FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


In week 8 was er slechts een zeer beperkt competitieprogramma. Namens Kampenion speelde alleen team 4 op zaterdag 21 februari een inhaalwedstrijd tegen Torenstad 1. Daarnaast werd dit weekend in Nijmegen een landelijk Ranglijsttoernooi gehouden; op zaterdag voor de spelers met een C-licentie en op zondag voor spelers met een B-licentie. Guido Wessels kwam op zaterdag in actie en Ivan Hollander en Robin Makkink op zondag.

Ranglijst C-toernooi Nijmegen
Aan het Ranglijst C-toernooi dat op zaterdag 21 februari in Nijmegen werd gehouden, zouden Pascal Bruins en Guido Wessels meedoen; respectievelijk bij de kadetten en de pupillen. Zouden ,  want Pascal moest zich helaas wegens ziekte afmelden.
Guido deed wel mee en omdat de pupillen pas om 12.00 uur begonnen, konden we twee uurtjes later vertrekken. Met we bedoel ik Guido, pa Gerard en ondergetekende. Na een voorspoedige reis kwamen we om even voor half twaalf in Nijmegen aan.

Guido was ingedeeld in een groep met Sander van den Broek (TIOS 51), Thije van Es (DOCOS) en Huub Krol (Slagvaardig).
Guido begon het toernooi tegen Thije van Es en hij maakte zijn reputatie als slowstarter weer waar. Tegenstander Thije liet Guido de fouten maken en die deed dat dan ook enthousiast . Volkomen onnodig verloor Guido de partij met 1 - 3. In zijn tweede partij presteerde Guido het om de eerste game te verliezen van Huub Krol, een speler die (nog?) niet beschikt over een goede techniek. Ik formuleer het met opzet wat diplomatiek. Maar ook nu was Guido weer zo sociaal om de nodige fouten te maken. Gelukkig pakte hij het daarna goed op en won hij de partij met 3 1. De wedstrijden in de poule ontwikkelden zich zodanig dat de laatste partij die tussen Guido en Sander van den Broek de beslissing zou brengen. Omdat Sander met 3 1 van Thije had gewonnen, moest Guido met tenminste 3 1 van Sander winnen om kansen te behouden op het hoofdtoernooi. Guido speelde zijn beste wedstrijd in de poule en versloeg Sander met 3 1. Thije (van Guido), Sander (van Thije) en Guido (van Sander) hadden allen met 3 1 van elkaar gewonnen en dus moesten er punten worden geteld om te bepalen wie als 1e, 2e en 3e eindigden. Uiteindelijk bleek Guido een saldo van +1 te hebben, Sander van 0 en Thije van -1. En dus gingen Guido en Sander naar het hoofdtoernooi. Ik kon daar wel vrede mee hebben, omdat beide spelers het meest aanvallend zijn ingesteld.

In de achtste finale speelde Guido tegen L. Schalij (Veldhoven), een speler die we in Hoorn ook al tegenkwamen. Guido steeds beter op dreef rakend speelde een solide partij en troefde zijn tegenstander op bijna alle fronten af: 3 0.

In de kwartfinale moest Guido aantreden tegen A. Tiggelaar (Cevelum). Deze tegenstander heeft een aardige forehand, maar is kwetsbaar op zijn backhandkant. Guido, die completer is, maakte daar dankbaar gebruik van. Hoewel het niet allemaal even gemakkelijk ging, won Guido ook deze wedstrijd met 3 0. Een goede overwinning.

In de halve finale speelde Guido tegen Rens van Mens van Amsterdam 78. De andere halve finale ging tussen (daar is ie weer) Sander van den Broek van TIOS 51 en Ismail van Ingen (ook Amsterdam 78). De twee Amsterdamse spelers gingen er volgens mij al vanuit dat zij elkaar in de finale zouden treffen, maar beiden kwamen bedrogen uit. Guido en Rens speelden tegen elkaar een vreemde eerste game. Over en weer pakten zij een aantal punten op rij, maar aan het eind was het Rens die aan het langste eind trok. Maar in het vervolg van de partij liet Guido er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Hij won drie games op rij om de partij met 3 1 in zijn voordeel te beslissen. Ook nu kon Guido terugkijken op een goede partij.

Omdat Sander van den Broek in de andere halve finale met 3 0 te sterk bleek voor Ismail van Ingen, troffen Guido en Sander elkaar in de finale voor de tweede maal deze dag. Beide spelers maakten er opnieuw een mooie partij van. Beiden speelden om te winnen en dan moet je incalculeren dat je af en toe wat fouten maakt. Beide spelers moesten ook wel komen, want deden zij dat niet, dan kwam en scoorde meestal de ander. De eerste game ging naar Sander, maar de tweede en derde naar Guido. Sander trok de vierde game weer naar zich toe en dus moest de finale in de vijfde game worden beslist. Daarin was Guido nipt de betere: 11 8. Maar beide spelers kunnen terugkijken op een goed gespeelde wedstrijd. Zaterdag werd weer eens duidelijk dat Guido een vrij complete speler is. Wel moet hij actief (blijven) spelen en de concentratie gedurende de hele wedstrijd zien vast te houden. Dan is Guido moeilijk te verslaan.
Aardig om te vermelden is nog dat Thije van Es (DOCOS) die 3e in de poule werd het troosttoernooi won. Zo leverde die poule liefst drie prijswinnaars! Met de toernooiwinst verzekerde Guido zich van een B-licentie en mag ook hij op zaterdag 2 mei as. deelnemen aan het NK voor B-licentiespelers. Bravo!!!
Pa Gerard bracht ons veilig en wel weer terug in Kampen en zo kwam een eind aan een geslaagde dag al was het natuurlijk jammer dat Pascal er niet bij kon zijn.

Ranglijst B-toernooi Nijmegen
Op zondag 22 februari deden Ivan Hollander (junioren) en Robin Makkink (pupillen) mee aan het Ranglijst B-toernooi in Nijmegen.
Ivan speelde in een poule met Timothy van de Meulen (GTTC Groningen), Roy Burki (Cevelum) en Jordi Welten (Flash). Ivan wist keurig de poule te overleven onder meer via een knappe overwinning op oude bekende Timothy van der Meulen. Timothy heeft al menig tafeltennisrobbertje uitgevochten met Kampenionners en meestal sloot hij die winnend af. In het hoofdtoernooi wist Ivan nog twee ronden te overleven. Eerst versloeg hij J. Veldhuis van Slagvaardig en vervolgens was hij te sterk voor Niels van Komen van Openline Westa. Uiteindelijk werd Ivan in de achtste finale uitgeschakeld door Ruben Lam van Huizen. Het deelnemersveld was groot bij de jongens junioren B. Ga maar na, je overleeft twee rondes in het hoofdtoernooi en bent dan toch nog maar gevorderd tot de achtste finales.
Robin ontmoette in de poule Bas van Duin (Spirit) en Steven Pouw (Avanti) en ook hij wist de poule door te komen. Helaas vond Robin zijn Waterloo in de eerste ronde van het hoofdtoernooi. Hij moest Martijn van der Heide van Taverzo feliciteren. En daarmee werd Robin net als Ivan -  in de achtste finales uitgeschakeld. Het aantal deelnemers was hier dus beduidend lager.
Al met al aardige resultaten. Op dit niveau is het al knap als je je plaatst voor het hoofdtoernooi. Ivan wist daarin zelfs dus nog twee partijen te winnen.
Namens Kampenion mogen liefst vijf spelers meedoen aan het NK voor B-licentiespelers op zaterdag 2 mei as.: Gertjan, Ivan, Robin, Guido en Anja. Dat is een behoorlijk aantal voor onze vereniging.

Competitiewedstrijd
1e klasse Kampenion 4  - Torenstad 1     7 3
Cristian van Eeden 3, Anja Ringenier 2 en Jentine Ringenier 2

Team 4 speelde een inhaalwedstrijd tegen Torenstad 1 uit Zutphen. Op verzoek van de tegenstander was de wedstrijd verzet van zaterdag 14 naar 21 februari. Bij team 4 speelden Anja, Jentine en Cristian. Na het dubbel stond het 2 2, maar de vijf volgende partijen gingen naar team 4. Het slotakkoord was voor Torenstad waardoor team 4 een keurige 7 3 overwinning behaalde. Door deze zege is het opgeklommen naar plaats vier. Cristian bleef knap ongeslagen, terwijl de zussen Anja en Jentine ieder twee zeges boekten. Het dubbel verloren de dames in vijven.
Komende zaterdag gaat team 4 op bezoek bij Trias 2 in Twello.

 

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion