Op zaterdag 2 (senioren) en 9 juni jl. (jeugd) werden in Lochem de Afdelingskampioenschappen van Oost gehouden. Daaraan mogen spelers meedoen die op de Regiokampioenschappen (Twente, IJsselstreek en Zwolle) als eerste of tweede zijn geëindigd. Namens Kampenion kwamen hier zeven spelers / speelsters in actie. Drie van hen vielen in de prijzen.

Negen spelers/speelsters van onze vereniging hadden zich geplaatst voor de Afdelingskampioenschappen. Harmen Kramer en Ralph Trip lieten verstek gaan. De volgende leden waren wel van de partij:
Alice Ringenier - dames E
Ton Ringenier - jongens landelijk
Jordy ten Have - idem hoofdklasse
Niels Alberts - idem 2e klasse
Jentine Ringenier - meisjes 2e/3e klasse
Anja Ringenier - meisjes 2e/3e klasse
Mark Steenstra - jongens starters

Anja Ringenier werd in haar klasse afdelingskampioene; zij versloeg in de finale Michelle Zonneveld van organiserende vereniging De Toekomst. Anja wist al haar wedstrijden te winnen. Haar eerste wedstrijd van de dag was die tegen zus Jentine. Tegen die partij keek zij eigenlijk nog het meest op. Maar datzelfde gold voor Jentine. Anja wist de zustertwist met 3 1 te winnen.
Ton Ringenier eindigde bij de landelijke spelers als tweede achter eeuwige rivaal Jan Jaap Schipper van DTV 84. Jan Jaap had net als Ton aan het eind één partij verloren, maar het onderlinge resultaat (3 1 voor Jan Jaap) gaf de doorslag.
Alice Ringenier tenslotte eindigde eveneens als tweede; zij verloor één wedstrijd in haar klasse dames E. Deze klasse was gecombineerd met dames F, zodat Alice in ieder geval nog vijf wedstrijden kon spelen.
De andere Kamper deelnemers wisten geen potten te breken. Sommigen hadden moeite met de zeer warme omstandigheden en (in verband daarmee ?) de motivatie. De uitslag in de eerste wedstrijd was daarbij bepalend voor het vervolg van het toernooi. Anderen kwamen gewoon tekort om voor de ereprijzen mee te doen. Maar dat is geen schande.

Met de Bekercompetitie (zie gastenboek) en de Afdelingskampioenschappen is een einde gekomen aan het tafeltennisseizoen. In het nieuwe seizoen meld ik mij weer.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion