FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Zaterdag 12 januari 2008: de clubkampioenschappen. Het aantal aanmeldingen bij de jeugd was teleurstellend, bij de senioren juist uitstekend.

10.00 uur s morgens, negen junioren en drie prijzen. Helaas was het niveauverschil soms groot, maar het aantal deelnemers te weinig om twee poules te maken. De negen spelers namen het tegen elkaar op in een negenkamp. In de twee á laatste ronde verloor Gertjan met 3-1 van Ivan. Een ronde later won Jordy met 3-0 van Ivan. Toen in de laatste wedstrijd Jordy en Gertjan het tegen elkaar opnamen, konden ze allebei nog clubkampioen worden.

Zaterdag 12 januari 2008: de clubkampioenschappen. Het aantal aanmeldingen bij de jeugd was teleurstellend, bij de senioren juist uitstekend.

  

10.00 uur s morgens, negen junioren en drie prijzen. Helaas was het niveauverschil soms groot, maar het aantal deelnemers te weinig om twee poules te maken. De negen spelers namen het tegen elkaar op in een negenkamp. In de twee á laatste ronde verloor Gertjan met 3-1 van Ivan. Een ronde later won Jordy met 3-0 van Ivan. Toen in de laatste wedstrijd Jordy en Gertjan het tegen elkaar opnamen, konden ze allebei nog clubkampioen worden. Jordy had voldoende aan twee games, dus zaak voor Gertjan maximaal één game te verliezen. Na drie games stond het 2-1 in het voordeel van Gertjan, wat betekende dat de vierde game de doorslag zou geven. Jordy kwam 10-8 voor, maar Gertjan vocht terug tot 10-10. Twee punten op rij waren voldoende voor beide spelers om clubkampioen te worden. De winnaar van 2006 trok ook ditmaal aan het langste eind: Jordy ten Have sleepte de game met 12-10 binnen en werd Clubkampioen Junioren 2008. Gertjan pakte nog wel de laatste game, waardoor hij tweede werd vóór Ivan, die als derde eindigde. Niels werd vierde, Robin vijfde, Guido zesde, Gert-Jan zevende, Pascal achtste en John negende.

  

14.00 uur s middags, 27 senioren, vijf prijzen. Zes spelers hadden zich ingeschreven in de B-poule. De andere 21 spelers kwamen uit in de A-poule, die onderverdeeld was in drie vijfkampen en één zeskamp. In de B-poule werden soms spannende partijen gespeeld tussen Martijn, Gerard, Jentine, Rense en Alice. Alleen de winnaar van de B-poule deed hier niet aan mee: hij verloor slechts in drie van de vijf wedstrijden een game. We hebben het over Jeroen Heldoorn, die ongeslagen de titel pakte in de B-poule. De als laatst geplaatste Alice Ringenier werd knap tweede en pakte nog net een prijs, voor dochter Jentine en teamgenoot Gerard. Rense (vijfde) en Martijn (zesde) pakten de laatste twee plaatsen, waarbij aangetekend moet worden dat Martijn last had van een lichamelijk probleem.

  

Van de vier poules in de A-poule, was er in drie poules volop spanning. In de eerste poule bleek veelvoudig clubkampioen Harmen niet geheel verrassend veel te sterk voor zijn tegenstanders. De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender, want Arie won van Paul, Paul van Jelmer en Jelmer van Arie. En& alle wedstrijden eindigden in 3-1. Het verschil in punten moest worden geteld en met de vijf 11-9 s die er tussen zaten, zat het soms erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk bleek Paul met de nipte gamestanden tegen Arie en de overtuigende gamestanden tegen Jelmer, de beste van de drie te zijn en behaalde de twee plaats in de poule. Jelmer en Arie werden in deze volgorde derde en vierde, Gertjan en Marco vijfde en zesde in de eerste poule.

  

De tweede poule kende minder spanning. Sterker nog, alleen ondergetekende speelde en verloor twee vijf- en één viersetter en de rest van de wedstrijden werd in drie games beslist. Ton won alle wedstrijden en dus ook de poule. Simon verloor alleen van Ton en werd tweede. Marcel werd derde, Ralph vierde en Niels bleef puntloos en eindigde als vijfde in de poule.

  

Omdat in de derde poule in de tweede ronde Menno verrassend met 3-0 van Dick won, leek dit een spannende poule te gaan worden. Maar de daaropvolgende wedstrijden kenden geen verrassingen en omdat Menno de rest van z n partijen verloor, werd Dick toch nog tweede in de poule. Sebastiaan bleef ongeslagen en won de poule. Jan werd derde, Jaap won alleen van Menno en werd vierde en Menno werd, ondanks zijn verrassing, vijfde in de poule.

  

De vierde poule kende grotere verrassingen. Marijke was als vierde geplaatst in de poule, maar door een foutje als vijfde op het meerkampformulier geplaatst, waardoor zij eerst de op papier sterkste twee uit de poule trof. In twee spannende vijfsetters wist ze zowaar beide partijen te winnen. Het was duidelijk: Marijke zou doorgaan en Gerben en Jackie zouden strijden om het andere ticket naar de kwart finales. Of toch niet? Jordy begon de poule met een overwinning op Ivan, maar de twee daarop volgende wedstrijden verloor hij van Gerben en van Jackie. Voor hem was het afgelopen. Of toch niet? Toch niet! Marijke speelde in haar derde partij, tegen Ivan, wederom een vijfsetter, maar deze keer trok ze niet aan het langste eind en wist Ivan zijn enige partij in de poule te winnen. En zoals Ivan Jordy eerder op de dag al hielp door bij de junioren te winnen van Gertjan, zo hielp Ivan Jordy nogmaals door te winnen van Marijke. Want Jordy zette in zijn laatste partij een klinkende 3-0 overwinning tegen Marijke neer en eindigde samen met Jackie en Marijke op 2 winstpartijen. Na het tellen van het verschil in games in de onderlinge wedstrijden, eindigde Jordy op de tweede plaats in de poule en eindigde het toernooi voor Marijke in een anticlimax: ze eindigde als vierde, achter Jackie, die derde werd. En Gerben? Gerben maakte na zijn verliespartij tegen Marijke geen fout meer, pakte de daaropvolgende drie partijen en werd eerste in de poule. Ivan werd vijfde, maar speelde wel een grote rol in de uitslag.

  

Uiteraard moest het belangrijkste nog komen: de finalerondes! Vorig jaar troffen Harmen en Dick elkaar in de finale en in theorie was dit weer mogelijk geweest, maar Dick werd tweede in de poule en trof daarom Harmen al in de kwartfinale. Hoewel ze twee spannende games speelden, wist Harmen toch gewoon met 3-0 te winnen. In de tweede kwartfinale speelden Gerben en Simon tegen elkaar. Gerben won met 3-0, maar gezien de gamestanden, kwam de overwinning zeker niet gemakkelijk tot stand: 11-9, 20-18 en 12-10. Teamgenoten Ton en Jordy troffen elkaar in de derde kwartfinale. En ditmaal verraste Jordy niet, want Ton wist redelijk eenvoudig te winnen met 3-0. Sebastiaan en Paul ontmoeten elkaar in de laatste kwartfinale, die werd gewonnen door Sebastiaan: 3-1.

  

Vier titelkandidaten minder, vier titelkandidaten over. In de halve finale troffen Harmen en Gerben elkaar en Gerben zou weleens& als hij een goede dag zou hebben& het Harmen moeilijk kunnen maken& maar helaas voor Gerben! Ook deze partij ging met 3-0 naar Harmen. Gelukkig kende de andere halve finale meer spanning. Twee jaar geleden zorgde Sebastiaan ervoor dat Ton de finale miste, maar Ton was vastbesloten om dit niet weer te laten gebeuren. En dat gebeurde dan ook niet, hoewel het dicht bij elkaar zat: 3-2 voor Ton.

  

In de strijd om de derde en vierde plaats won Gerben van Sebastiaan. Hij speelde daarna verder om de Adri Weymer trofee, een trofee ter nagedachtenis aan Adri Weymer, die overleed in het jaar dat hij derde werd bij de clubkampioenschappen. En hoewel weinig huidige Kampenionners Adri Weymer persoonlijk zullen kennen, blijft dit altijd een speciale prijs. De nummer drie van de junioren (Ivan), de nummer drie van de B-poule senioren (Jentine) en de nummer drie van de A-poule senioren (Gerben) streden met elkaar om deze prijs in een driekamp, die Gerben wist te winnen.

  

De finale: Harmen Kramer versus Ton Ringenier. De op basis van plaatsing verwachte finale. Helaas was de finale weinig hoogstaand, maar in de laatste twee games wel spannend. Harmen Kramer wist de finale met 3-0 te winnen en won het clubkampioenschap zonder ook maar één game te verliezen. Hij deed dit voor de derde maal achtereen, wat hij al eens eerde presteerde. Ton Ringenier werd tweede, maar kan terugkijken op een uitstekend toernooi.

 

 

 

De uitslagen op een rij:

 

 

Senioren A-poule

  1. Harmen Kramer
  2. Ton Ringenier
  3. Gerben Wolterink

Senioren B-poule

  1. Jeroen Heldoorn
  2. Alice Ringenier
  3. Jentine Ringenier

Junioren

  1. Jordy ten Have
  2. Gertjan Wessels
  3. Ivan Hollander  

Adri Weymer trofee

  1. Gerben Wolterink  

Ralph Trip