FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zaterdag 8 oktober sloten de teams 3 t/m 12 al weer de eerste seizoenshelft af. Wel een merkwaardige seizoenshelft overigens, want -zo jullie weten- begon de competitie met een dubbelprogramma tegen dezelfde tegenstander. En dus hebben de teams één tegenstander nog niet ontmoet. Dit met uitzondering van team 5 dat in de eerste wedstrijd van de terugronde vrij is. De teams 1 en 2 hebben vier van de tien wedstrijden er op zitten.
Op dit moment staan maar liefst vijf teams (heel) ruim op kop, namelijk de teams 5, 7, 8, 10 en 12. Verder hebben ook de teams 2 (tweede) en 3 (gedeeld koploper) nog titelkansen. Het gaat dus heel goed met de jeugdteams van Kampenion.
De balans was vandaag dan ook weer positief: zevenmaal winst en vijfmaal verlies.

Kampenion 1 - SKF 1 9 1 (Landelijk B)
Gert K. 2 (uit 2), Ton 2 (uit 2), Rick 1 (uit 2) en dubbel 1
Team 1 heeft dan eindelijk de eerste overwinning van het seizoen behaald. Tegen het niet volledige SKF 1 boekte het een ruime 9 1 zege. De tegenstander had duidelijk personele problemen. Het verscheen met slechts twee spelers waarvan er één ook nog eens inviel (vanuit team 2). Natuurlijk is het dan zaak om daar optimaal van te profiteren. Welnu, dat heeft team 1 gedaan. Alleen Rick moest zich eenmaal gewonnen geven, maar Gert en Ton bleven ongeslagen in hun beide partijen en pakten samen ook het dubbel. Het is te hopen dat deze ruime overwinning de jongens wat (zelf)vertrouwen geeft. Gert is dit seizoen vrij goed in vorm. Rick en Ton moeten beter kunnen, maar lijken langzaam maar zeker op de weg terug. Team 1 heeft de laatste plaats overgedaan aan SKF 1.
Team 1 staat nu vijfde met 17 punten uit vier wedstrijden.
Volgende week gaat team 1 op bezoek bij de buren van Flits 1. Deze wedstrijd begint pas om 17.00 uur. Ook Flits heeft namelijk personele problemen. Op verzoek van Flits wordt op een later tijdstip gespeeld, zodat het nog een invaller uit team 2 kan opstellen. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom!

Kampenion 2 - SKF 2 8 2 (Landelijk C)
Arnaud 3, Paul 3, Erwin L. 1 en dubbel 1
Team 2 zit in een vast ritme: uit speelt het tot nu toe gelijk en thuis wint het met 8 2. Ditmaal speelde het thuis tegen SKF 2 en dus won het met 8 2. En het gekke is dat concurrent Odion 1 in (bijna) hetzelfde ritme zit. Dat kan nog leuk worden. In tegenstelling tot SKF 1 was SKF 2 wel compleet. Toch was vrijwel vanaf het begin duidelijk dat team 2 niet in de problemen zou komen. Ook al maakte Arnaud het zichzelf lastig door in zijn eerste partij met 0 2 achter te komen nadat Paul team 2 simpel op voorsprong had gezet. Arnaud werd gelukkig op tijd wakker: 3 2. Paul en Arnaud bleven deze middag ongeslagen. Erwin stond ook sterk te spelen, maar had het geluk niet aan zijn zijde. De eerste partij verloor hij ongelukkig, de twee partij won hij en ook in zijn derde partij had hij winstkansen. Maar goed. Team 2 heeft goede zaken gedaan via de 8 2 overwinning.
Team 2 staat tweede met 26 punten uit vier wedstrijden, één puntje achter Odion.
Volgende week gaat team 2 naar Hoorn om daar tegen Disnierats 1 te spelen. Hopelijk wordt de trend van 5 5 in een uitwedstrijd dan positief doorbroken.

Flits 3 - Kampenion 3 6 4 (1e klasse)
Roeland 2, Jordy 1 en dubbel 1; Gertjan 0
Team 3 is weer terug op aarde. Leek tot nu toe alles vanzelf te gaan, vandaag moest er voor het eerst dit seizoen worden geknokt voor de punten. Flits 3 bleek een sterke tegenstander. Team 3 moest zich met 6 4 gewonnen geven. Roeland pakte 2 punten en Jordy 1. Het vierde punt behaalden Gertjan en Roeland in het dubbel. Dat betekent dat Gertjan in het enkelspel puntloos bleef. En dat is een tijdje geleden. Toch is er nog niets aan de hand. Voor hetzelfde gelde was het namelijk 4 6 voor team 3 geworden. De partijen 9 en 10 gingen namelijk nipt in vijven verloren.
Team 3 heeft nu net als DTV 84 2- 40 punten uit 5 wedstrijden en staat dus gedeeld eerste.
En volgende week komt DTV 84 2 op bezoek bij team 3. Dan liggen er nieuwe kansen. We gaan het zien.

Kampenion 4 - DTV 84 2 1 9 (1e klasse)
Bram 1; Gert B. 0 en Karsten 0
Team 4 kon team 3 geen grote dienst bewijzen. Tegenstander DTV 84 2 ging met een ruime overwinning terug naar Dalfsen. Toch waren de verschillen niet groot; zeker in het begin van de wedstrijd niet. Karsten opende met een zeer nipte nederlaag tegen Koggel (10 12 5e game) en Gert speelde redelijk gelijk op tegen Bollemaat. In de derde partij kon Bram het tactisch strijdplan niet volhouden. En dat was jammer, want in de periodes dat hij dat wel deed, was hij de betere. In het vervolg van de partij wist alleen Bram (tegen Bollemaat) een wedstrijd te winnen. Toch kunnen Bram, Gert en Karsten terugkijken op een goede wedstrijd. Er werd een vrij goed niveau behaald en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.
Team 4 staat zesde (en laatste) met 4 punten uit 5 wedstrijden.
Volgende week speelt team 4 in Harderwijk tegen de gelijknamige tegenstander.

Spoolde 1 - Kampenion 5 2 8 (3e klasse)
Ivan 3, Martijn 3 en (inv) Jentine 2
Team 5 ligt op titelkoers. Het heeft al vijf van de acht wedstrijden gespeeld en heeft dus alle tegenstanders al ontmoet. Tegen Vined 1 moest het eenmaal een gelijkspel toestaan, maar alle andere wedstrijden werden heel ruim gewonnen. De kleinste overwinning was 8 2. Het is dus niet de vraag of team 5 kampioen wordt, maar wanneer. Vandaag bleven Ivan en Martijn ongeslagen. Nick ging een dagje uit vandaag en daarom viel Jentine voor hem in. Jentine pakte twee puntjes mee. Team 5 steekt met kop en schouders boven de andere teams uit. Daar waar die teams elkaar afmaken , blijft team 5 ruim winnen. Het lijkt nu al vrijwel zeker dat team 5 volgend seizoen 2e klas speelt.
Team 5 staat dus eerste met 39 punten uit 5 wedstrijden.
Volgende week is team 5 vrij en gaat het afwachten hoeveel punten de achtervolgers nu weer laten liggen.

Kampenion 6 - Leogang SL 5 4 6 (3e klasse)
Laurens  2, Jentine 1 en dubbel 1; (inv) Frank 0
Team 6 blijft verdienstelijk presteren in de 3e klasse. Het pakt wekelijks genoeg punten mee om niet in degradatiegevaar te komen. Vandaag trof het Leogang SL 5 dat uit drie sterke, jonge spelers bestond. Het werd dan ook een heel leuke wedstrijd. Bij team 6 waren Erwin en Mattias verhinderd, maar gelukkig was Frank bereid om in te vallen. De jarige Laurens pakte 2 punten, Jentine 1 en samen wonnen zij ook het dubbel. Frank kwam helaas niet tot scoren, maar kon wel vast wennen aan de 3e klas (zie hierna). Voorlopig houdt team 6 tenminste één team onder zich. En dat is een knappe prestatie.
Team 6 staat derde met 19 punten uit 4 wedstrijden.
Volgende week gaat team 6 in Zwolle op bezoek bij Flits 6.

Spoolde 2 - Kampenion 7 2 8 (3e klasse)
Stefan A. 3, Frank 2, (inv) Niels 2 en dubbel 1
Ook team 7 ligt op titelkoers. Het speelde net als team 5 bij Spoolde en het wist ook de uitslag van team 5 te kopiëren: een 2 8 overwinning. Ook hier maken de andere teams elkaar af waar team 7 de wedstrijden ruim wint. En dan gaat het natuurlijk hard. Stefan bleef ongeslagen en Frank en Niels die voor de tweede maal inviel- pakten twee overwinningen. Het achtste punt pakten Frank en Stefan in het dubbel. Team 7 is voor de laatste wedstrijddag kampioen.
Team 7 staat dus eerste met 33 punten ui 4 wedstrijden.
Volgende week ontvangt team 7 Be Quick 62 4.

Kampenion 8 - Drost Wezep 3 9 1 (4e klasse)
Ibrahim 3, Niels 3, Umit 2 en dubbel 1
Ik kan het ook niet helpen, maar ook team 8 ligt op titelkoers. In de vijfde wedstrijd van het seizoen stond het slechts één puntje af aan tegenstander Drost Wezep 3. Tot nu toe werd eenmaal gelijkgespeeld en de andere vier wedstrijden werden met tenminste 8 2 gewonnen. Waar heb ik dat eerder gelezen? Ibrahim en Niels bleven voor de vierde maal dit seizoen ongeslagen. Umit pakte twee punten. Het dubbel was bijzonder spannend. Ibrahim en Niels wonnen met 12 10 in de vijfde game. Ook team 8 wordt kampioen en wellicht ook al voor de laatste wedstrijddag. Nog een positief woord over de gasten: de jonge boys van Wezep komen er ook wel. Weliswaar verloren zij ruim, maar zij werden zeker niet van tafel gemept.
Team 8 staat ook al eerste met 39 punten uit 5 wedstrijden.
Volgende week gaat team 8 in Elburg op bezoek bij Batfighters 5.

Batfighters 5 - Kampenion 9 8 2 (4e klasse)
Stefan K. 1 en Willem 1;  Christiaan 0
Team 9 ging deze zaterdag al op bezoek in Elburg en wel bij Batfighters 4 dat vrij hoog geklasseerd stond. Het was dus zaak om een paar puntjes mee te snoepen. Het snoepen stopte na twee punten. Stefan en Willem pakten ieder één zege. Christiaan bleef voor het eerst dit seizoen puntloos. Kopman Hans viel uit. Team 9 staat vierde en dat is netjes. Voorlopig houdt het twee teams achter zich. Als team 9 zich dit seizoen zou weten te handhaven waar het nu naar uitziet- dan is dat een knappe prestatie.
Team 9 staat vierde met 20-punten uit 5 wedstrijden.
Volgende week ontvangt team 9 Vined 4.

Robaard Hasselt 2 - Kampenion 10 2 8 (5e klasse)
Anja 3, Chiel 2, Joyce 2 en dubbel 1
Team 10 is weer zo n team dat op titelkoers ligt. Het kwam dit seizoen vijfmaal in actie en het won alle vijf de duels. De kleinste zege is 8 2. En eigenlijk zegt dat alles. Team 10 is duidelijk te sterk voor de andere teams in de poule. Maar goed, vooraf hadden we dan ook ingeschat dat het al 4e klasniveau had. En dat komt er dit seizoen ook uit. De spelers staan alle vier aan de kop van de percentagelijst. Het kent geen zwakke speler. Ditmaal bleef Anja ongeslagen en moesten Chiel en Joyce zich eenmaal gewonnen geven. Het dubbel leverde weer een eenvoudige zege op. De 4e klas is slechts een kwestie van tijd!
Team 10 staat eerste met 43 punten uit 5 wedstrijden.
Volgende week ontvangt team 10 Flits 10.

Vined 3 - Kampenion 11 8 - 2 (5e klasse)
Aart, Renate ; en Harmen
Verslagje volgt nog; wedstrijdbriefje nog niet ontvangen.
Volgende week speelt team 11 in Nunspeet tegen Leogang SL 7.

Kampenion 12 - Smash-In 3 8 2 (welp-/pupilklasse)
Rijk 3, Silas 3, Jeroen 1 en dubbel 1
Team 12, koploper, speelde tegen nummer 2 Smash-In 3. En normaal gesproken verwacht je dan een spannende wedstrijd. Maar spannend is het eigenlijk geen moment geweest. Daarvoor was het krachtsverschil te groot. Als Jeroen iets meer geluk had gehad (11 13 verlies in de 5e game tegen Dijk), dan was de score nog hoger uitgevallen. Rijk en Silas kwamen geen moment in de problemen. En dus ligt ook team 12 op titelkoers. Dat is bijzonder knap. Rijk en Silas spelen hun tweede seizoen en Jeroen zijn derde. Vorig seizoen eindigde team 12 als laatste. Het gaat snel met onze welpen.
Team 12 staat eerste met 30 punten uit 4 wedstrijden.
Volgende week ontvangt team 12 Spoolde 3.

Dat zijn dus heel goede berichten over de twaalf jeugdteams. Zeven teams die kampioen kunnen worden en daarvan zijn er vijf die al zo n grote voorsprong hebben dat zij DE grote favoriet zijn. Je schrijft het zo gemakkelijk en het lijkt misschien normaal, maar dat is het natuurlijk niet. Daar mogen we met elkaar best even van genieten en daar mogen we best trots op zijn. Maar &&&&&& volgende week moeten we er weer staan.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
ttv Kampenion