FacebookTwitterYoutube
Sport Europe


Op zondag 15 juli jl. is de indeling van de Hoofdklassen senioren en jeugd bekend geworden. Zoals bekend komt het tweede jeugdteam van Kampenion in de Hoofdklasse uit. Het team is bij vier teams uit de Regio Twente ingedeeld en bij één team uit de Regio IJsselstreek. Derby s zitten er dit seizoen dus niet in voor team 2.

Team 2 is nogal gewijzigd ten opzichte van het vorig seizoen. Jordy ten Have en Gertjan Wessels spelen dit seizoen met Ton Ringenier in team 1 waardoor alleen Roeland Trommel is overgebleven. Hij krijgt gezelschap van de drie sterkste spelers van team 3: Ivan Hollander, Niels Alberts en Nick Kuipers.
Deze vier gaan dit seizoen voor handhaving. Dat is overigens geen gemakkelijke opgave, maar ik ga ervan uit dat Ivan, Niels en Nick zich dit seizoen verder weten te ontwikkelen. Daar heb ik alle vertrouwen in. En als Roeland weer wat ritme heeft opgedaan, moet ook hij zich staande kunnen houden in de Hoofdklasse en meer dan dat.

De indeling van poule A in de Hoofdklasse ziet er als volgt uit:
A.Smash 1 (Losser)
B.De Trefhoek 1 (Almelo)
C.Entac 4 (Enschedé)
D.Kampenion 2 (Kampen)
E.Swift (D) 1 (Deventer)
F.Twekkelerveld 1 (Enschedé)

Net als team 1 begint ook team 2 dus met een wedstrijd tegen een team van Entac. Maar deze wedstrijd wordt in Enschedé gespeeld. De aanvangstijden van de tegenstanders zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Aangezien ik niet kan beoordelen of een aantal van de genoemde teams qua samenstelling (ook) is gewijzigd, is het moeilijk om de sterkte in te schatten. Zo is De Trefhoek 1 bijvoorbeeld het afgelopen seizoen in de Hoofdklasse kampioen geworden in dezelfde poule als Kampenion 2, maar toch is het weer in de Hoofdklasse ingedeeld. Dat kan erop duiden dat het team is gewijzigd. Twekkelerveld 1 en Entac 4 waren ook het afgelopen seizoen tegenstander van Kampenion 2 en zij eindigden beide onder team 2. Volgens mij zijn die teams nauwelijks gewijzigd. Swift (D) 1 eindigde het vorig seizoen als vijfde in de andere poule en Smash 1 werd tweede in de 1e klasse van de Regio Twente.

Zoals gezegd, gaat team 2 voor handhaving. En dat betekent ten minste een vierde plaats. Een vijfde plaats levert in principe degradatie op en een zesde plaatse zeker. Gelet op de eindklasseringen van de zes teams in het afgelopen seizoen, kan ik niet anders dan team 2 op een vijfde (wellicht vierde) plaats in te schalen. En dan hoop ik dat de ontwikkeling van de spelers hen (tenminste) op een veilige vierde plaats doet belanden. We gaan het volgen.


Jan Ringenier
wedstrijdsecretariaat
Kampenion