal met 4 6 verslagen. Erwin en Jentine pakten ieder twee punten en Mattias één. De boys pakten samen ook het dubbel. Door deze overwinning lijkt team 6 het 3e klasseschap te hebben veiliggesteld.


Kampenion 7

-

Spoolde 2

10 0

4e klasse

Frank 3, Stefan A. 3, (invaller) Ibrahim 3 en dubbel 1

Team 7 kon vandaag kampioen worden als het met ruime cijfers zou winnen van tegenstander Spoolde 2. En een ruime overwinning was mogelijk, want in Zwolle werd met 2 8 gewonnen. Welnu, het ging heel voorspoedig voor Frank, Stefan en Ibrahim. Net als team 5 stuurde team 7 de tegenstanders van Spoolde met de maximale cijfers naar huis: 10 0. En daarmee was de titel binnen! Frank, Stefan en ook Eline, van harte gefeliciteerd! Jammer was het dat Eline s middags pas drie kwartier voor de wedstrijd aangaf niet te (kunnen) komen. Gelukkig was Ibrahim bereid om in te vallen. Over Ibrahim hierna nog meer.


Drost Wezep 3

-

Kampenion 8

0 10

4e klasse

Ibrahim 3, Niels 3, Umit 3 en dubbel 1

Team 8 kon vandaag ook kampioen worden. Het had daarvoor officieel nog drie puntjes nodig in de uitwedstrijd tegen Drost Wezep 3. Ibrahim kon voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd meespelen, omdat het voetbal was afgelast. Tja en als je dan met twee spelers naar Wezep gaat die nog 100% spelen (Ibrahim en Niels), dan moet het wel heel raar lopen willen die drie puntjes er niet komen. Die drie puntjes werden er uiteindelijk tien. Ook team 8 behaalde dus een maximale overwinning en de tweede in successie. En daarmee is ook team 8 kampioen. Ibrahim, Niels, Umit en ook Michael, van harte gefeliciteerd.

Heb je het wel eens meegemaakt dat je als speler op één wedstrijddag 2x met 10 0 won en 2x kampioen werd? Ik niet. Maar Ibrahim deed het op zaterdag 26 november 2005. Waarvan akte!


Kampenion 9

-

Batfighters 4

4 - 6

4e klasse

Hans 3 en Stefan K. 1; Christiaan 0

Team 9 speelde de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Batfighters 4, dat vooraf vier punten meer verzameld had. Het werd een spannende wedstrijd die nipt in het voordeel van Batfighters werd beslist. Hans bleef ongeslagen en Stefan pakte het vierde punt. Christiaan was tweemaal dicht bij een overwinning, maar verloor beide malen nipt in vijven. Team 9 zal de competitie als vierde of als vijfde beëindigen.


Kampenion 10

-

Robaard Hasselt 2

9 1

5e klasse

Anja 3, Chiel 3, Danny 2 en dubbel 1

Team 10 was net als team 5- vorige week al kampioen geworden en dus konden de spelers vrijuit spelen tegen Robaard Hasselt 2. Maar ach, vrijuit spelen. Dat doen zij eigenlijk het hele seizoen al. Team 10 boekte opnieuw een ruime zege. Tegen Robaard Hasselt 2 werd het 9 1. Alleen Danny liet een puntje liggen. Anja en Chiel bleven ongeslagen. En dus is de uitslag 8 2 ook na wedstrijddag negen nog steeds de kleinste overwinning. En dat zegt alles over dit seizoen. De spelers van team 10 zijn toe aan een nieuwe uitdaging en aan meer tegenstand. Want daardoor worden zij zelf ook weer beter. We gaan het volgen.


Kampenion 11

-

Vined 3

2 8

5e klasse

Renate 1 en (invaller) Rijk 1; Aart 0

Team 11 speelde een thuiswedstrijd tegen Vined 3 uit Heerde. Vooraf stond team 11 zesde en tegenstander Vined vijfde. Team 11 leed een geflatteerde 2 8 nederlaag. De wedstrijden 6, 7 en 8 van deze zaterdag gingen namelijk nipt in vijven verloren. Een uitslag 4 6 had de verhoudingen dan ook beter weergegeven. Renate en Rijk die inviel omdat Harmen onverwachts verhinderd was- pakten ieder een puntje. Team 11 gaat de competitie als laatste beëindigen, maar dat is niet erg. Volgend seizoen kan het alleen maar beter gaan.


Smash-In 3

-

Kampenion 12

3 7

welp-/pupilklasse

Rijk 3, Silas 2, Jeroen 1 en dubbel 1

Ook team 12 kon vandaag kampioen worden. Twee puntjes tegen tegenstander Smash-In 3 waren voldoende. En natuurlijk kwamen die twee punten er, want team 12 had alle (zes) voorgaande wedstrijden gewonnen. En waarom zou dat vandaag dan anders zijn? Team 12 toonde zich met 3 7 de sterkste en werd daarmee de derde kampioen van de dag, maar in tijdsvolgorde misschien wel de eerste of tweede. Rijk bleef vandaag ongeslagen, Silas pakte twee punten en Jeroen één. Jeroen en Rijk wisten ook het dubbel te winnen.

Jeroen, Rijk en Silas, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

Volgend seizoen schrijven we dit team in de 5e klasse in. Dat hoeft niet te betekenen dat de tegenstanders ineens veel sterker zullen zijn. Maar zij zijn wellicht wel ouder. En dat is helemaal niet erg.


De teller van het aantal kampioenschappen staat nu op vijf. De teams 5, 7, 8, 10 en 12 zijn al kampioen. Team 3 kan zich volgende week bij dat rijtje voegen als het niet verliest van DTV 84 2. Dat zijn natuurlijk prachtige berichten over de jeugdafdeling van Kampenion. Natuurlijk zal het na een kampioenschap een stuk moeilijker zijn om zo goed te (blijven) presteren. Maar dat is ook niet erg. Een titel is eigenlijk maar korte termijnwerk. En het gaat om de lange termijn, namelijk de ontwikkeling van de spelers. Duidelijk is wel dat Kampenion een behoorlijk partijtje meeblaast in de jeugdcompetitie!


Zoals jullie elders op de website kunnen lezen, willen we op zaterdag 3 december as. om 17.45 uur terugkijken op de najaarscompetitie 2005 en aandacht schenken aan de kampioensteams. Maar natuurlijk komt elk team aan bod. Jullie -en je ouders- zijn van harte uitgenodigd.

Wellicht kan het ietwat later worden als ook team 3 (in Dalfsen) de titel weet te behalen. De wedstrijd DTV 84 2 Kampenion 3 begint namelijk om 14.00 uur.

Hier nogmaals de oproep om je op te geven om als supporter mee te gaan. Geef je op bij Simon of ondergetekende. Dta mag via e-mail of telefonisch. Voorlopig is er plaats genoeg, want Simon, Sebastiaan, pa Ten Have en pa Wessels zijn van plan om met de auto heen te gaan.


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion