FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Eén van de lange sporttradities in Kampen en IJsselmuiden is het jaarlijkse tafeltennistoernooi voor scholieren. Wie heeft er niet aan meegedaan, zou je haast zeggen. Op dinsdag 30 december jl. ging dit toernooi voor de 38e keer van start. De organisatie van dit evenement is jaarlijks in handen van de tafeltennisvereniging Kampenion. Hoewel dit verslag rijkelijk laat wordt geplaatst, mag het natuurlijk niet ontbreken op deze website.

 

De scholieren van de basisscholen werden ingedeeld in leeftijdsklassen en streden om de prijzen. Daarbij waren zeer spannende en mooie wedstrijden te zien. Er loopt veel sport- en tafeltennistalent rond in Kampen. Voor Kampenion is het jammer dat die talenten vaak al een andere sport beoefenen. De leden van de vereniging Kampenion zijn op dinsdag 30 december 2008 als vrijwilliger betrokken geweest bij de organisatie.

 

Henny Boxman, al jaren bij de organisatie betrokken, bezoekt samen met Alice Ringenier al in november de diverse scholen. Affiches, informatie en inschrijflijsten worden persoonlijk bij de scholen afgeleverd en later weer opgehaald. Er zijn scholen waar zich 10 tot 20 deelnemers hebben opgegeven. Maar er zijn ook scholen die geen enkele speler inschrijven. En dat is al jaren zo. Het zijn ook vaak dezelfde scholen waar niemand zich opgeeft.

 

Je vraagt je wel eens af hoe dat kan , zegt Henny. Hij kan zich niet voorstellen dat er geen enkele belangstelling zou bestaan bij de leerlingen. Wat hij ziet is dat een onderwijsteam dat de leerlingen actief benadert, altijd succes heeft. En de kinderen die zich opgeven, hebben die dag veel plezier. Maar wanneer de leraar volstaat met het affiche op te hangen op een prikbord in de gang als dat al gebeurt en er verder geen aandacht aan schenkt, dan zeg je eigenlijk: val me alsjeblieft toch nergens mee lastig . Tenminste die indruk krijg ik dan wel eens , geeft Henny Boxman verder aan. Het gaat om aandacht. Wanneer je als onderwijsteam een klein beetje aandacht schenkt aan het Scholierentafeltennistoernooi, dan gaat de rest vanzelf.

 

Een voorbeeld; tot een jaar of wat geleden kwam er van een bepaalde school geen enkele aanmelding. Opeens veranderde dat, er worden een paar leerkrachten actief mogelijk vanwege nieuw bloed in het onderwijsteam en nu heeft deze school voor de 2e keer op rij de Schoolbeker gewonnen. Drie 1e plaatsen, twee 2e plaatsen en twee 3e plaatsen voor deze school vandaag. En het is niet zo dat de leerlingen veranderd zijn, maar op die school is iets veranderd. En veranderen kan altijd.

 

Sommige leerkrachten zijn (ten onrechte) ook in de veronderstelling dat zij op de dag van het Scholierentafeltennistoernooi op hun vrije dag de hele dag verplicht aanwezig moeten zijn. Jammer is het dan dat die leerkrachten voor de leerlingen beslissen dat de school maar niet meedoet. Het gaat toch om de kinderen? Henny Boxman hoopt dan ook van harte dat alle scholen hun medewerking verlenen aan de 39e editie van het Scholierentafeltennistoernooi.

 

De 38e uitgave van het toernooi verliep vlekkeloos. Er is op een aardig tot goed niveau gespeeld en er is geen wanklank gevallen. In totaal hadden zich zo'n 136 tafeltennissers opgegeven; uiteindelijk verschenen er ruim 120. De concurrentie van het onverwacht kunnen schaatsen is daar vrijwel zeker debet aan.

 

De resultaten van de diverse klassen luiden als volgt:

  • Meisjes 9 jaar: 1e prijs Esmée Horstman, 2e prijs Marjet van de Poll, 3e prijs Gerlinde Kanis;
  • Meisjes 10 jaar: 1e prijs Dorieke Kwakkel, 2e prijs Ineke de Vries, 3e prijs Hendrike van de Wetering;
  • Meisjes 11 jaar: 1e prijs Danique Slob, 2e prijs Jessie Tybout 3e prijs Cynthia Horstman;
  • Meisjes 12 jaar: 1e prijs Nieset Groen, 2e prijs Sarah-Jo Kalter.
  • Jongens 9 jaar: 1e prijs Danny Bruins, 2e prijs Ynze Steen, 3e prijs Stevan Bruintjes;
  • Jongens 10 jaar:, 1e prijs Martijn Vahl, 2e prijs Niels v.d. Linde, 3e prijs Laurens ten Hove;
  • Jongens 11 jaar: 1e prijs Bram van Enk, 2e prijs Jelle Veltman, 3e prijs Chiel ten Hove;
  • Jongens 12 jaar: 1e prijs Bas Hartman en 2e prijs Lars van Dijk.
 

De Henk Kransbeker voor het beste resultaat bij de jongeren is gewonnen door Danny Bruins.

De Jan Spijker stimuleringsbeker mocht Esmée Horstman mee naar huis nemen.

En de schoolbeker werd dit jaar gewonnen door de Fontein. De Rehobothschool IJsselmuiden en de Wegwijzer werden resp. 2e en 3e in de strijd om de schoolbeker.

  
Namens de organisatie,
Henny Boxman