Op vrijdag 6 februari jl. werden in de raadzaal van het stadhuis van Kampen de Kamper Sportverkiezingen gehouden. Gerben Last - erelid van Kampenion - was één van de genomineerden voor de sportman van het jaar.

 

Op zich was het - met alle respect voor de andere kandidaten - geen verrassing dat de titel sportman 2008 van Kampen uiteindelijk bij Gerben terecht kwam. Gerben had duidelijk de beste prestaties geleverd in 2008. In De Stentor stond vanmorgen het volgende te lezen:

'Tafeltennisser Gerben Last, net als Kanis ( baanwielrenster / JR ) vierde in Beijing, staat ook internationaal zijn mannetje met winst van enkele Europese toernooien.'

Hoewel de titel niet echt als een verrassing kwam, is het natuurlijk prachtig dat Gerben tot Kamper sportman van het jaar 2008 is uitgeroepen. Het is toch een stukje waardering voor Gerben en met hem ook voor onze tafeltennissport. Namens Kampenion waren voorzitter Gerben Wolterink en bestuurslid Marco Ilbrink getuige van de huldiging. Ook Gerard Wessels was aanwezig.

Mede namens Kampenion feliciteer ik Gerben van harte met zijn titel.

Voor de volledigheid vermeld ik nog dat Willy Kanis uiteraard sportvrouw van het jaar werd en dat Wit Blauw D1 (korfbal) de sportploeg van het jaar werd.

Jan Ringenier