Natuurlijk, ik had aangegeven dat ik niet wekelijks meer uitgebreid verslag doe van de verrichtingen van de jeugdteams. Maar bijzondere gebeurtenissen wil ik niet onvermeld laten. Team 9 is naar nu blijkt- vorig weekend al kampioen geworden in de 5de klasse.


Het heeft een tijdje geduurd voordat de uitslagen en standen van zaterdag 2 april op de website van de NTTB Oost vermeld stonden, maar afgelopen donderdag was het dan zover. Waar ik vooral benieuwd naar was, was het resultaat van Robaard Hasselt 1 in de 5de klasse D.
Kampenion 9 was vorig weekend vrij, maar kon toch kampioen worden als nummer twee Robaard Hasselt één puntje zou laten liggen. En dat gebeurde inderdaad; Hasselt won met 1 9 bij Smash-In 2 waardoor Kampenion 9 niet meer kon worden achterhaald. En dus werd het officieel kampioen op zaterdag 2 april. Helaas wisten we dat pas op donderdag 7 april. Maar dat maakt de pret er niet minder om.
Christiaan, Ibrahim, Umit en Yunus van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Een prima prestatie van de boys. Ibrahim en Yunus speelden hun eerste competitie en Christiaan en Umit pas hun tweede. Binnenkort ontvangen jullie de traditionele kampioensbloemen

In vogelvlucht even de andere teams.
Team 1 staat vrijwel het hele seizoen vierde en gaat ook op die plaats eindigen. Na twee overwinningen van 7 3 op de nummers 5 (Flits 2) en 6 (GTTC Groesbeek 1) verloor het afgelopen zaterdag met 3 7 van Torenstad 1 uit Zutphen.

Team 2 presteert de laatste weken goed, maar omdat de andere teams onderin ook punten blijven pakken, staat het nog steeds laatste. Eerst werd GTTC Groningen 3 met 7 3 teruggewezen, toen werd voor het eerst in een uitwedstrijd niet verloren (5 5 bij Leogang SL) en afgelopen zaterdag werd nummer 2 SKF 1 met 6 4 verslagen.
Het speelt in een belachelijke poule waarin het na negen wedstrijden 41 punten heeft en slechts tien punten achter staat op koploper Nieuw Vennep. Team 2 staat één punt achter op Leogang SL 1 en twee punten op GTTC Groningen 3. In de laatste wedstrijd speelt team 2 uit bij koploper Nieuw Vennep. Het is niet onmogelijk om de laatste plaats te verlaten. Arnaud (vooral), Erwin en Paul zijn aardig in vorm.

Team 3 speelt net zo n seizoen als team 1, met één verschil: het staat vrijwel het hele seizoen derde. De laatste weken boekt het leuke resultaten. Eerst werd het sterke Staphorst op 5 5 gehouden en vervolgens werd Hoonhorst met 9 1 verslagen.

Team 4 heeft de laatste twee weken goede zaken gedaan. Eerst versloeg het concurrent Smash 70 4 met 7 3 en vervolgens zag het datzelfde Smash 70 met 6 4 verliezen bij de tweede concurrent Be Quick 62 1. Met nog twee wedstrijden te gaan staat het één punt voor op Smash 70 4 (dat een wedstrijd meer heeft gespeeld) en zeven punten voor op Be Quick 62 1. Dat mag niet meer misgaan. Jordy staat nog steeds op 100% na acht wedstrijden. Volgend seizoen Kampenion 3 Kampenion 4 in de 1ste klasse ?

Team 5 kon de titelstrijd met Effect 1 niet volhouden. Het hield de titelkandidaat weliswaar op 5 5, maar in de weken ervoor gaf het teveel terrein prijs. Eerst thuis 5 5 tegen nummer laatst Flits 5 en vervolgens een onverwachte 7 3 nederlaag bij DTV 84 3 in Dalfsen.

Team 6 boekt in de tweede competitiehelft leuke resultaten; alleen kampioen Batfighters 3 bleek duidelijk te sterk. Afgelopen zaterdag hield het Be Quick 62 2 knap op een gelijkspel.

Team 7 lijkt zich -gedeeltelijk op eigen kracht en gedeeltelijk met assistentie van andere teams- in veiligheid te gaan spelen. Stond het voor kort nog vijfde en laatste, inmiddels staan de boys van team 7 derde. Handhaving moet nu mogelijk zijn. Afgelopen zaterdag was het vrij en zag het Be Quick 62 2 met 0 10 van Smash 70 6 verliezen en Batfighters met 1 9 van DTV 84 7.

Team 8 heeft het in de tweede competitiehelft juist moeilijker. De vier wedstrijden leverden drie nederlagen en één overwinning op. Afgelopen zaterdag werd met 6 4 verloren van Spoolde 2.

Team 9 werd vorig dus weekend kampioen. Afgelopen weekend deelde het de punten met Swift 64 3 uit Swifterbant. Ibrahim staat nog steeds op 100%.

Team 10 heeft het ook moeilijker in de tweede helft van het seizoen. De drie wedstrijden tot nu toe leverden drie nederlagen op. Toch gaat dit team niet als laatste eindigen.

Team 11 tenslotte sprokkelt zijn puntjes mee. In het spel van de spelers zit verbetering en het spelplezier heeft niet te lijden onder de nederlagen. De tijd van de welpen komt nog wel.

Volgende week zaterdag 16 april- staat voor een aantal teams de laatste competitiewedstrijd op het programma. Niet voor alle, want op zaterdag 23 april komen team 3, 4, 7, 10 en 11 nog in actie. Dit komt doordat een aantal verenigingen het programma van zaterdag 26 maart (de zaterdag tussen Goede Vrijdag en Pasen) heeft verplaatst naar zaterdag 23 april.
Ik wens jullie veel succes toe in de laatste wedstrijden van het seizoen!


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris jeugd
ttv Kampenion