Op zaterdag 20 januari zijn bij Kampenion de Clubkampioenschappen gespeeld. Als verwacht heeft Harmen Kramer de clubtitel bij Kampenion geprolongeerd. Verwacht, omdat Harmen drie klassen hoger speelt dan de meeste tegenstanders. Bij de jeugd was de clubtitel voor Arnaud van de Sluis. B-kampioenen zijn Harm Bosman bij de senioren en Robin Makkink bij de jeugd.

s Morgens was het de beurt aan de jeugd. In totaal deden zestien spelers mee, verdeeld over een A-poule en een B-poule. In beide poules werd een achtkamp gespeeld.
In de A-poule waren de landelijk A-spelers Arnaud van der Sluis en Paul Kamstra de titelkandidaten. De Hoofdklassers Jordy ten Have en Gertjan Wessels zouden uitmaken wie derde werd. Het toernooi verliep inderdaad volgens planning . Met nog één wedstrijd te spelen waren Arnaud en Paul nog ongeslagen en hadden Gertjan en Jordy enkel van Arnaud en Paul verloren. Arnaud versloeg Paul in een hoogstaande partij met 3 0. Beide spelers mochten voor het laatste bij de jeugd meedoen. Gertjan versloeg Jordy met diezelfde cijfers.
Uitslag:
1.Arnaud van der Sluis
2.Paul Kamstra
3.Gertjan Wessels

In de B-poule was Robin Makkink duidelijk de sterkste. In zijn zeven partijen gaf hij slechts één game af. Heel knap. Pascal Bruins verloor alleen van Robin, maar bleef in de andere wedstrijden de baas over zijn tegenstanders. Plaats drie was voor Gert-Jan de Lange die alleen van de nummers één en twee verloor. Opvallend waren de hoge klassering (4e) van debutant Jos Bosch en de lage klassering (6e) van Guido Wessels.
Uitslag:
1.Robin Makkink
2.Pascal Bruins
3.Gert-Jan de Lange

De senioren kwamen s middags in actie. Hier deden vijfentwintig spelers mee, verdeeld over een A-poule (vijftien) en een B-poule (tien).
In de A-poule was Harmen Kramer de huizenhoge favoriet. De 1e klassers leken op voorhand om plaats twee te moeten spelen.
In poule 1 kwamen zeven spelers uit. Favoriet Harmen won zijn zes partijen vrij overtuigend al moest hij in drie partijen een game afstaan. Om plaats twee werd flink gestreden. Dick Hoekman, Ton Ringenier en Simon van der Woude gaven elkaar weinig toe. Marcel Makkink, die al was uitgeschakeld, speelde een belangrijke rol door Ton te verslaan. Daardoor werd Dick tweede. Dick had daar duidelijk niet meer op gerekend, want &&&. hij moest onder de douche vandaan worden gehaald !!! Waar hebben we dit eerder gehoord? Dick plaatste zich samen met Harmen voor de halve finales.

In poule 2, waarin acht spelers uitkwamen, was de strijd op voorhand meer open. De vier 1e klassers zouden onderling uitmaken wie zich zouden plaatsen voor de halve finales: Sebastiaan Doorn, Paul Kamstra, Arnaud van der Sluis en Rik Weys. Rik was prima op dreef, want hij won alle zeven partijen! Paul had een slechte start (0 3 verlies tegen Jelmer van der Veen), maar hij kwam heel sterk terug. Sebastiaan leek lange tijd op halve finalekoers, maar het venijn zat voor hem in de laatste drie wedstrijden; verlies tegen Rik, Arnaud en Paul. De tweede halve finalist kwam uit het duo Arnaud, Paul. Bleek Arnaud s morgens bij de jeugd het sterkst, nu was Paul de betere: 1 3. En dus plaatste Paul zich samen met Rik voor de halve finales.

In die halve finales was Harmen Kramer met 3 0 te sterk voor Paul Kamstra en versloeg Dick Hoekman Rik Weys met 3 1. Rik was vervolgens in de strijd om plaats 3 te sterk voor Paul: 3 0.
De finale ging tussen verdedigend clubkampioen Harmen Kramer en Dick Hoekman. Hoewel Dick zich prima verweerde, kwam hij toch te kort tegen Harmen die meer in huis heeft. Daarmee prolongeerde Harmen de clubtitel van Kampenion.
Uitslag:
1.Harmen Kramer
2.Dick Hoekman
3.Rik Weys

In de B-poule kwamen tien spelers uit, verdeeld over twee vijfkampen. De jeugdspelers Jordy ten Have en Gertjan Wessels, die ook in de seniorencompetitie uitkomen, moesten op voorhand in staat worden geacht om zich te plaatsen voor de halve finales.
In poule 1 plaatsten de eindvijftigers Henny Boxman en Harm Bosman zich voor de halve finales. Dat ging ten koste van Jordy die verrassend derde werd. In poule 2 verliep de strijd redelijk volgens plaatsing. Gertjan Wessels werd hier eerste, voor Marco Ilbrink.

In de halve finales bleek Henny Boxman de gelukkigste tegen Marco Ilbrink: 3 2. En in de andere halve finale wist Harm Bosman de aanval van de jeugdige Gertjan Wessels net te weerstaan. In de wedstrijd om de 3e plaats won Marco nipt van Gertjan. De finale ging tussen de twee oudste deelnemers in de B-poule: Harm Bosman en Henny Boxman. Was Henny in het onderlinge duel in de poule nog de sterkste, ditmaal was Harm de winnaar.
Uitslag:
1.Harm Bosman
2.Henny Boxman
3.Marco Ilbrink

Aansluitend werd nog om de Adri Weymertrofee gespeeld tussen Rik Weys, Marco Ilbrink en Gertjan Wessels, respectievelijk de nummers drie van senioren A, senioren B en jeugd A. Deze trofee wordt ter nagedachtenis aan Adri Weymer gespeeld die in de tachtiger jaren overleed. In het jaar van zijn overlijden eindigde hij als derde bij de Clubkampioenschappen bij Kampenion. Rik Weys won de trofee door zowel Marco als Gertjan te verslaan.

Er is deze zaterdag hard, maar sportief gestreden. De vier kampioenen zijn terecht als eerste geëindigd. Felicitaties aan alle prijswinnaars. Ten slotte bedank ik namens alle deelnemers de organisatoren van deze Clubkampioenschappen.

Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion