FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Namens Kampenion (en zichzelf natuurlijk) deden dit jaar op zaterdag 6 mei slechts vijf spelers mee aan het Dijkpoorttoernooi in Hattem. Geen van de vijf spelers wist een ereprijs te halen al was Jordy daar heel dicht bij.

Er zijn jaren geweest waarop Kampenion met meer dan twintig spelers naar Hattem afreisde om daar deel te nemen aan het Dijkpoorttoernooi. Door verschillende oorzaken hadden zich dit jaar slechts vijf spelers aangemeld: Jordy ten Have, Gertjan Wessels en de welpen Gert-Jan de Lange, Robin Makkink en Guido Wessels.

Jordy, die een C-licentie heeft, had in de poule geen enkele tegenstand. Hij kwam zelf een speler tegen die met Flits 12 in de welp-/pupilcompetitie tegen welpenteam Kampenion 12 uitkwam !!! Jordy werd dan ook eerste in de poule en hij bereikte uiteindelijk de finaledriekamp. Helaas eindigde hij daarin als derde.

Gertjan, nog in het bezit van een B-licentie, had het moeilijker in de poule. Hij wist zich net niet voor de Hoofdronde te plaatsen met een derde plaats. En dus werd de Verliezersronde het strijdtoneel voor Gertjan. Hoewel het zeker niet gemakkelijk ging, wist Gertjan die op zijn naam te schrijven. Hij bleek de sterkste in een finaledriekamp.

De welpen waren s morgens vroeg nog niet helemaal uitgeslapen. In het begin van het toernooi hadden zij het moeilijk en verspeelden zij alle drie hun kansen om het Hoofdtoernooi te bereiken. Ik moet daarbij wel opmerken dat De Toekomst uit Lochem met een aantal sterke welpen aanwezig was. De welpen waren in twee poules van zes spelers verdeeld waarin alleen de nummers 1 en 2 doorgingen naar de Hoofdronde. De nummers 3 t/m 6 speelden de Verliezersronde, verdeeld in twee poules van vier. Robin won in de ene poule zijn drie wedstrijden en bereikte zodoende de finale. In de andere poule kwamen Gert-Jan en Guido elkaar tegen. Bleek in de 1e ronde Gert-Jan nog de sterkste, nu won Guido en dus mocht hij het tegen Robin opnemen in de finale. Robin nam een 2 0 voorsprong, maar wist die niet vast te houden. Guido kwam terug en won de partij alsnog met 2 3. Complimenten ook aan Robin die nog geen competitie heeft gespeeld, maar liet zien al heel goed te kunnen meekomen.

Dank aan de chauffeurs/begeleiders Marcel Makkink en Gerard Wessels en de andere begeleiders Alice en Jentine Ringenier die de jeudspelers deze zaterdag terzijde hebben gestaan.

Jan Ringenier

wedstrijdsecretaris JEUGD

ttv Kampenion