Kampenion ging dit seizoen met negen teams de seniorencompetitie in. Over het algemeen presteerden de teams goed. Aan het eind van het seizoen kan de balans worden opgemaakt: drie kampioenschappen en twee (officiële en eigenlijk ook ingecalculeerde) degradaties.

Team 1
Wouter Beuzenberg, Jackie van der Meulen en Gerben Wolterink

Het vlaggenschip kon via de achterdeur opnieuw worden toegelaten tot de 1e klasse. De doelstelling vooraf was handhaving en daar slaagde het prima in. Het kwam dit seizoen geen moment in de problemen en mocht zelfs nog even ruiken aan de halve finales. Dat bleek echter net iets te hoog gegrepen, maar een derde plaats is een goede klassering.
Gerben heeft een prima seizoen gedraaid. Jackie kwam precies uit op 50%. Wouter heeft betere seizoenen gekend, maar hij heeft dit seizoen andere prioriteiten gesteld dan tafeltennis. Verder heeft team 1 in totaal viermaal een beroep gedaan op twee jonge invallers: Arnaud (2e klasse) en Ton (1e klasse). Beiden toonden aan het niveau redelijk tot goed aan te kunnen en dat geeft hoop voor de toekomst.
Team 1 werd derde met 53 punten uit 10 wedstrijden.

Team 2
Sebastiaan Doorn, Dick Hoekman, Marcel Makkink en Ton Ringenier

Kwam team 1 via de achterdeur de 1e klasse binnen, team 2 moet ergens een raampje hebben ingeslagen. Geheel onverwacht mocht het toch weer in de 1e klas uitkomen. Vooraf was bekend dat het heel zwaar zou worden om zich te handhaven in de hoogste regioklasse en dat bleek ook wel. Het hele seizoen bivakkeerde het onderin de stand. Lange tijd stond het zesde, maar uiteindelijk wist het via een betere tweede seizoenshelft nog als vijfde te eindigen. En dat terwijl de routiniers in het team wel eens betere seizoenen hebben gekend. Officieel degradeert team 2 naar de 2e klas, maar ik durf daar mijn hand niet voor in het vuur te steken.
Ton debuteerde in de 1e klasse met 33% en dat is niet verkeerd. Van zijn teamgenoten wist alleen Dick hoger te scoren via een fraaie eindsprint. Marcel en Sebastiaan bleven tussen de 20 en de 30% steken.
Team 2 eindigde als vijfde met 33 punten uit 10 wedstrijden.

Team 3
Theo Hogenhorst, Gerard Palland en Arnaud van der Sluis

De keuze van de TC en de wedstrijdsecretarissen om van team 3 een driemansteam te maken, heeft vruchten afgeworpen. Doel daarvan was om de kans op handhaving te vergroten en dat pakte prima uit. Sterker nog, team 3 is zelfs als tweede geëindigd. Een prima prestatie. Het verloor slechts twee wedstrijden: in Heino en in Hoonhorst. Arnaud die voor het eerst op dit niveau speelde- kan terugkijken op een prima seizoen met een percentage van 79. Hij eindigt daarmee als derde in het percentageklassement van de poule. Maar ook Theo en Gerard pakten hun punten mee en gedrieën leverde men dus een prima teamprestatie.
Team 3 eindigde als tweede met 45 punten uit 8 wedstrijden.

Team 4
Menno Jansma, Paul Kamstra, Marijke Kramer,  Jelmer van der Veen en Simon van der Woude (reserve)

De spelers van team 4 kregen de kans om aan de 2e klasse te ruiken. Het werd onverwachts in deze klasse ingedeeld, omdat er bovenin het nodige werd doorgeschoven en zoiets werkt natuurlijk door naar beneden. Vooraf was bekend dat handhaving vrijwel onmogelijk zou zijn, omdat Simon puur als reserve aan het team wilde worden toegevoegd. Toch heeft team 4 incidenteel enkele succesjes weten te boeken. Sterker nog, Marijke, Jelmer en Paul hebben aangetoond niet veel te kort te komen. Met wat meer routine moeten zij het niveau op zeer korte termijn aankunnen. En dat is een prettige constatering. Het is nog afwachten op welke termijn zij een nieuwe kans krijgen. Voor Menno is de 2e klas te hoog gegrepen. Dat is geen verwijt, maar een constatering.
Team 4 werd vijfde met 31 punten uit 10 wedstrijden.

Team 5
Cornelis Hamstra, Sjoerd Heij, Arie Hup en Ralph Trip

Team 5 was één van de titelkandidaten in de 3e klasse B. En daar waar de concurrenten Heino 2 en Harderwijk 3 veel punten lieten liggen, bleef team 5 wel punten pakken. Het hoefde slechts tweemaal een gelijkspel toe te staan en wel tegen dezelfde tegenstander: Heino 2. Alle andere acht wedstrijden werden gewonnen en vaak met de cijfers 7 3. Team 5 werd dan ook één wedstrijd voor het einde van het seizoen al kampioen. Opvallend was dat Sjoerd vooral in het begin van het seizoen in vorm was en dat Cornelis steeds beter ging spelen naarmate het seizoen vorderde. Arie kan terugkijken op een constant seizoen. Ralph speelde slechts enkele wedstrijden mee en kwam daarin tot een mooi percentage.
Team 5 werd eerste met 71 punten uit 10 wedstrijden.

Team 6
Hans van den Berg, Jaap van Putten, Teunis Ringenier en Richard Trip

Team 6 wilde na de degradatie uit de 3e klasse zo snel mogelijk terug naar die klasse. Concurrentie zou vooral moeten komen van Wham 1 met Leogang SL 4 als outsider. Maar de 4e klasse B gaf ongeveer hetzelfde scenario te zien als de 3e klasse B. Team 6 bleef winnen en ook tegen de concurrenten Wham en Leogang SL. Sterker nog, team 6 won alle acht wedstrijden terwijl de vier andere teams in de poule bleven elkaar maar punten afhandig bleven maken. Ook team 6 werd één wedstrijd voor het einde van het seizoen al kampioen.
Vermeldenswaard is nog dat team 6 in acht wedstrijden maar liefst vijfmaal met een invaller moesten aantreden. En die invallers pakten de nodige punten mee.
Team 6 werd eerste met 57 punten uit 8 wedstrijden.

Team 7
Samuel Aisa, Harm Bosman, Marco Ilbrink, Jan Ringenier en Jeroen Heldoorn (reserve)

Team 7 speelde in een leuke poule. Het was met Wham 2 en Heino 5 in een spannende strijd verwikkeld om de titel. De eerste vier wedstrijden stond Wham 2 bovenaan en de volgende vijf wedstrijden team 7. Maar uiteindelijk was het Heino 5 die er met het spreekwoordelijke been vandoor ging toen team 7 en Wham 2 elkaar in de laatste wedstrijd op 5 5 hielden. Toch kan team 7 terugkijken op een goed seizoen. Het heeft de punten vooral laten liggen in de twee wedstrijden tegen Emmeloord 3.
Team 7 werd tweede met 64 punten uit 10 wedstrijden.

Team 8
Henny Boxman, Fedli Öztürk, Fevzi Öztürk en Gerard Wessels

Team 8 heeft een merkwaardig seizoen achter de rug. In het begin nam het afstand van de andere teams, maar op een gegeven moment kwam concurrent Zwartsluis 4 langszij. Team 8 won weliswaar tweemaal met 6 4 van Zwartsluis 4, maar de concurrent won de wedstrijden tegen de andere teams ruimer. Met nog één wedstrijd te spelen, stond Zwartsluis één puntje voor. Team 8 speelde dinsdags thuis tegen Heino 6 en moest ruim winnen om Zwartsluis onder druk te houden. Team 8 slaagde daar maar gedeeltelijk in, want het won met 7 3. Concurrent Zwartsluis moest dus donderdags in Heerde met dezelfde cijfers (of meer) winnen tegen het onderaan staande Vined 5. Bij team 8 hield niemand er rekening mee dat Zwartsluis daar niet in zou slagen. Maar toch gebeurde het; Zwartsluis won slechts met 4 6. En dus werd team 8 alsnog kampioen; het onderlinge resultaat gaf daarbij de doorlag.
Team 8 eindigde dus als eerste met 70 punten uit 10 wedstrijden.

Team 9
Rense Beimers, Warner Bosman, Ralf Externbrink, Alice Ringenier, Engelina Rozendaal

Team 9 startte het seizoen prima. De titel leek beslist te worden tussen Hoonhorst 6 en team 9. En team 9 stond zelfs even eerste, maar wist dat helaas niet vol te houden. Hoonhorst bleek uiteindelijk de sterkste en zelfs Smash-In 5 passeerde team 9 nog. Toch kan het terugkijken op een goed seizoen. Het kwam voor het eerst uit in de sterkste poule van de 6e klas en het eindigde daarin als derde. De teleurstelling over het niet kunnen handhaven van de eerste en tweede plaats mag dan ook niet overheersen.
Team 9 besloot de competitie als derde met 44 punten uit 8 wedstrijden.

Al met al een redelijk succesvol seizoen voor Kampenion dus. Zeker als daar de vijf titels bij de jeugdteams bij worden opgeteld.

Natuurlijk werpt het nieuwe seizoen zijn schaduw al weer vooruit. Binnenkort praten de TC-leden en de wedstrijdsecretarissen over de nieuwe teamindeling. Een ding is daarbij zeker: Wouter Beuzenberg speelt niet langer competitie voor Kampenion. Met een aantal anderen gaat hij proberen GTC in zijn woonplaats Genemuiden weer in de benen te helpen . Natuurlijk wensen we hem en de GTC-ers daarbij veel succes. Wellicht zien we Wouter dus binnenkort als GTC-er achter de tafel staan in sporthal De Maten . Verder stopt (webmaster) Richard Trip als tafeltennisser. Hij woont al een tijdje in Lemelerveld en het kostte hem steeds meer moeite om bij de wedstrijden van zijn team op te komen draven. Gelukkig blijft Richard als webmaster verbonden aan Kampenion.
Binnenkort vind je de nieuwe teamindelingen on-line.

Wedstrijdsecretariaat
ttv Kampenion