FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


As. zaterdag 22 april worden in Helmond (Noord-Brabant) de Nederlandse Kampioenschappen voor spelers met een B-licentie gehouden en zondag voor die met een A-licentie. Namens zichzelf en namens Kampenion doen drie spelers van het kampioensteam 1 op zaterdag mee. Die drie zijn Paul Kamstra, Ton Ringenier en Arnaud van der Sluis. Zij doen mee bij de junioren. Het niveau ligt altijd hoog op zo n NK. Maar dat is natuurlijk geen verrassing. Het zou al knap zijn om de eerste ronde te overleven.


Paul moet in die eerste ronde zien af te rekenen met: Jamie Welinga (Amstelveen, lan A), Vernon Pereira (Flash, lan A) en Richard Bruggink (Odion, lan B). Laatstgenoemde was vorig seizoen één van de tegenstanders van team 2, namelijk Odion 1 dat toen kampioen werd.

Ton ontmoet: Danny Roks (The Back Hands, 1e klas sen.), Dheni Vodegel (Treffers Arnhem, lan B) en Max Hikke (VDN/Salamanders, lan A)

Arnaud speelt tegen: Simon Schoones (JCV, kampioensgroep), Bram Smeets (Arboned Westa, lan C) en Tim Feyen (Remerij DTK, lan C).


De nummers 1 en 2 gaan door naar het hoofdtoernooi. Paul zit in de zwaarste poule met twee landelijk A-spelers. Arnaud, de man in vorm, lijkt op papier de meeste kans te hebben om het hoofdtoernooi te bereiken. Mits Aartje er natuurlijk vol voor gaat. Ook voor Ton liggen er kansen, al is zijn poule weer zwaarder.


Hoe dan ook, de boys kunnen weer een balletje op niveau slaan tegen (vrij) onbekende tegenstanders. En daar steken zij weer het nodige van op.

Succes jongens!


Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion