Op Oudejaarsdag 31 december 2008 is de indeling van de gehele jeugdcompetitie in de Afdeling Oost bekend geworden. Zoals bekend zijn voor de jeugdcompetitie met ingang van 1 januari 2009 de regiogrenzen vervallen. Wel wordt een maximale reistijd van 40 minuten aangehouden; voor zover mogelijk. Tevens geldt: hoe lager de speelklasse, hoe strakker de hand wordt gehouden aan die 40 minuten. In deze bijdrage ga ik in op de indeling van de zeven jeugdteams van Kampenion die in de afdelingscompetitie Oost uitkomen.

 

Natuurlijk zullen er altijd uitzonderingen blijven gelden op die maximale 40 minuten, want een aantal verenigingen bevindt zich in een dermate geografische uithoek dat zij vaak al de nodige minuten in de auto zitten om bij een tegenstander te komen. Voor Kampenion geldt dit echter niet. Hier volgt als vermeld het overzicht van de zeven jeugdteams die in de Afdelingscompetitie uitkomen.

Team 2  Hoofdklasse B - Chiel ten Brinke, Robin Makkink en Danny Visscher

Na de behaalde titel in de 1e klasse van de (toen nog) Regio Zwolle als team 3, mag het nu als team 2 in de Hoofdklasse B uitkomen. De indeling van poule B ziet er als volgt uit:

A. Swift (D) 2             13.00 uur
B. TT Zwolle 3             13.00 uur
C. De Brug 1               10.00 uur
D. Hoonhorst 1             14.00 uur
E. Kampenion 2             14.00 uur
F. Blauw-Wit 1             14.00 uur

Ik denk dat het voor team 2 een leuke indeling is. Nee, het wordt zeker geen eenvoudige competitie. Maar wel één met een uitdaging. Het komt met TT Zwolle 3 en Hoonhorst 1 een tweetal oude bekenden tegen. Maar Blauw-Wit 1 (Almelo), De Brug 1 (Apeldoorn) en Swift (D) 2 (Deventer) zijn toch onbeschreven bladzijden. Vanwege het feit dat de Hoofdklasse in de najaarscompetitie 2009 vrijwel zeker uit slechts één poule van acht teams bestaat, degraderen de nummers 4, 5 en 6. En dat betekent dat je bij de eerste drie moet eindigen om je te handhaven. Een heel zware opgave. Toch hoop ik dat Chiel, Danny en Robin komend seizoen eerst proberen te genieten van het spelen op dit niveau.

Team 3 Hoofdklasse A Niels Alberts, Pascal Bruins en Nick Kuipers

Het team 2 van het afgelopen seizoen eindigde als vijfde in de Hoofdklasse, wat officieel degradatie betekende. Maar de aanvraag om weer Hoofdklasse te mogen spelen, werd gehonoreerd. En zo is Kampenion komend seizoen dus met twee teams vertegenwoordigd in die Hoofdklasse. Nick en Niels zijn door de wol geverfde Hoofdklassers. Zij moeten dan ook in staat worden geacht zich bij de betere Hoofdklassers te spelen. Voor Pascal is het allemaal nieuw. Aan de zijde van Nick en Niels moet hij vooral leren en ontspannen kunnen spelen. De punten moeten namelijk niet vooral van Pascal komen.  Een ding is zeker: aan de inzet en motivatie van Pascal zal het niet liggen. De indeling van poule A ziet er als volgt uit:

A. Vitesse 1                10.00 uur
B. TT Zwolle 2              13.00 uur
C. Bultman/Smash '70 2      12.30 uur
D. Wijk 16 2                13.30 uur
E. Kampenion 3              14.00 uur
F. Effekt '74 1             14.00 uur

Ook team 3 komt een  oude bekende tegen: TT Zwolle 2. Verder is Bultman/Smash 70 2 zo ongeveer het oude Bultman/Smash 70 3 van een paar seizoenen geleden dat menig tafeltennisrobbertje uitvocht met jeugdteams van Kampenion. Verder is ook Effekt 74 1 (Wierden) voor Nick en Niels een bekende tegenstander. Vitesse 1 (Hengelo) en Wijk 16 2 zijn wat minder bekend. Ook team 3 moet zien tenminste drie teams onder zich te houden.

Team 4 1e klasse B Mattias Beimers, Cristian van Eeden, Anja en Jentine Ringenier

Bij team 4 neemt Anja Ringenier de plaats in van Pascal Bruins. Voor de rest is het team ongewijzigd. Team 4 komt uit inde 1e klasse B en hier is zichtbaar dat er nu sprake is van één afdelingscompetitie. Het komt namelijk vier teams tegen uit de voormalige Regio IJsselstreek. De indeling luidt:

A. Torenstad 1              10.00 uur
B. Swift (D) 3               9.30 uur
C. Bultman/Smash '70 3      12.30 uur
D. Trias 2                  13.00 uur
E. Gelvandria 1             10.00 uur
F. Kampenion 4              14.00 uur

Voor team 4 zijn alle tegenstanders onbekend. Bultman/Smash 70 3 is een heel jong en talentvol team dat op een dermate overtuigende wijze kampioen werd in de 3e klasse (!) dat het de aanvraag 1e klasse zag gehonoreerd. De andere teams: Gelvandria 1 (Apeldoorn), Swift (D) 1 (Deventer), Torenstad 1 (Zutphen) en Trias 2 (Twello) zijn onbeschreven bladzijden. Maar ik acht team 4 sterk genoeg om zich bij de bovenste drie te kunnen spelen.

Team 5 2e klasse A Jos Bosch, Gert-Jan de Lange en Guido Wessels

Voor team 5 verandert er niet zo heel veel. Het komt uit in de 2e klasse A en alle vijf tegenstanders zijn afkomstig uit de voormalige Regio Zwolle. De indeling luidt namelijk:

A. DTV '84 2                 9.30 uur
B. Robaard Hasselt 1         9.30 uur
C. Hoonhorst 3              14.00 uur
D. TT Zwolle 4               9.30 uur
E. Bosman Wezep 3            9.30 uur
F. Kampenion 5              14.00 uur

Alhoewel, ik zeg wel dat er niet zoveel verandert, maar Bosman Wezep 3, Robaard Hasselt 1 en TT Zwolle 4 zijn alle afkomstig uit de 3e klasse. Slechts DTV 84 2 en Hoonhorst 3 zijn oude bekenden van het afgelopen seizoen. Dus zo bekeken &&&.. Ik verwacht dat het ongewijzigde team 5 om plaats 1 moet kunnen meespelen. Nee, dat is niet hetzelfde als zomaar even kampioen worden. Knoop dat goed in je oren, Gert-Jan, Guido en Jos!

Team 6 3e klasse A Henk Boerman, Albert Hoeve en Renate Scheper

Ook team 6 gaat ongewijzigd de competitie in. En het komt uit in de 3e klasse A. Het blijft redelijk in de buurt en ontmoet één tegenstander uit de voormalige Regio IJsselstreek: Gelvandria 3 uit Apeldoorn. De volledige indeling ziet er als volgt uit:

A. TT Zwolle 5               9.30 uur
B. TT Zwolle 8               9.30 uur
C. Bultman/Smash '70 4      12.30 uur
D. Heino 3                   9.30 uur
E. Gelvandria 3             10.00 uur
F. Kampenion 6              14.00 uur

Niet allemaal onbekende tegenstanders dus voor team 6. In ieder geval niet qua vereniging. Wel ontmoet team 6 nu een aantal andere teams van diezelfde verenigingen. Ook voor team 6 verwacht ik een leuke competitie. Albert, Henk en Renate hebben aan het niveau van de 3e klasse kunnen wennen en moeten komend seizoen meer punten kunnen pakken.

Team 7 4e klasse B Bertin Bos, Niek ten Brinke en Mark Steenstra

Het oude team 7 van vorig seizoen is opgesplitst in team 7 en 8. Dit vooral omdat er zich twee nieuwe competitiespelers hebben aangemeld: Danny Bruins en Lars van Dijk. Bovendien draait Bertin Bos nu volledig mee. Bertin Bos, Niek ten Brinke en Mark Steenstra vormen nu team 7 en komen in de 4e klasse B uit. De indeling van die poule luidt:

A. Swift (D) 7              13.00 uur
B. Leogang 3                10.00 uur
C. Wijk 16 4                13.30 uur
D. TT Zwolle 11              9.30 uur
E. Kampenion 7              14.00 uur
F.

Inderdaad, team 7 komt in een poule van 5 teams uit. Maar dat is niet zo erg voor een team dat uit drie spelers bestaat. Het ontmoet twee teams uit de voormalige Regio IJsselstreek (de Deventer teams Swift (D) 7 en Wijk 16 4) en twee uit de voormalige Regio Zwolle (Leogang 3 en TT Zwolle 11). Ik verwacht dat Bertin, Mark en Niek sterk genoeg zijn om zich te kunnen handhaven in de 4e klasse.

Team 8 wp-klasse A Matthieu van den Berg, Danny Bruins en Lars van Dijk

Hiervoor heb ik al aangegeven dat en waarom Kampenion komend seizoen een achtste jeugdteam inschrijft. Matthieu heeft een aantal seizoenen met Ben-Jan, Mark en Niek een team gevormd en heeft laten zien langzaam maar zeker vooruit te gaan. Voor hem is het niet verkeerd om nog een seizoen welp-/pupilklasse te spelen en dan samen met Danny Bruins en Lars van Dijk die beiden als competitiespeler debuteren. In de welp-/pupilklasse is de kans op overwinningen net wat groter dan in de 5e klasse. Vandaar dat we team 8 in deze klasse hebben ingeschreven. Het komt uit in poule A en de indeling ziet er als volgt uit:

A. DTV '84 5                 9.30 uur
B. Swift (D) 9               9.30 uur
C. Torenstad 7              10.00 uur
D. Kampenion 8              14.00 uur
E. TT Zwolle 17             13.00 uur
F. TT Zwolle 19             13.00 uur

Een heel leuke indeling voor team 8. Het gaat tweemaal op bezoek bij een team van TT Zwolle en ook bij DTV 84 5 in Dalfsen. Daarnaast ontmoet het twee teams uit de voormalige Regio IJsselstreek: Swift (D) 9 uit Deventer en Torenstad 7 uit Zutphen. Matthieu heeft inmiddels wat ervaring als competitiespeler. Maar ook Danny en Lars staan vast snel hun mannetje. Voor team 8 is het komend seizoen vooral genieten en veel leren.

We blijven nog ons best doen om voor de teams 7 en 8 uitbreiding te zoeken met tenminste één speler. Met we bedoel ik de jeugdtrainers en mijn persoontje. Wij realiseren ons namelijk dat een team van drie personen soms aan de krappe kant is. Niet altijd, want er zijn ook spelers die altijd wel willen spelen.

Ik houd jullie het komend seizoen weer op de hoogte van de verrichtingen van de acht jeugdteams van Kampenion. Maar we kunnen eerst nog een paar weken trainen voordat de competitie begint. De jeugdcompetitie gaat namelijk pas op zaterdag 7 februari as. van start.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretaris JEUGD
Kampenion